Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Προκήρυξη της ΣΣΠ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11/12

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11/12

Κάλεσμα για συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης:
Τετάρτη 15/1, στις 18:00, Φυσικό ΑΠΘ
Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης:
Παρασκευή 24/1
Την Παρασκευή 24/1 δικάζονται με ψεύτικες κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια) οι 16 συλληφθέντες της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου του 2012 στη Θεσσαλονίκη (14 φοιτητές, ένας μαθητής, ένας άνεργος). Οι συλλήψεις αυτές έγιναν με μια κινηματογραφικού τύπου επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εισέβαλε μετά τη διαδήλωση στο άσυλο, ρίχνοντας χημικά και ξυλοκοπώντας άγρια τους φοιτητές που περιφρουρούσαν την ηρωική απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο στη Θεσσαλονίκη, σε διάστημα μικρότερο από τρεις εβδομάδες έγιναν 35(!) συλλήψεις φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων από κινητοποιήσεις! Λίγες ημέρες μετά τα ΜΑΤ  ξαναπαραβίασαν το άσυλο συλλαμβάνοντας 11 απεργούς, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση.

Ένα χρόνο περίπου μετά, το δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση απειλεί να εξαφανίσει κάθε ίχνος δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας. Έχουν μεσολαβήσει επιστρατεύσεις απεργών, καταστολή διαδηλώσεων, η εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, σκηνές φρίκης από βασανισμούς μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα Αστυνομικά τμήματα. Ακόμα συνεχείς παραβιάσεις του ασύλου σε ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο, Προπύλαια και αλλού. Το Δεκέμβρη ένας φοιτητής κι ένας μαθητής καταδικάστηκαν σε δίκη-παρωδία για σύλληψη τους σε πορεία στις 6/12/12 στη Θεσσαλονίκη. Μόλις πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση απαγόρεψε τη διαδήλωση ενάντια στην ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα και πραγματοποίησε συλλήψεις.
Η κυβέρνηση και η τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι τα μνημόνια έχουν αποτύχει, και ότι η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Ξέρουν ότι οι μόνοι σύμμαχοι που τους έχουν απομείνει είναι οι καπιταλιστές, οι τραπεζίτες, τα ΜΜΕξαπάτησης, τα ΜΑΤ και οι δικαστές. Γι’ αυτό το λόγο εγκαθιδρύουν αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης, τη διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ΜΑΤ, ξύλο και στημένες δίκες. Ειδικά για τη νεολαία, τρέφουν ένα βαθύ μίσος, γιατί γνωρίζουν ότι μιας και είναι αυτή που θα υποστεί στο ακέραιο όλη τη βαρβαρότητα της κρίσης του καπιταλισμού και των μνημονίων, πρέπει να την κάνουν υποταγμένη και φοβισμένη, να μην αντιδρά στα απανωτά χαστούκια και τη «δουλοποίησή» της. Να αποδεχτεί το ρόλο που της ετοιμάζουν. Αυτόν δηλαδή μιας γενιάς που πετιέται στα σκουπίδια, αφού δεν χρειάζεται στον χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό με το 70% ανεργία στους νέους.
Απέναντι σ’ αυτήν τη ζοφερή κατάσταση, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαντήσει δυναμικά. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, σ’ αυτήν τη νέα χούντα. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι ζήτημα ίσης σημασίας με την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε με λύσσα το άσυλο. Γιατί άσυλο σημαίνει συνελεύσεις, καταλήψεις, συλλογικοί αγώνες, αλλά και δημόσια-δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε μέσο τους συνάδελφους και συναγωνιστές μας που δικάζονται, όπως και κάθε αγωνιστή που διώκεται για τη δράση και τις ιδέες του. Μόνο έτσι, εξαπλώνοντας παντού την αλληλεγγύη μας θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές απέναντι σ’ αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση, τρόικα και καπιταλιστές.
Στις 24/1 οι ανθρωποφύλακες και η συμμορία του Σαμαρά πρέπει να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα και να καταλάβουν ότι οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται.
  • Άμεση αθώωση των 16 διωκόμενων
  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ