Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δεν εφησυχάζουμε – Συνεχίζουμε τον Αγώνα

Η ΕΡΤ να γίνει η δική μας πλατεία Ταξίμ!

Δεν εφησυχάζουμε – Συνεχίζουμε τον Αγώνα

Όχι στο κλείσιμο – Καμιά Απόλυση

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

– Για να τσακίσουμε το πραξικόπημα του Σαμαρά ενάντια σε ΕΡΤ και εργαζόμενους
– Για να διώξουμε τη λαομίσητη Χούντα της Συγκυβέρνησης

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Το πραξικόπημα του Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ εν μία νυκτί έχει ξεσηκώσει απέναντί του την παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός δεν θα επιτρέψουν:
- Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, το πέταγμα αυτών και των οικογένειών τους στον καιάδα της ανεργίας, μαζί με τα υπόλοιπα εκατομμύρια άνεργους και εξαθλιωμένους.
- Τη διάλυση ενός οργανισμού με τεράστια ιστορία, υποδομές και πολλαπλές δραστηριότητες (ενημερωτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές).
- Την εκποίηση της τεράστιας περιουσίας της ΕΡΤ (π.χ. ψηφιακό αρχείο) στα αρπακτικά των ιδιωτικών καναλιών, στους αρχιερείς των σκανδάλων και της διαπλοκής.
Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, που είναι ταυτόχρονα και κύμα αγανάκτησης και μίσους ενάντια στη συγκυβέρνηση.
Τώρα είναι η ώρα. Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους και άνεργους, τους νέους, τους φτωχούς. Για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται όχι μόνο τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την ταπείνωση από τους επίδοξους δικτατορίσκους, που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνούν με διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύοντας και δέρνοντας όποιον απεργεί και αντιστέκεται. Που νομίζουν ότι μπορούν να μας χλευάζουν με την... «ανάπτυξη».
Τώρα είναι η ώρα. Οργανώνοντας γύρω από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έναν ανυποχώρητο αγώνα αλληλεγγύης και ανατροπής. Ενισχύοντας τις καταλήψεις των κτηρίων της ΕΡΤ. Μετατρέποντάς τα σε κέντρα αγώνα, απ’ όπου θα ξεκινούν μαζικές διαδηλώσεις. Οργανώνοντας την περιφρούρηση του αγώνα από τα ΜΑΤ, που όπως κατέβαζαν τους πομπούς, έτσι θα επιχειρήσουν με κυβερνητική εντολή να αδειάσουν και τα κτήρια της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και τον συγκεντρωμένο κόσμο.
Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι μια κάποια επιτυχία (υπό το βάρος των κινητοποιήσεων και του κύματος αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ), αλλά δεν εξασφαλίζει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και κυρίως την εργασία όλων όσων εργάζονται σ’ αυτή. Δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, οι δήθεν καθησυχαστικές «ερμηνείες». Η απειλή της απόλυσης για όλους ή για τους περισσότερους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, παραμένει στο ακέραιο. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να φέρει τη νίκη.
Μπορούμε να σταματήσουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις χιλιάδες απολύσεις, βάζοντας έτσι έμπρακτα φρένο στη σχεδιαζόμενη λαίλαπα απολύσεων σε όλο το Δημόσιο. Κάνοντας έτσι ένα βήμα εμπρός για τη σωτηρία των μισθών και συντάξεων, των συλλογικών συμβάσεων, των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει αγώνας για την ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, που θέλει να μας κυβερνάει με τρομοκρατία, διατάγματα και επιστρατεύσεις. Να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε παντού, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο και ομοσπονδία, απαιτώντας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΩΡΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι τη νίκη, μέχρι να τους διώξουμε.