ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗH Δημοτική Κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  έχει συμπληρώσει πάνω από 20 χρόνια εργατικής παρέμβασης στις γειτονίες των Αμπελοκήπων  και από το 2010 της Μενεμένης και του Δενδροπόταμου, αποτελεί συνέχεια της Δημοτικής Κίνησης ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που πρωτοδραστηριοποιήθηκε στους Αμπελοκήπους  στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Με καθοριστική συμμέτοχη και παρουσία στις αντιπολεμικές επιτροπές για τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, τις επιτροπές του forum, στους αγανακτισμένους Αμπελοκήπων-Μενεμένης(την άρνηση πληρωμών στα χαράτσια-κίνημα δεν πληρώνω), στην επιτροπή αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, στην επιτροπή δράσης δυτικών συνοικιών ενάντια στα μνημόνια και στις δραματικές–δολοφονικές συνέπειες τους(κομμένα ρεύματα-νερά, πλειστηριασμούς, υποσιτισμός), προτάσσοντας την ταξική αλληλεγγύη και τον ανυποχώρητο αγώνα.
Συμμετέχουν σ΄ αυτήν μέλη διοικήσεων σωματείων, πρωτοπόροι εργαζόμενοι συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με καθοριστική συμμετοχή σε σημαντικούς και παραδειγματικούς αγώνες που αναπτυχτήκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, εκπαιδευτικοί με σημαντική συμβολή σε όλες τις απεργίες και τους αγώνες για μια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αγωνιστές των παλαιότερων και πρόσφατων μεγάλων αγώνων, άνεργοι και εργάτες που δραστηριοποιούνται σε Επιτροπές Ανέργων ή Επιτροπές Δράσης σε γειτονιές, φοιτητές και μαθητές με πλούσια δράση στο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα αντίστοιχα.
Η Δημοτική Κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Αμπελοκήπων το 1994 και το 1998. Εκλογικά επαναδραστηριοποιείται το 2010 στον ενιαίο πλέον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης με την ονομασία Δημοτική Κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ όπου λαμβάνει 490 ψήφους και 2,43% και εκλέγει έναν δημοτικό σύμβουλο. Στις  δημοτικές εκλογές του 2014 λαμβάνει 311 ψήφους και 1,41% .