Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Δημοτικής Κίνησης ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για την Διαδήλωση της ΔΕΘ

 

Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή… Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη!

Μονόδρομος, η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας!

Όλοι/ες στη διαδήλωση της ΔΕΘ στις 9/9, 6μμ Αγίας Σοφίας με Εγνατία

Ως Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, συμμετέχουμε και καλούμε στην πανελλαδική αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ, για να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διαδηλώνουμε για να καταγγείλουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις με τον «Καλλικράτη» και τον «Κλεισθένη», που μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση(Τ.Α.) σε όργανο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Για να προτάξουμε μια άλλη, ριζικά διαφορετική λογική για τον Δήμο, τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του, τις σχέσεις του με τους πολίτες, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, την αλληλεγγύη.

Για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων, της νεολαίας  και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, συνδέοντας τα τοπικά προβλήματα με τα γενικά. Την ακρίβεια, την φτώχεια και την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την καταστολή και το τσάκισμα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την απειλή του πολέμου. Παλεύουμε ενάντια σε όλα αυτά, με αποφασιστικότητα, σχέδιο και ενωτικούς αγώνες, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Για να νικήσουμε, όμως, θα πρέπει να δώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για να ανατρέψουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους υπηρέτες-εκπρόσωπούς της στους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να σωθούμε από τη βαρβαρότητα των νεοφιλελεύθερων επιθέσεων πρέπει να οργανώσουμε, εργαζόμενοι και νεολαία, την αντίστασή και τους αγώνες μας, με ενεργοποίηση των δημοτών μέσα από Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις. Πρέπει και μπορούμε να αναδείξουμε μια άλλη πολιτική και πρακτική, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Κανένας χωρίς εργασία, τροφή, στέγη, ρεύμα, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Παλεύουμε ενάντια σε:

          ακρίβεια – φτώχεια - ανεργία

          πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

          μαύρες και ελαστικές εργασιακές σχέσεις

        ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων αγαθών, της παιδείας, της υγείας και των υπηρεσιών των δήμων

          κάθε καταστροφή του Περιβάλλοντος

          κάθε εμπλοκή της χώρας στο πόλεμο

          καταστολή, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, εθνικισμό και ρατσισμό