Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12μ. πλατεία ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΟΧΙ στην Ακρίβεια, την Φτώχεια και τις Ιδιωτικοποιήσεις

Εδώ και μερικούς μήνες γινόμαστε μάρτυρες τρομακτικών αυξήσεων στις τιμές σε όλα σχεδόν τα είδη βασικής κατανάλωσης με αποτέλεσμα την περαιτέρω φτωχοποίηση μας. Ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του μισθού μας πηγαίνει στις βασικές μας ανάγκες, ενώ για ευρύτερα λαϊκά στρώματα η επιβίωση γίνεται συνεχώς δυσκολότερη : αδυναμία πληρωμής ενοικίων, απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΑΘ ή φυσικού αερίου, και μια γενική συμπίεση προς τα κάτω του βιοτικού μας επιπέδου. 

 

Την ίδια ώρα, και ενώ χάνουμε κάθε μέρα περίπου 100 συνανθρώπους μας από τον Covid-19 η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ενισχύσει την δημόσια υγεία (περικόπτοντας για ακόμα μια χρονιά σχεδόν 800 εκ. ευρώ από την Υγεία και την ασφάλιση), ενώ ξοδεύει αμέτρητα δισεκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία.

Τα σκάνδαλα, η σήψη και η ανικανότητα των νεοφιλελεύθερων αχρήστων της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τέλος (Novartis, πυρκαγιές, διάλυση νοσοκομείων, εγκλωβισμοί χιλιάδων οδηγών στα χιόνια, πρώτοι σε νεκρούς της Πανδημίας κ.α.)  ενώ με τις ιδιωτικοποιήσεις καταληστεύουν δημόσιο χρήμα προς όφελος φίλων τους επιχειρηματιών και με εντολές ΕΕ και ΗΠΑ.

Έτσι την περίοδο της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης, η ΝΔ, έκλεισε τα λιγνιτικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος και ξεπούλησε ΔΕΗ και Αέριο.

 

ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια με τη φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, την καθημερινή κοροϊδία κυβέρνησης και ΜΜΕ. Η οργή και δυσαρέσκειά μας πρέπει να μετατραπούν σε  συλλογικούς αγώνες, σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς, σχολή. Να παλέψουμε για την ανατροπή της ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης, που νομοθετεί υπέρ του 1% των πλουσίων και κυβερνά με τα ΜΑΤ. Με κινητοποιήσεις και ενότητα στις δράσεις μας, με αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να τους σταματήσουμε πριν μας εξοντώσουν!

 

-  Αύξηση μισθών και συντάξεων

-  Πλαφόν στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, σε  καύσιμα, ενέργεια.

-  Άμεση πλήρη επανεθνικοποίηση  για ΔΕΗ/ΑΕΡΙΟ .

-  Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

-  Διαγραφή χρεών για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

-  ΣΤΟΠ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Κρατική ενίσχυση των ενοικίων για   άνεργους/εργαζόμενους.