Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8 ΣΤΙΣ 12.00 μ.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ !

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8 ΣΤΙΣ 12.00 μ.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

J
Kjεργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία στο καφενείο ''ΚΑΦΕΝΑΙ'' δεν θα περάσει !
Η εργοδοσία στον ''ΚΑΦΕΝΑΙ'' μπαίνοντας για τα καλά στο κλίμα της εποχής, των μνημονίων, των απολύσεων και των μέτρων που επιβάλλουν Ε.Ε.-ΔΝΤ-Τρόικα-Συγκυβέρνηση, αποφάσισε να κλείσει την επιχείρηση και να την πτωχεύσει, ανοίγοντας μία νέα με άλλο όνομα για να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους κ.α. Οι εργαζόμενοι δημιούργησαν μια επιτροπή αγώνα ,μιας και ο εργοδότης τους χρωστούσε δεδουλευμένα,δώρα,επιδόματα κ.α. και έτσι προσπάθησαν να οργανωθούν με αυτό τον τρόπο ενάντια στην επίθεση που δεχόντουσαν. Η εργοδοσία όμως, καταπατώντας την δικαστική απόφαση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για να μείνει ανοιχτό το κατάστημα, προχώρησε ένα βήμα εμπρός και έκλεισε το κατάστημα μοιράζοντας απολύσεις  στους εργαζόμενους που αντιδρούσαν και διεκδικούσαν και όλο το προηγούμενο διάστημα τα δικαιώματά τους. Σα να μην έφτανε αυτό, η εργοδοσία στον ''ΚΑΦΕΝΑΙ'', κατέθεσε ψευδείς μηνύσεις στους εργαζόμενους και δύο συνδικαλιστές (μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και μέλη της παράταξής μας) και η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός συνδικαλιστή και μιας εργαζόμενης, επειδή αντιστάθηκαν στο κλείσιμο του καταστήματος και στην παραβίαση της δικαστικής απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η εργοδοσία, σε πλήρη αρμονία με το ''κράτος έκτακτης ανάγκης'' της δικομματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., χαρακτηρίζει τα σωματεία και τους συνδικαλιστές παράνομους και απειλεί τους εργαζόμενους ότι αν τολμήσουν και κάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα θα προχωρήσουν και σε άλλες μηνύσεις. Όλα τα παραπάνω είναι σύνεχεια και ίδια πολιτική με τις συλλήψεις διαδηλωτών εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των Δήμων, την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου με συλλήψεις απεργών εργολαβικών εργαζομένων και φοιτητών, ΕΔΕ για πάμπολους εργαζόμενους-ειδικά εμπλεκόμενους με εργατικούς αγώνες, τις συλλήψεις μαθητών-φοιτητών στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη, τις επιστρατεύσεις απεργών ναυτεργατών-ΜΕΤΡΟ-εκπαιδευτικών με συνοδεία ΜΑΤ, βασανιστήρια μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιβολή αστυνομικής χούντας στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενορχηστρωμένες εργοδοτικές διώξεις σε μαχητικούς συνδικαλιστές και εργαζόμενους(βλ. Μπαχαράκη), τις παράνομες τερατώδεις προφυλακίσεις(βλ. Σακκάς 2,5 έτη), διώξεις αγωνιστών ενάντια στα διόδια κ.α.
Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία στο καφενείο ''ΚΑΦΕΝΑΙ'' και στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους. Όπως στους νικηφόρους αγώνες που δώσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας στα καταστήματα Χατζή, Goody'sApplebee's,Banquetle  κ.α. έτσι και τώρα θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων. Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ,αλλά και του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους και τη νεολαία  να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και δεχόμαστε την ίδια επίθεση. Να μην μείνει αναπάντητη καμία εργοδοτική επίθεση, κανένας εργαζόμενος μόνος του. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να οργανωθούν στο σωματείο επισιτισμού- τουρισμού και στην παράταξή μας.
          ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
           ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:   ΤΗΛ. 6982 268 508,    antepithesistonepisitismo.blogspot.com