Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τα «κέντρα κράτησης μεταναστών» είναι κολαστήρια… ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Την ίδια ώρα που η ζάπλουτη κλίκα Σαμαρά–Βενιζέλου, βουτηγμένη στα σκάνδαλα και την ασυδοσία, ως μνημονιακή χούντα ετοιμάζεται να περάσει στη ζούλα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την απελευθέρωση των απολύσεων, την ίδια ώρα που ξεπουλάει και διαλύει ό,τι έχει απομείνει απ’ τη δημόσια περιουσία, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπο στους πιο κατατρεγμένους και ανυπεράσπιστους, τους μετανάστες.
Χιλιάδες αδέρφια μας μετανάστες, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, στοιβάζονται σαν τα ζώα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα σύγχρονα Νταχάου των Σαμαρά–Βενιζέλου και Δένδια, όπου η ανθρώπινη υπόσταση και η αξιοπρέπεια δεν έχουν καμία θέση, όπου μόνος νόμος είναι η τρομοκρατία, οι βασανισμοί και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σε εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα και δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης, χιλιάδες «εγκληματίες» χωρίς χαρτιά, ανάμεσα τους μικρά παιδιά, γυναίκες, άρρωστοι, καταδικάζονται σε φυλάκιση, υποφέροντας την πιο απάνθρωπη μεταχείριση, στερούμενοι στοιχειώδους υγιεινής, περίθαλψης και σίτισης, χωρίς προαυλισμό, χωρίς επαφή με τους δικούς τους. Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει σαν αποτέλεσμα συνεχείς θανάτους (Μοχάμαντ Χασάν, Μάμπερ Χάν, Ραχίλ Ζία). Ο καρκινοπαθής Νεζάμ Χακιμί πέθανε στερούμενος κάθε θεραπείας! Όπως καταγγέλλουν γιατροί, μεγάλο ποσοστό των μεταναστών υποφέρει από ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με τις συνθήκες εγκλεισμού τους. Οι ξυλοδαρμοί, η απομόνωση, η μαύρη σακούλα στο κεφάλι από τους ανθρωποφύλακες–κτήνη (ΜΑΤ κ.α.), αποτελούν καθημερινότητα στα «κέντρα κράτησης». Η συγκυβέρνηση, που καμαρώνει για τις δεκάδες χιλιάδες απελάσεις μεταναστών, αναδεικνύεται καθημερινά ως η πιο επικίνδυνη ακροδεξιά! Ταυτόχρονα, κάθε προσπάθεια των μεταναστών να αποκτήσουν νομική υπεράσπιση βρίσκει απαγορευτικά εμπόδια. Ενώ έχει σταματήσει κάθε παροχή ασύλου, ακόμα και σ’ όσους απειλούνται με φυλάκιση, βασανιστήρια ή και θάνατο στις χώρες τους. Απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, οι εξεγέρσεις και η αντίσταση (π.χ. απεργίες πείνας) των μεταναστών είναι δίκαιες – και ας ουρλιάζουν τα φερέφωνα των ΜΜΕ για τη «διασάλευση του νόμου και της τάξης».
Αυτή η πολιτική, που εφαρμόζεται σ’ όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, σπέρνοντας θύματα και πτώματα (π.χ. Λαμπεντούζα), μετατρέποντας την Ευρώπη σε φρούριο ενάντια σ’ όσους ξεριζώθηκαν από τα όπλα και τους πολέμους των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, δεν έχει στόχο αποκλειστικά τους φτωχοδιάβολους μετανάστες. Στόχος είναι να δημιουργήσουν μια κοινωνία του ζόφου και του τρόμου, με μισθούς των 200 ευρώ, χωρίς κανένα απολύτως εργασιακό, κοινωνικό και ανθρώπινο δικαίωμα, χωρίς την παραμικρή πολιτική ελευθερία. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι φυλακίσεις, οι βασανισμοί, σήμερα εφαρμόζονται στους μετανάστες, σύντομα θα εξαπολυθούν ενάντια σ’ όσους αντιδρούν και αγωνίζονται, σ’ όσους δεν μπορούν να ανεχτούν πια την ολοκληρωτική εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ανεργία, τη συντριβή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ανοίγουν τον δρόμο για πιο σκληρή καταστολή, για μια ποιοτική αναβάθμιση του κράτους έκτακτης ανάγκης, για την προετοιμασία ενός βαθιού χτυπήματος στο εργατικό κίνημα και τις οργανωμένες του δυνάμεις.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτό το διαρκές έγκλημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης! Να παλέψουμε για το κλείσιμό τους και τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Για να διώξουμε το συντομότερο την κλίκα Σαμαρά–Βενιζέλου, για την επιβολή των δικών μας λύσεων ενάντια στην κοινωνική καταστροφή που μας οδηγούν συγκυβέρνηση, τρόικα, καπιταλιστές.
Να κλείσουνε όλα τα σύγχρονα κολαστήρια – στρατόπεδα συγκέντρωσης
Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί βασανιστές των μεταναστών.
Άσυλο στους πρόσφυγες
Νομιμοποίηση – Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες
Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών
Να φύγει η κυβέρνηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της φτώχειας και της πείνας