Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!

 Λεφτά για την Υγεία – Κάτω η Ακρίβεια

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ–ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1, 12:00, Άγαλμα Βενιζέλου

 

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νέοι έχουμε βυθιστεί στη φτώχεια και σε μια εργασιακή ζούγκλα. Το έκτρωμα Χατζηδάκη εφαρμόζεται μετατρέποντάς μας σε σύγχρονους δούλους. Οι μισθοί βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό. Οι εργασιακές σχέσεις είναι διαλυμένες από τα μνημόνια όλων των αστικών κυβερνήσεων πάνω από 10 χρόνων Είμαστε η πρώτη «δυτική» χώρα σε θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οι ατέλειωτες λίστες αναμονής για ΜΕΘ, η διαλογή ασθενών, η εξάντληση και μείωση του προσωπικού, το κλείσιμο νοσοκομείων, τα μπαξίσια στους κλινικάρχες…. έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία σε κατάρρευση και σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Αλίμονο όμως! O προϋπολογισμός προβλέπει 800 εκ. ευρώ λιγότερα για την Υγεία.

Η ακρίβεια σαρώνει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με αύξηση του κατώτερου μισθόύ 2% – δηλαδή ένα κουλούρι τη μέρα!

Από την άλλη ενισχύουν και προστατεύουν τα καρτέλ των μεγαλοκαπιταλιστών.

Ενοίκια και τιμές ακινήτων πετάνε στα ύψη, αφήνοντας τις λαϊκές οικογένειας να αγωνιούν για την στέγασή τους.

 Ιδιωτικοποιούν  τα πάντα - όπως με το ξεπούλημα των υποδομών, της ενέργειας και θα ακολουθήσει το νερό - φορτώνοντας γιγάντιες αυξήσεις στην πλάτη μας.

ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια η φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Να οργανωθούμε, να παλέψουμε για:

 

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.

Επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς «δωράκια». Δωρεάν τεστ για όλους. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε μέσα μεταφοράς και σχολεία.

Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, νερό κ.ά.).

Αυξήσεις μισθών - συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.

 

Όλοι στην μέρα δράσης για την Υγεία που καλούν εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις το ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1, 12:00, Άγαλμα Βενιζέλου