Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ (ΚΟΧ)


Εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους του Νομού  Θεσσαλονίκης σε σύμπραξη με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ,με σύμβαση ορισμένου χρόνου (5μηνη) ,σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ. Αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, αφού 2 μήνες από την πρόσληψή μας ,δεν έχουμε εισπράξει απολύτως τίποτα. Οι συνάδελφοι μας στην καθαριότητα δεν ασφαλίζονται με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, όπως είναι το ΄΄νόμιμο΄΄ και δεν δικαιούμαστε άδειες κανονικές και αναρρωτικές όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία (ότι έχουν αφήσει όρθιο).

  Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει κάποιες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας όπως στο Εργατικό Κέντρο, στο ΙΝΕ-ΓΣΣΕ στην Αισώπου, στο δημοτικό συμβούλιο του Δ. Θεσσαλονίκης, σε παράρτημα της επιθεώρησης εργασίας στην Προξένου Κορομηλά. Έχουμε δημοσιοποιήσει τις ανακοινώσεις μας με Δελτία Τύπου στα ΜΜΕ. Οι απαντήσεις που πήραμε δεν ξεκαθάρισαν καθόλου την κατάσταση που επικρατεί αφού από το ΙΝΕ-ΓΣΣΕ και το εργατικό κέντρο ρίχνουν ευθύνες στους δήμους και το αντίστροφο.
  Στην εποχή της επιβολής των μνημονίων από ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, τα εργατικά μας δικαιώματα καταργούνται το ένα μετά το άλλο και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Μέσω των δικών μας προγραμμάτων (συμβάσεις ορισμένου χρόνου),των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρείται η διάλυση του Δημόσιου τομέα (Παιδεία, Υγεία κ.ά.), των Δημοσίων Υπηρεσιών και το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες και εργολάβους.
Έτσι αυτός ο αγώνας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνο δικός μας, αλλά όλων των εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ,αφού όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες για επιβίωση και μόνιμη και σταθερή εργασία. Σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας για τα κοινά μας προβλήματα και να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι και στα εργατικά μας δικαιώματα. Σας καλούμε να συμμετέχετε  στην επιτροπή που έχουμε δημιουργήσει και στις συνελεύσεις της.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 ΑΠΟ ΤΙΣ 12 πμ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 μμ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.
  • Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους
·      Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και πληρωμή των 625 ευρώ μηνιαίως για να καλύψουν όλοι οι εργαζόμενοι τις άμεσες ανάγκες τους.
·      Τροποποίηση της σύμβασής μας όπως προβλέπει ότι μπορεί να γίνει στην παράγραφο 11 και άμεση ένταξη των συμβασιούχων στην εργατική νομοθεσία(κανονικές άδειες και αναρρωτικές, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας)
·     Κανένας επιπλέον άνεργος- μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ (ΚΟΧ)