Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού και τα Μνημόνια συγκυβέρνησης – ΕΕ.

Για ένα Δήμο Αλληλεγγύης – αλληλοβοήθειας – αγώνα.

1 Δημοτικό κοινωνικό Παντοπωλείο και Εστιατόριο. Πρόγραμμα σίτισης των παιδιών στα σχολεία.
2  Επανασύνδεση ρεύματος - νερού για όλους τους δημότες. Δημοτική φροντίδα για την θέρμανση όλων. Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΑΘ.
3 Υπεράσπιση των Δημοτών από κατασχέσεις των Τραπεζών σε σπίτια. Άμεση κάλυψη των αστέγων και όσων απειλούνται με έξωση, με αξιοποίηση των άδειων διαμερισμάτων και ανέγερση Δημοτικών κατοικιών σύμφωνα με τις ανάγκες.
4 Δημοτικά ιατρεία με όλες τις ειδικότητες. Κοινωνικό φαρμακείο για τους ανασφάλιστους. Συνεχή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών στα σχολεία με μόνιμους ιατρούς.
5   Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους, λιγότερα παιδιά ανά τάξη, δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές και παροχή υλικοτεχνικής υποδομής χωρίς επιβάρυνση των γονιών.
6 Ο Δήμος να κατασκευάζει μόνος τα έργα του, χωρίς εργολάβους, με μόνιμους δικούς του εργαζόμενους. Προσλήψεις σε κοινωφελής υπηρεσίες. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις.
7 Απαλλαγή από δημοτικούς φόρους, συνδημοτών χωρίς ή με ελάχιστο εισόδημα. Ελάφρυνση στα τέλη μικρομεσαίων επαγγελματιών. Επανεξέταση των τραπεζικών δανείων του Δήμου. Αγωνιστική διεκδίκηση για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, δηλαδή επιστροφή των φόρων που πληρώνουμε, για τις δικές μας ανάγκες.
8        Απαλλοτρίωση των άδειων στρατοπέδων και δημιουργία εκεί κοινωφελών δομών: Δημοτικό παντοπωλείο-εστιατόριο-παιδότοπο-φαρμακείο-γήπεδα-αγορά παραγωγών-καλλιέργειες.
9        Έλεγχος τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης – Συμφωνία με ΟΑΣΘ για δωρεάν μεταφορά δημοτών με κάρτα ανεργίας και μαθητών.
10   Εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές κατοίκων θα ελέγχουν διαρκώς τα οικονομικά του Δήμου. Για τα πιο σημαντικά θέματα, δημοτικά δημοψηφίσματα με αποφάσεις δεσμευτικές για το δημοτικό συμβούλιο. Κινητοποίηση των δημοτών ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας και όλης της Θεσσαλονίκης, με τον ΣΜΑ Ευκαρπίας και την άδεια καύσης αποβλήτων – απορριμάτων από το ΤΙΤΑΝ, την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.

Αγωνιστική κινητοποίηση για τη Διαγραφή του Χρέους,
την απαλλαγή μας από Μνημόνια - ΕΕ – συγκυβέρνηση, για μια κυβέρνηση των Εργαζομένων.

Καμία προσπάθεια λειτουργίας του Δήμου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων δεν είναι δυνατή, χωρίς την ρήξη με τα Μνημόνια και την εξουσία Τρόικας -Συγκυβέρνησης τραπεζιτών και βιομηχάνων.
Η πληρωμή του δημόσιου χρέους (320 δις!!) στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, σημαίνει ότι θα μας πιούνε το αίμα μέχρι την τελευταία σταγόνα. Κάθε ευρώ που πάει στο χρέος κόβεται από τις δικές μας άμεσες ανάγκες.
Η επιβίωσή μας απαιτεί την απαλλαγή μας από συγκυβέρνηση-Τρόικα-Μνημόνια. Την Διαγραφή του Χρέους και την χρησιμοποίηση των δημόσιων εσόδων για τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Την άμεση εθνικοποίηση όλων των βασικών κλάδων της οικονομίας, των Τραπεζών και όσων παραγωγικών μονάδων κλείνουν, κάτω από εργατικό έλεγχο. Φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, δημόσιες επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας.
Στις Δημοτικές εκλογές και Ευρωεκλογές να ανατρέψουμε κάθε τοπικό και κεντρικό εκφραστή των αντεργατικών, μνημονιακών πολιτικών. Να μαυρίσουμε όλες τις μνημονιακές και φασιστικές δυνάμεις. Να ανοίξουμε τον δρόμο για την εφαρμογή μιας εργατικής πολιτικής, ενάντια στο καταστροφικά αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος.


Άγγελος Φουρνοτζής, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ και υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης