Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.

Για την βίαιη καταστολή των αντιφασιστικών διαδηλώσεων στον ένα χρόνο απ” τη δολοφονία του Παύλου Φύσσσα (ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.)



  Η Ο.Κ.Δ.Ε. χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζομένων, νέων, ανέργων, μεταναστών που διαδήλωσαν χθες 18/9 στο Κερατσίνι, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες χρυσαυγίτες. Μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Κρήτη, Βόλο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή κ.α.
  Η χουντική συγκυβέρνηση –η ίδια που έθρεψε τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οπλίζοντας το χέρι του χρυσαυγίτη μπράβου Ρουπακιά, και ακόμα που την καθοδηγούσε (βλ. Μπαλτάκος)– κατέφυγε για άλλη μια φορά στο μόνο της όπλο, τη σκληρή καταστολή. Με επιδρομές των δολοφονικών συμμοριών ΜΑΤ–ΔΕΛΤΑ, που έπεφταν με λύσσα στα μπλοκ της πορείας. Με τη ρήψη δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και κρότου λάμψης, άγριο ξυλοδαρμό με γκλομπ, δεκάδες προσαγωγές προσπάθησε να διαλύσει τη μεγάλη διαδήλωση και να κάμψει την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα των χιλιάδων διαδηλωτών. Αρκετοί διαδηλωτές, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι, κατέληξαν στο νοσοκομείο.

  Η κρατική βία και καταστολή δεν είναι επιβεβαίωση δύναμης αλλά ομολογία αδυναμίας της λαομίσητης χουντικής συγκυβέρνησης, που αποτελεί μειοψηφία μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μιας συγκυβέρνησης που αποσυντίθεται και καταρρέει μέρα με τη μέρα. Αλλά είναι και ακόμα μια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει, με το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που οικοδομεί καθημερινά. Δοκιμάζοντας σενάρια να πέσουν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι και συνολικά οι διώξεις της ΧΑ «στα μαλακά». Καταφεύγοντας συνεχώς στη βία και την ωμή καταστολή, στον περιορισμό και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και της νεολαίας, στη διακυβέρνηση μέσω πραξικοπημάτων (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κλείσιμο της βουλής, ψηφοφορίες–οπερέτα κ.λπ.), για να περνάει τα βάρβαρα μέτρα της και να παρατείνει το χρόνο ζωής της.
  Η Ο.Κ.Δ.Ε. καταγγέλει το βάναυσο χτύπημα των χτεσινών διαδήλωσεων από τη συγκυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής. Ο φασισμός δεν σβήνει με λόγια στη βουλή, ούτε με τις «ενέργειες» των αστικών κρατικών θεσμών – αλλά με ένα μαχητικό, ταξικό ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, νεολαίους και φτωχούς, όσους πλήττονται από την απάνθρωπη πολιτική των μνημονίων, σε μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, για να ρίξουμε αυτή τη χουντική συγκυβέρνηση και να επιβάλλουμε στην πράξη τις δημοκρατικές ελευθερίες μας.