Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 12.2.2012


Ενάντια στην ολοκληρωτική καταστροφή μας και στην πολιτική σαπίλα τους
 ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
   ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η δοτή κυβέρνηση του ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΥ πέρασε το νέο Μνημόνιο σε μια Βουλή-φρούριο, καταστέλλοντας ασύστολα τα εκατομμύρια εργαζομένων, ανέργων, νέων, λαού που πλημμύρισαν το Σύνταγμα, στη μεγαλύτερη κινητοποίηση ιστορικά στην Αθήνα.
Αυτή θα είναι και η αρχή του τέλους της. Δεν θα τους σώσουν ούτε οι κραυγές για τις «ταραχές» και τα «σκοτεινά κέντρα», ούτε τα γελοία πολιτικά παιχνίδια τους μέσα στη Βουλή-γυάλινο πύργο που έχουν κλειστεί, περιζωσμένοι από τη λαϊκή οργή και με τους πραιτωριανούς δολοφόνους των ΜΑΤ, Δέλτα και Δίας να τους φυλάνε για να ψηφίζουν την εξόντωση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Η «νίκη» των «σωτήρων της πατρίδας» στη Βουλή είναι πύρρειος, όπως δείχνουν οι απανωτές διαγραφές, διασπάσεις κλπ., ο κατακερματισμός και η αποσύνθεση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που πλέον βαθαίνουν μέρα με τη μέρα. Αυτό ταυτόχρονα δείχνει και τη δύναμη των εργαζομένων, των νέων, του λαού στους δρόμους, των παρατεταμένων αγώνων μας όλη την προηγούμενη περίοδο (όπως λίγους μήνες πριν υποχρέωσαν σε έξοδο και τον ανεκδιήγητο δοσίλογο Παπανδρέου). Εκεί είναι το δίκιο και η δύναμη!
Όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους και ζουν στο πετσί τους την οικονομική χρεοκοπία, την κοινωνική καταστροφή, την πολιτική και ηθική σαπίλα του άθλιου θιάσου των «τροϊκανών», είναι τώρα ώρα να κλιμακώσουμε την πάλη μας:
- Να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στην επαίσχυντη προβοκατορολογία, πρακτορολογία κλπ. που μόνο στόχο έχει να κρύψει τη ριζοσπαστικοποίηση όλο και πλατύτερων κομματιών του ελληνικού λαού, τη διάθεση που ωριμάζει για να ξεμπερδεύουμε οριστικά με το πολιτικό και οικονομικό σύστημά τους.
- Να προχωρήσουμε με καθημερινές κινητοποιήσεις παντού, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πλατείες. Με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις δημόσιων κτηρίων. Με την αυτοοργάνωσή μας σε λαϊκές συνελεύσεις, σε επιτροπές και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς.
- Να μην περιμένουμε «λύσεις» και «θαύματα» από τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Ούτε από τη ρεφορμιστική αριστερά του ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (που η πολιτική της έχει χρεοκοπήσει μπροστά στην κρίση), ούτε κι από κανέναν Μεσσία , «αντιμνημονιακό», «πατριώτη» ή «ειδικό» (που έχουν πλημμυρίσει τα ΜΜΕ).
Να πάρουμε εμείς τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας, ανεβάζοντας τον αγώνα μας στο ύψος που πρέπει για ν’ αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που μας απειλεί. ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! Να παλέψουμε για να κηρυχτεί Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με κεντρικά συνθήματα:
- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, οι δοτοί της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών-τοκογλύφων και του μεγάλου κεφαλαίου
- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ PSI
- ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
- ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – Να μιλήσει ο λαός!
Εμπρός για να οργανώσουμε παντού τη σύγκρουση μ’ αυτό το άθλιο σύστημα, για να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη αναγκαία για να νικήσουμε και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις: την εξουσία των εργαζομένων και τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία.
 Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
www.okde.gr – ergatikipali@okde.gr