Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Εργατικής Αντεπίθεση: Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης να γίνει κέντρο Αλληλεγγύης και Αγώνα ενάντια στην κρίση


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη το απόγευμα στο δημαρχείο Αμπελοκήπων, η προεκλογική συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης Εργατικής Αντεπίθεσης. Παρουσιάστηκε το  ψηφοδέλτιο της, όπου συμμετέχουν μέλη διοικήσεων σωματείων, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι (με μερική απασχόληση και κάθε είδους ελαστική εργασία), άνεργοι, φοιτητές. Αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, με σημαντική συμβολή σε όλες τις απεργίες και τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου (κίνημα Αγανακτισμένων, Αγανακτισμένοι Αμπελοκήπων, Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων κτλ.). Αρκετοί επίσης δραστηριοποιούνται στην Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, αναδεικνύοντας με αγώνες (διαμαρτυρίες στη ΔΕΗ, παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, πορείες για τη δολοφονία της μικρής Σάρας, κινητοποιήσεις για τη δημιουργία δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου κτλ) τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών (φτώχεια, πείνα, κόψιμο ρεύματος, κατασχέσεις σπιτιών κτλ.), βοηθώντας έμπρακτα και δημιουργώντας ένα δίχτυ αλληλεγγύης σε όλους όσους έχουν χτυπηθεί από την οικονομική-ανθρωπιστική κρίση.
 Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος της Εργατικής Αντεπίθεσης Άγγελος Φουρνοτζής παρουσίασε το πλήρες πρόγραμμα της παράταξης. Οι δέκα άξονες του προγράμματος είναι οι εξής:
1 Δημοτικό κοινωνικό Παντοπωλείο & Εστιατόριο. Πρόγραμμα σίτισης των παιδιών στα σχολεία
2 Επανασύνδεση ρεύματος - νερού για όλους τους δημότες. Δημοτική φροντίδα για την θέρμανση όλων. Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΑΘ.
3 Υπεράσπιση των Δημοτών από κατασχέσεις των Τραπεζών σε σπίτια. Άμεση κάλυψη των αστέγων και όσων απειλούνται με έξωση, με αξιοποίηση των άδειων διαμερισμάτων και ανέγερση Δημοτικών κατοικιών σύμφωνα με τις ανάγκες.
4 Δημοτικά ιατρεία με όλες τις ειδικότητες. Κοινωνικό φαρμακείο για τους ανασφάλιστους. Συνεχή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών στα σχολεία με μόνιμους ιατρούς..
5  Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους, λιγότερα παιδιά ανά τάξη, δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές και παροχή υλικοτεχνικής υποδομής χωρίς επιβάρυνση των γονιών.
6  Ο Δήμος να κατασκευάζει μόνος τα έργα του, χωρίς εργολάβους, με μόνιμους δικούς του εργαζόμενους. Προσλήψεις σε κοινωφελής υπηρεσίες. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις.
7  Απαλλαγή από δημοτικούς φόρους, συνδημοτών χωρίς ή με ελάχιστο εισόδημα. Ελάφρυνση στα τέλη μικρομεσαίων επαγγελματιών. Επανεξέταση των τραπεζικών δανείων του Δήμου. Αγωνιστική διεκδίκηση για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, δηλαδή επιστροφή των φόρων που πληρώνουμε, για τις δικές μας ανάγκες.
8 Απαλλοτρίωση των άδειων στρατοπέδων και δημιουργία εκεί κοινωφελών δομών: Δημοτικό παντοπωλείο-εστιατόριο-παιδότοπο-φαρμακείο-γήπεδα-αγορά παραγωγών-καλλιέργειες.
9  Έλεγχος τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσηςΣυμφωνία με ΟΑΣΘ για δωρεάν μεταφορά δημοτών με κάρτα ανεργίας και μαθητών.
10  Εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές κατοίκων θα ελέγχουν διαρκώς τα οικονομικά του Δήμου. Για τα πιο σημαντικά θέματα, δημοτικά δημοψηφίσματα με αποφάσεις δεσμευτικές για το δημοτικό συμβούλιο. Κινητοποίηση των δημοτών ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας και όλης της Θεσσαλονίκης, με τον ΣΜΑ Ευκαρπίας και την άδεια καύσης αποβλήτων – απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ, την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.
Για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω χρειάζεται η αγωνιστική κινητοποίηση για τη Διαγραφή του Χρέους,  την απαλλαγή μας από Μνημόνια - ΕΕ – συγκυβέρνηση.
Τέλος  κατήγγειλε την προσπάθεια φίμωσης των απόψεών της Εργατικής Αντεπίθεσης από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος. Στο φύλλο της εν λόγω εφημερίδας που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 14 Μάη, εμπεριέχεται αφιέρωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικά στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Από αυτή την παρουσίαση λείπει  «δια μαγείας» η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση σε Αμπελόκηπους -Μενεμένη. Μια Δημοτική κίνηση που έχει εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο εδώ και τέσσερα χρόνια!

 «Η απάντηση της εφημερίδας στην διαμαρτυρία ήταν πως ο Δήμος δεν τους έδωσε την υποψηφιότητά μας. Είτε ο νύν δήμαρχος αποκρύπτει το ψηφοδέλτιό μας, είτε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία τοπική εφημερίδα σκόπιμα απέκρυψε το ψηφοδέλτιό μας. Δηλώνουμε πως δεν πτοούμαστε  και δεν θα αφήσουμε την μάχη. Ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές.», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.
Στο blog της Εργατικής Αντεπίθεσης (http://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.gr/) μπορείτε να βρείτε  

το πλήρες πρόγραμμα της παράταξης, να διαβάσετε τους υποψήφιους δημοτικούς, καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.