Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τη Γενική Απεργία στις 4/2

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τη Γενική Απεργία της 4ης Φλεβάρη

  Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νεολαία, λαϊκά στρώματα έδωσαν εχθές μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την ολοκληρωτική διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Η 24ωρη Γενική Απεργία σημείωσε σημαντική επιτυχία. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις –και όχι μόνο– της Ελλάδας, νέκρωσε η οικονομική δραστηριότητα και πλημμύρισαν οι δρόμοι, κάνοντας σαφή την απόλυτη αντίθεση της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας στο αντι–ασφαλιστικό έκτρωμα της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.
  Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, που μαστίζονται από την φτώχεια και την ανεργία, έδειξαν με τη μαχητική τους συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια πως μπορούν να μπουν μπροστά σε ένα νέο κύμα μαζικών, αποφασιστικών αγώνων για να σταματήσουν την ολοκληρωτική κοινωνική καταστροφή. Αυτή την κοινωνική καταστροφή που η κατάπτυστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υπηρετεί υπάκουα, ακολουθώντας τυφλά τις επιταγές των Βρυξελών, της Τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων, παίζοντας ξανά το κακόγουστο έργο της «διαπραγμάτευσης». Μαζί με μια μαύρη προπαγάνδα, που θα ζήλευαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα επανεμφάνισε δυναμικά και το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις, θυμίζοντας τις σκοτεινές μέρες της χούντας Σαμαρά–Βενιζέλου.

  Η πετυχημένη απεργία και τα συλλαλητήρια της 4ης Φλεβάρη πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να παλέψουμε για την ανάπτυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, μπλόκων, καταλήψεων κ.λπ., που να κλιμακωθούν και να ανατρέψουν το αντι–ασφαλιστικό έγκλημα κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ ενάντια στην ελληνική κοινωνία. Άμεσα πρέπει να παρθεί απόφαση για κήρυξη 48ωρης Γενικής Απεργίας, στην προοπτική κλιμάκωσης και συντονισμού για Γενική Απεργία Διαρκείας. Μαζί με το αντι–ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να ρίξουν και την άθλια κυβέρνηση του οσφυοκάμπτη Τσίπρα. Κάθε στιγμή που αυτός παραμένει στην εξουσία, νεκρανασταίνονται και δυναμώνουν οι μαύρες δυνάμεις της αντίδρασης, οι νεομαυραγορίτες του «Μένουμε Ευρώπη» και του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Όσο κυβερνά καταρρέοντας αυτή η υπάκουη κλίκα, υπάρχει και η απειλή ανασυγκρότησης, με κάθε τρόπο, και όλων των παλιών μνημονιακών δυνάμεων, αντιδραστικά σενάρια μνημονιακών κυβερνήσεων συνεργασίας κ.λπ.
  Πρέπει να σπάσουμε τη συντονισμένη επιχείρηση των ΜΜΕ, του μπλοκ των «Μένουμε Ευρώπη» (που στάζει μίσος ενάντια στους εργαζόμενους και την φτωχολογιά), των αντιδραστικών ηγεσιών σε επιμελητήρια, επαγγελματικούς συλλόγους κ.λπ., μαζί τους και της άθλιας ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Όλοι αυτοί θέλουν να πατρονάρουν, να καναλιζάρουν τις κινητοποιήσεις προς δικό τους όφελος – πράγμα που σημαίνει, πάντα, την απαρέγκλιτη εφαρμογή των πιο βάρβαρων Μνημονίων, της εξόντωσης και σφαγής των μισθωτών, ανέργων, φτωχών και μεσαίων στρωμάτων (αγρότες κ.ά.). Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, πρέπει να μπούμε μπροστά – για να έρθουν στο προσκήνιο τα δικά μας προβλήματα, ανάγκες και λύσεις, να δοθεί προσανατολισμός στις κινητοποιήσεις ενάντια σε όλα τα Μνημόνια και τους υπηρέτες τους, νέους και παλιούς.