Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 24/1/11«ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Μεθοδευμένα κυβέρνηση-Τρόικα σχεδιάζουν τη μαζική εξόντωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Μόνο έτσι περιγράφονται τα νέα βάρβαρα μέτρα που εξαπολύει η κυβέρνηση με το Μνημόνιο 3 και τον Προϋπολογισμό.
Στην Ελλάδα τα τελευταία νούμερα της ανεργίας φανερώνουν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Φτάνοντας σήμερα τους 750.000 άνεργους με τα επίσημα στοιχεία, δηλαδή στο 13,5%. Μέχρι το τέλος του 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 1.150.000, δηλαδή το 22%! Σε αυτούς δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με μαύρη εργασία και δεν φαίνονται πουθενά.
Σ’ όλα αυτά έχουν ήδη προστεθεί η ακρίβεια, ο ΦΠΑ, η φορολογία των εργαζομένων-ανέργων που τινάζονται στα ύψη, ενώ η φορολογία των επιχειρήσεων μειώνεται ακόμα περισσότερο. Σχολεία και νοσοκομεία απειλούνται με συγχώνευση και κλείσιμο, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στην κατάρρευση και πέφτει τσεκούρι στις εξετάσεις και τα φάρμακα που χορηγούν. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βάζοντας στην τσέπη τα λεφτά από τον δικό μας ιδρώτα και αίμα για να πλουτίσουν αυτοί και οι φίλοι τους οι τραπεζίτες-επιχειρηματίες.
Την ίδια στιγμή επιλέγει και η διοίκηση του ΟΑΣΘ σε συνεργασία με την κατοχική κυβέρνηση, να εκτοξεύσουν τις τιμές των εισιτηρίων στα 0,80 λεπτά για μια ακύρωση και στα 0,90 για δυο ακυρώσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Μια απαράδεκτη απόφαση η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Γιατί στην ουσία αποκλείει του ίδιους τους κατοίκους του δήμου μας (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι) στην ίδια τους την πόλη!
Σαν δημοτικό συμβούλιο καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και καλούμε την διοίκηση του ΟΑΣΘ και την κυβέρνηση:
1.      Να πάρουν πίσω την αύξηση των εισιτηρίων.
2.      Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, μαθητές ,φοιτητές.
3.      Δωρεάν μετακινήσεις για του εργαζόμενους κατά την προσέλευση και την αποχώρηση τους από την εργασία τους.
Οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι πεδίο για να κάνουν τις μπίζενς τους οι διάφοροι αετονύχηδες.»


ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ  ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΑΣΘ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ