Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
την ΤΡΙΤΗ 15  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, στις 9:00πμ, 

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Την Τρίτη 15/10/2013 εκδικάζεται, ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, σε τακτική διαδικασία, η αγωγή της εργοδοσίας των φροντιστηρίων Μπαχαράκη, προς το Σωματείο μας (Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ΣΜΕΘ) καθώς και προς 3 μέλη της διοίκησης του Σωματείου.
Από τον Σεπτέμβρη του 2011 που υπάρχει μια συγκεκριμένη εργατική διαφορά και διεκδίκηση (για παράνομη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου-καθηγητή, καθώς και για την μη καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων των προηγούμενων 4 ετών), η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη επέλεξε τον δρόμο της ενοχοποίησης, της ποινικοποίησης και της απαγόρευσης κάθε είδους κινητοποίησης ή διεκδίκησης, από τη πλευρά του Σωματείου. Στην παραπάνω δίκη και με την αγωγή σε βάρος του Σωματείου και τριών μελών της διοίκησής του, πέρα από τους ολότελα ψευδείς ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς τους ζητάνε, από το δικαστήριο να αποφασίσει τα εξής:
·         Να απέχουν οι εναγόμενοι (το Σωματείο και τα 3 μέλη της διοίκησής του) από κάθε «παράσταση διαμαρτυρίας», συνάθροιση και εν γένει κάθε διατάραξη της επαγγελματικής λειτουργίας …, με την επιβολή της υποχρέωσης να απέχουν και να μη πλησιάζουν τις … εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού μας οργανισμού και ημών των εναγουσών σε απόσταση τουλάχιστον τριακοσίων (300) μέτρων … .
·         Να απαγορευτεί στους εναγόμενους να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο οποιοδήποτε κείμενο, άρθρο ή σχόλιο που αναφέρεται στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό άμεσα ή έμμεσα.
·         Να απαγορευτεί στους εναγόμενους να διανέμουν οποιοδήποτε έντυπο, κείμενο, άρθρο ή σχόλιο που αναφέρεται στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό άμεσα ή έμμεσα.
·         Να απαγορευτεί στους εναγόμενους να επικολλούν σε οποιαδήποτε οδό αφίσες με οποιοδήποτε περιεχόμενο που να αναφέρεται στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό άμεσα ή έμμεσα.
·         Η καταστροφή κάθε υλικού φέιγ βολάν, αφίσας ή άλλης μορφής εντύπου με περιεχόμενο δυσφημιστικό για τον εκπαιδευτικό οργανισμό … .
·         Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι … απευθύνοντας σ’ εμάς δημόσια, αλλά και ιδιωτικά επιστολή συγνώμης, την οποία θα αναρτήσουν εμφανώς και ευδιάκριτα στο διαδικτυακό τόπο του …(ΣΜΕΘ) …. .
·         Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι … να μας καταβάλλουν το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ (1οο.οοο) … .
·         Να απειληθεί κατά … (των 3 μελών της διοίκησης) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) για κάθε παράβαση … και προσωποκράτηση διάρκειας ενός έτους … .
Ενάντια στη προσπάθεια αυτή αλλά και ενάντια σε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται , για την ενοχοποίηση, ποινικοποίηση και απαγόρευση,  των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και κινητοποιήσεων απαιτείται η πιο ενωτική και συντονισμένη απάντηση.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)
*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ, (:  2310-265 730,  e-mailsomiekth@gmail.com  , ιστοσελίδα:  www.smeth.gr