Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης. Σωματείου Εργαζομένων στη wind 10/7/13 - Καταγγελία του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου wind

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (wind)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 10/7/2013
Οι διοικήσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας WIND και VODAFONE αποφάσισαν να υλοποιήσουν το σχέδιο του networksharing (συγχώνευση δικτύων).
Επιχειρούν με αυτή τη κίνηση να διώξουν με outsourcing (υπεργολαβία) και με γρήγορες διαδικασίες το μεγαλύτερο κομμάτι των τεχνικών τμημάτων.
Αυτό γίνεται γιατί θέλουν να μειώσουν το λειτουργικό και πρωτίστως το εργασιακό κόστος.
Στις μέχρι τώρα συναντήσεις του ΔΣ του σωματείου μας με την διευθύντρια προσωπικού και τον διευθυντή του τεχνικού, δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις που να εξηγούν τους λόγους που οδηγούν στην συγχώνευση των δικτύων, μέσω της δημιουργίας «νέας εταιρίας».
Για εμάς τους εργαζόμενους οι λόγοι είναι πασιφανείς:
Θέλουν να χτυπήσουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις , τους μισθούς, τα επιδόματα, τις συνθήκες εργασίας που είναι κατοχυρωμένα με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπόγραψαν τα σωματεία μας και κατακτήθηκαν με πολυετείς αγώνες.
Δοκιμάζουν να πετύχουν αποφασιστικά χτυπήματα στα σωματεία των δύο επιχειρήσεων, που συσπειρώνουν τους συναδέλφους και έχουν δώσει σημαντικούς και επιτυχημένους αγώνες.
Γι’ αυτό επιδιώκουν να διασπάσουν τα τεχνικά τμήματα από τα υπόλοιπα των εταιριών ώστε να μειώσουν την δυναμική των σωματείων .
Στη νέα εταιρία που θέλουν να δημιουργήσουν και να μεταφέρουν εκεί μεγάλο μέρος συναδέλφων, κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό θα έχει εργασία.
Στη νέα εταιρία η έλλειψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα είναι η φυσική κατάληξη της ανυπαρξίας επιχειρησιακού σωματείου για να την υπογράψει και να την υπερασπιστεί, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την λεηλασία μισθών και δικαιωμάτων.
Στη νέα εταιρία οι μισθοί θα κατρακυλήσουν, τα επιδόματα θα περικοπούν, οι συνθήκες εργασίας θα χειροτερεύσουν, αφού θα δίνεται στον νέο ιδιοκτήτη το δικαίωμα να υπογράφει ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Στη νέα εταιρία και όσο θα προχωρά το έργο της συγχώνευσης των δικτύων θα περισσεύουν θέσεις εργασίας και θα γίνουν απολύσεις, που χωρίς επιχειρησιακό σωματείο, δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο. Πόσο μάλλον, που θα πρόκειται για μια μικρή εταιρία υπεργολαβίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στη WIND όπως και οι συνάδελφοί μας στη VODAFONE, δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από αυτό το σχέδιο και από τη μεταφορά μας στη «νέα εταιρία» που επιδιώκουν, απεναντίας , έχουμε να χάσουμε πάρα πολλά που περιγράψαμε και άλλα πολλά, που δεν χωράνε σε λίγες γραμμές.
Έχοντας εμπειρία από τις «εθελούσιες» εξόδους που μείωσαν το προσωπικό των δύο εταιριών και εντατικοποίησαν τις εργασίες των εναπομεινάντων συναδέλφων, γνωρίζουμε την κινδυνολογία που θα προτάξουν οι διοικήσεις, με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.
Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ WIND ΚΑΙ ΣΤΗ VODAFONE - ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Oι εργαζόμενοι σε Wind και Vodafone, με την εμπειρία και εξειδίκευσή τους, μπορούν να εγγυηθούν τεχνικά κάθε εργασία, χωρίς «νέες εταιρίες» και κατάργηση δικαιωμάτων.
Σε αυτό τον αγώνα θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή που θα αποφασίσουμε στις Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου μας και σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων της VODAFONE, με αποκλειστικό κριτήριο την πιο μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και την αποτελεσματικότητα.
Σ’ αυτό τον αγώνα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν. Είναι επίσης κομμάτι του αγώνα διαρκείας, που χρειάζεται να δώσουμε ενωμένοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στις απολύσεις και τα λουκέτα, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργατικού δικαιώματος, ενάντια στις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους φόρους που λεηλατούν το εισόδημά μας, στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης, της Τρόικας και των επιχειρηματιών να προωθήσουν νέα εξοντωτικά μέτρα (με το επερχόμενο «πολυνομοσχέδιο»-σκούπα ), πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε στον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ
Για τη σημερινή ΓΣ του σωματείου μας ζητήσαμε από το HR να δώσει άδειες εισόδου στο δικηγόρο του σωματείου μας και σε ένα μέλος του ΔΣ του σωματείου της VODAFONE. Για το δικηγόρο έγινε δεκτό το αίτημά μας, ενώ για το μέλος του ΔΣ του ΔΣ της VODAFONE, η απάντηση ήταν αρνητική. Ο κος Καρμίρης από το HR επικαλέστηκε «λόγους αρχής και ανταγωνισμού των δύο εταιριών».
Εμείς ζητήσαμε να παραβρεθεί ένας εκπρόσωπος των συναδέλφων μας της VODAFONE στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, για να εκφράσει τη θέση των συναδέλφων της VODAFONE, στο θέμα του networksharing.
Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των σωματείων να έχουν τέτοιες σχέσεις, που αναπτύσσουν την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα.
Φυσικά, αυτό είναι που ενοχλεί το HR και τη διοίκηση της WIND. Γιατί τα «μυστικά» της εταιρίας, δεν κινδυνεύουν από την παρουσία ενός συναδέλφου στο χώρο του εστιατορίου που θα διεξαχθεί η ΓΣ.
Τον ανταγωνισμό, τον θυμούνται όταν πρόκειται για κοινές δράσεις των σωματείων μας.
Μας εμπαίζουν όταν μας λένε πως ο ανταγωνισμός τους κινδυνεύει από την παρουσία, ενός μέλους του ΔΣ της VODAFONE στην ΓΣ του σωματείου των εργαζομένων στην WIND και δεν κινδυνεύει από την νέα εταιρία, που θέλουν να δημιουργήσουν οι διοικήσεις των δύο εταιριών;
Αυτό που σίγουρα κινδυνεύει είναι η ησυχία που επιθυμούν οι διοικούντες, για να περάσουν με επιτυχία τη συγχώνευση των δικτύων, με τη μεταφορά συναδέλφων στη «νέα εταιρία».
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Τα σωματεία WIND και VODAFONE, από κοινού θα συζητήσουμε και θα συναποφασίσουμε τους αγώνες, που θα κάνουμε για να χαλάσουμε τα σχέδιά τους και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Ζητούμε άμεσα από την διοίκηση της WIND, να επιτρέψει την ελεύθερη συμμετοχή του μέλους του ΔΣ της VODAFONE, στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.


Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ