Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΟΚΔΕ: Προκήρυξη για τη νίκη του ΟΧΙ

05/07/2015 
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ!

Ποτέ ξανά πίσω στα Μνημόνια

Ρήξη με τους εκβιαστές Ε.Ε.-ΔΝΤ

Αγώνας Παντού - Μέχρι τη Νίκη

Όπως όλα δείχνουν, το ΟΧΙ επικρατεί ολοκάθαρα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα: μαζικά ο ελληνικός λαός αψήφισε τους τραμπουκισμούς των δανειστών- τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ - αλλά και της λυσσασμένης ντόπιας Πέμπτης Φάλαγγας. Ιδιαίτερα ψηλά είναι τα ποσοστά του ΟΧΙ στις εργατικές και λαϊκές περιοχές. Αλλά το ΟΧΙ υπερτερεί ακόμα και σε πολλές περιφέρειες/νομούς που παραδοσιακά θεωρούνταν «κάστρα» των αντιδραστικών δυνάμεων.
1. Οι απαιτήσεις/εκβιασμοί των δανειστών-τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ (ενθαρρυμένοι από τις διαρκείς και οδυνηρές υποχωρήσεις της κυβέρνησης) για να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό μια νέα επαίσχυντη συμφωνία, ανάγκασε την κυβέρνηση να σταματήσει τη λεγόμενη «διαπραγμάτευση» και να καταφύγει στον λαό, ζητώντας του να απορρίψει τα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα τους. Μέτρα όπως: μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, παράλογες αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών των εργατικών/λαϊκών μαζών και ανελέητη φορολογική αφαίμαξη, αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης. οδηγώντας την οικονομία και κοινωνία σε ολοκληρωτική καταστροφή.
Στέλνουν τελεσίγραφα, καταπατούν την λαϊκή και εθνική κυριαρχία, θαρρείς και απευθύνονται σε αποικία. Εκβιάζουν, απειλούν, προβοκάρουν, έκλεισαν τις τράπεζες - για να μας φοβίσουν και να μας τσακίσουν, να μας γονατίσουν και να μας ταπεινώσουν, θάβοντας τη λαϊκή νίκη της 25ης Γενάρη για να σώσουν τους «δικούς τους», τις μνημονιακές δυνάμεις που απειλούνται και καταρρέουν σε όλη την Ευρώπη. Στο δημοψήφισμα, έφαγαν τα μούτρα τους!
2. Οι εκβιαστές Ευρωζώνης/Ε.Ε. και ΔΝΤ, είχαν δίπλα τους τη ντόπια Πέμπτη Φάλαγγα. Μεγάλο κεφάλαιο και καπιταλιστές-μαυραγορίτες, που θέλουν τη διατήρηση του μνημονιακού καθεστώτος στον αιώνα τον άπαντα, ΜΜΕξαπάτησης, λυσσασμένοι μνημονιακοί, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, είδαν στις απειλές/εκβιασμούς των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών την πολιτική που τους ταιριάζει, που θα μπορούσε να σώσει την άθλια, καταστροφική πολιτική τους ύπαρξη.
Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αποθράσυναν το «μαύρο μπλοκ» των ντόπιων μνημονιακών, του «Μένουμε Ευρώπη», των δοσίλογων που έστελναν μήνυμα στους «ευρωπαίους εταίρους» ότι ήταν έτοιμοι -αν ξαναέπαιρναν την εξουσία- να εφαρμόσουν όποια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα ήθελαν οι δανειστές/τοκογλύφοι, οι Μέρκελ-Σόιμπλε, ο Ολάντ, ο Γιούνκερ και η συμμορία του ΔΝΤ.
Με την αναγγελία του δημοψηφίσματος (αν και αυτό ήταν κουτσουρεμένο πολιτικά), άρχισαν και πάλι να σκούζουν, να κινδυνολογούν, να τρομοκρατούν... με τα ΑΤΜ και τις κλειστές τράπεζες, το «χάος» στην αγορά, το ευρώ και τη δραχμή και ένα σωρό άλλες καταστροφολογίες. Εκβιαστικά έβαλαν το δίλημμα «ναι ή όχι στο ευρώ;», εκτόξευαν εμφυλιοπολεμικές απειλές, άρχιζαν να επιστρατεύουν ό,τι πιο αντιδραστικό, σάπιο και δοσίλογο υπάρχει στη χώρα - και όταν είδαν την ήττα τους να πλησιάζει, μίλησαν για «ενότητα», για ανάγκη να διατηρηθεί η «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», για νέα Μνημόνια κ.λπ.
3. Η δραματική ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Τσίπρα στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 27/6, για την απαράδεκτη και τελεσιγραφική προτεινόμενη συμφωνία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, δεν μειώνει τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του. Κάθε άλλο μάλιστα. Το δημοψήφισμα, έστω και αν προσπάθησε ο Τσίπρας να το εμφανίσει σαν μια πράξη ηρωική, είναι μια σαφής ομολογία της αποτυχίας και του αδιεξόδου της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Με δόγμα το «πάση θυσία στο Ευρώ» (που είναι η στρατηγική των μνημονιακών δυνάμεων), το μόνο που πέτυχαν αυτός και η κυβέρνησή του είναι να αποθρασύνουν τους δανειστές/τοκογλύφους. Με την απαράδεκτη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και τις απανωτές υποχωρήσεις και «διαπραγματεύσεις», σχεδόν υποτάχθηκαν πλήρως στους δανειστές. Με την αποπληρωμή των δόσεων, χαρίζοντας δισεκατομμύρια των εργατικών και λαϊκών μαζών στους τοκογλύφους (κοντά στα 7,5 δις ευρώ από την αρχή του χρόνου) στράγγιξαν την οικονομία και κατέστρεψαν περαιτέρω τις δημόσιες υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά. Με τη δειλία π.χ. να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, εγκατέλειψαν το μετριοπαθές «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και τις προγραμματικές δηλώσεις, τα οποία υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό υφαρπάζοντας την ψήφο του. Με τα «ήξεις-αφίξεις» και μυστικοσυμβούλια, τον εφησυχασμό και τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν για «εταίρους» και «θεσμούς», για τις ανίερες συμμαχίες τους, τη «συμφωνία» που θα υπογράφονταν από βδομάδα σε βδομάδα και με ατέλειωτα ψέματα, προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό. Τέλος, με τη δική τους πρόταση των 47+5 σελίδων πρότειναν σκληρά μνημονιακά μέτρα.
4. Στο δημοψήφισμα καταδικάστηκε η συμφωνία των δανειστών/τοκογλύφων. Όμως, αντικειμενικά, η δυναμική του ΟΧΙ -υπό το βάρος μάλιστα τέτοιων εκβιασμών- σημαίνει καταδίκη και κάθε άλλου σχέδιο που είναι κατάφωρα αντίθετο με τους αγώνες και την ψήφο του ελληνικού λαού στις 25 Γενάρη, της 5ης Φάλαγγας των μνημονιακών δυνάμεων. Σημαίνει -αντικειμενικά- μια καταδίκη όλων των πολιτικών πολιτικές που βλέπουν λύση «πάση θυσία μέσα σε Ευρωζώνη/Ε.Ε.», της ίδιας της ιμπεριαλιστικής και ρατσιστικής Ε.Ε.
5. Η χαρά μας για τη λαϊκή νίκη του ΟΧΙ δεν επιτρέπει αυταπάτες. Οι ιμπεριαλιστές και δανειστές-τοκογλύφοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν θα υποχωρήσουν εύκολα - και μάλλον θα σκληρύνουν την στάση τους. Μαζί με την ντόπια 5η Φάλαγγα των Μνημονιακών, θα οργανώσουν το οικονομικό σαμποτάζ, για να λυγίσουν τον ελληνικό λαό με την απειλή της πλήρους αποδιοργάνωσης της οικονομικής ζωής, με το φάσμα του χάους και της πείνας. Η σύγκρουση μαζί τους θα είναι σκληρή, ένας αγώνας ζωής ή θανάτου. Η χούντα των Μνημονίων δεν πέφτει με κάλπες ή αφήνοντας τις εξελίξεις στα αδύναμα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και τη δειλή πολιτική του - αλλά με σκληρούς ταξικούς αγώνες.
Για να νικήσουμε, χρειάζομαστε ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, που δεν θα κάνει κανένα συμβιβασμό με τους Μνημονιακούς, με το Κεφάλαιο και τους Πλούσιους, με τα τέρατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Για να ξηλώσουμε τα Μνημόνια από παντού!
- Ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων - Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο (τράπεζες κ.α.). Κατάργηση των χαρατσιών - Βαριά φορολογία σε κεφάλαιο και πλούσιους. Πίσω τώρα στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι. Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς-συντάξεις. Άμεση επαναφορά κατώτατου μισθού και συλλογικών συμβάσεων. Ξήλωμα του μνημονιακού κράτους έκτακτης ανάγκης.
- Στάση Πληρωμών του Χρέους και Διαγραφή του. Λεφτά για τις ανάγκες μας (νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, δημόσιες επενδύσεις κ.λπ.). Καμιά διαπραγμάτευση, καμιά συμφωνία, έξω τώρα από Ευρώ και Ε.Ε.
Στις αμέσως επόμενες μέρες, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα μπροστά. Στην ενότητα, την οργάνωση, τους αγώνες μας. Να δημιουργήσουμε παντού ένα δίχτυ εργατικών και λαϊκών επιτροπών/συνελεύσεων, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές. Που θα παλέψει για την μαχητική υπεράσπιση της νίκης του ΟΧΙ. Που θα ασχοληθεί με την πρακτική επίληση των πιο άμεσων προβλημάτων μας, μέσα από ενωτικές, μαζικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Έτσι μπορούμε ν' ανοίξουμε τον δρόμο σε μια πραγματική ελπίδα, μια νικηφόρα ρήξη, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, επιβάλλοντας παντού το δίκιο μας.