Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Oύτε Εφεδρείες, Ούτε Απολύσεις
Εμπρός για Απεργίες και Καταλήψεις

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΗ 
7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ
10:30 ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να προχωρήσει το καταστροφικό της έργο, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των κανίβαλων δανειστών–Τροϊκανών και των καπιταλιστών, με την αγαστή βοήθεια των αργυρώνυτων ΜΜΕξαπάτησης.  Μετά την προσπάθεια να πετάξει στον δρόμο μέσα σε μια νύχτα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση θέλει να στείλει στις ουρές των ανέργων 6.500 εργαζόμενους στους Δήμους, χιλιάδες στην εκπαίδευση μέσω «υποχρεωτικών μετατάξεων» (μετά την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών) κ.α. 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο πάνε άμεσα για απόλυση, μέσω «διαθεσιμότητας».

  Τα κλεισίματα και οι συγχώνευσης σχολείων-νοσοκομείων συμπληρώνουν το πάζλ της καταστροφής.  Το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ και του νερού της Θεσσαλονίκης έχει δρομολογηθεί, έχουν ενταξεί στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουλησούν τα στρατόπεδα της Δυτ.Θεσσαλονίκης(Μεγ.Αλεξάνδρου, Παπακυριαζή, κ.α.) οι οποίοι είναι οι μοναδικοί ελεύθεροι χώροι.
  Το ξεπούλημα και  η καταστροφή της περιουσίας του λαού δεν έχει τέλος. Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη(στα τέλη Απρίλη) προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο ΝΠΙΔ και την απόλυση των εργαζομένων σε αυτά. Αυτές οι καταργήσεις αφορούν και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει την κατάργηση των υπηρεσιών-παροχών που προσφέρουν στους κατοίκους ή την παράδοση τους σε ιδιώτες με το αντίστοιχο κόστος να επιβαρύνει τους κατοίκους.
  Για να γίνουν όλα αυτά στήνουν ένα κράτος έκτακτης ανάγκης. Με την επιστράτευση των απεργών (εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας, ναυτεργάτες, καθηγητές κ.α), απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις, καταστέλλουν με πρωτοφανή τρόπο τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στον χρυσό θάνατο, βαφτίζουν επίορκους δημοσίους υπαλλήλους που έμπρακτα έχουν αντισταθεί στην λαίλαπα των μνημονίων για να τους απολύσουν(υπόθεση του δάσκαλου Σ.Γκουλιώνη στη Λάρισα, κ.α.).
  Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ένας στόχος συζητιέται σήμερα όλο και περισσότερο: Αρκετά ανεχτήκαμε. Πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτή τη χούντα συγκυβέρνησης–Τρόικας. Να πάμε αποφασιστικά, όχι με ξεκομμένες απεργίες που εξαντλούν τις δυνάμεις μας, αλλά με επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι τη νίκη. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!
Αυτή την Απεργία Διαρκείας πρέπει να οργανώσουμε παντού. Οι απεργίες σε διάφορους κλάδους ανοίγουν τον δρόμο προς τα εκεί. Να μην επιτρέψουμε στις ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες ή σε όποιον άλλο γραφειοκράτη να σταματήσει αυτή τη δυναμική, τη μόνη που δίνει προοπτική στον αγώνα μας. Η εμπειρία των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος δείχνει ότι οι εργαζόμενοι-ες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη μονό στις δίκες τους δυνάμεις, να μην περιμένουν «λύσεις» από ΔΣ(Σωματείων, ομοσπονδιών). Με την αυτοοργάνωση μας  να επιβάλλουμε και να οργανώσουμε γερά την Γενική Απεργία Διαρκείας, μέσα από γενικές συνελεύσεις, 1)με εκλεγμένες απεργιακές επιτροπές από την συνέλευση και άμεσα ανακλητές που θα συντονίζονται με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που κινητοποιούνται). Να στήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα και να εξαπολύσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές, στους χώρους δουλειάς, 2)να καταλάβουμε τα δημαρχεία και να τα μετατρέψουμε σε πραγματικά κέντρα αγώνα που θα συντονίζουν τον κοινό αγώνα εργαζόμενων-ανέργων-νεολαίας-κατοίκων.

Ν’ ανοίξουμε έτσι τον δρόμο για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας όργανα, για να σταματήσουμε την καταστροφή, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.
-Καμία Απόλυση – Καμία «Διαθεσιμότητα» ή «Μετάταξη» – Δουλειά για όλους
-Όχι Λουκέτα και «Συγχωνεύσεις» Οργανισμών και Υπηρεσιών – Δημόσιες Υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση για όλους
-Να καταργηθεί η χουντική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η φασιστική Επιστράτευση Απεργών. Κάτω τα χέρια απ’ τις Ελευθερίες μας.
-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
-Κάτω τα Μνημόνια. Έξω από το σφαγείο Ευρώ και Ε.Ε. Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς – κλειδιά της οικονομίας.


Σαν Δημοτική κίνηση, σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να πορευτούμε μαζί.