Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΚΑΤΩ το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

ΚΑΤΩ το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που στοχεύει στην πλήρη μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους σκλάβους.


ΟΛΟΙ/ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 

Συγκέντρωση και πορεία– Πέμπτη 10 Ιούνη, 10:30 πμ, Εγνατία με Αγίας Σοφίας


Κατάργηση του  8ωρου – Καθιέρωση του 10ωρου   Το νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

 Εργαζόμενοι μερικής ζωής    Οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης υποχρεώνονται σε πρόσθετη εργασία, ακόμα και σπαστά την ίδια ή διαφορετική ημέρα, με προσαύξηση μόνο 12%. Ενώ η προσαύξηση της υπερεργασίας είναι 20% και της υπερωρίας 40%.

 Εκτόξευση των υπερωριών και μείωση της αμοιβή τους   Από την μία αυξάνει στις 150 ώρες τις υπερωρίες και από την άλλη μειώνει την προσαύξηση τους στο 40%, ενώ μέχρι τώρα για πάνω από τις 120 ώρες η προσαύξηση είναι 60%.

 Κυριακή αργία,  για λίγους και εκλεκτούς   Για τουλάχιστον 30 ακόμα κλάδους και ειδικότητες καταργείται η κυριακάτικη αργία για όλες τις Κυριακές του έτους.

Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας     Η ανεξαρτητοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας στοχεύει στο να μην υπάρχει καμία ευθύνη και υποχρέωση του υπουργείου για τη στελέχωση και τα πεπραγμένα της.

Ελευθερία στις απολύσεις   Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν προστατεύονται απέναντι στις απολύσεις, αλλά ακόμα και αν δικαιωθούν από τα δικαστήρια, ο εργοδότης μπορεί έναντι κάποιου αντιτίμου να μην τους ξαναπροσλάβει.

Μονιμοποίηση της τηλεργασίας όπου και όποτε θέλει ο εργοδότης   Το νομοθετικό πλαίσιο για την τηλεργασία προσφέρει στις επιχειρήσεις μείωση κόστους, αποφυγή της ευθύνης για την υγεία και την ασφάλεια, εντατικοποίηση της εργασίας, διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων.

 Κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία      Μετατρέπει την απεργία σε «συμβολική πράξη» καθώς απαγορεύει και ποινικοποιεί την περιφρούρησή της και αυξάνει το προσωπικό ασφαλείας στο 40%. Υποχρεώνει τα σωματεία σε ψηφιακό φακέλωμα των μελών και των διαδικασιών τους.   Χτύπημα  της συνδικαλιστικής δράσης   Μειώνεται ο αριθμός των μελών συνδικαλιστικών οργάνων που προστατεύονται από απόλυση και οι ημέρες συνδικαλιστικής άδειας.

Κάτω η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας – Όχι στα ψέματα και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να σταματήσουμε την ψήφισή του αντεργατικού νομοσχεδίου, με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα παντού, σε χώρους εργασίας, σε πλατείες, σε σχολεία και σχολές. Να μην ζήσουμε σαν δούλοι!

-Μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.

-Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής και μαύρης εργασίας.

-Απαγόρευση των απολύσεων. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα ανεργίας.

-Απαγόρευση πλειστηριασμών και εξώσεων σε εργατικές και λαϊκές κατοικίες.

-Υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας. Δημόσια, καθολική και δωρεάν ασφάλιση για όλους.

-Διαγραφή του χρέους. Γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία – Παιδεία - Εργασία.