Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Κ.Δ.Ε.


Η ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
- Να αποτελειώσουμε τα Μνημόνια και τις αστικές δυνάμεις
- Με την οργάνωση και δράση των εργαζομένων και της νεολαίας

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη έδωσαν μια γερή γροθιά στο σάπιο πολιτικό σύστημα, στην αστική τάξη και σ’ όλα τα κόμματά της, στους κάθε είδους «σωτήρες» και επίδοξους διαχειριστές του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού. Εκφράστηκε και αποτυπώθηκε η επίδραση του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου που μαίνεται τα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, του τεράστιου κύματος αγώνων, των απεργιών και των καταλήψεων, της γενικευμένης ανυπακοής και των εξεγερσιακών διαδηλώσεων. Η χωρίς προηγούμενο προεκλογική τρομοκρατία από την χούντα της συγκυβέρνησης και τα κόμματα της χρεοκοπίας («ευρώ ή δραχμή», «Βόρεια Κορέα», «δεν θα υπάρχουν γάλατα στα ράφια, δεν θα έχουμε ψωμί και πετρέλαιο»!) όχι μόνο δεν έπιασε τόπο, αλλά οδήγησε στην εκλογική και πολιτική τους συντριβή. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα γύρισαν την πλάτη σ’ αυτά τα εκβιαστικά, φασιστικά διλήμματα και απειλές.

Μπαίνουμε σε ανοιχτή και ίσως παρατεταμένη κυβερνητική κρίση, που δείχνει την εξαιρετική αδυναμία του πολιτικού συστήματος να σταθεροποιηθεί, έστω και προσωρινά, για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Όλα βρίσκονται στον αέρα: τα μνημόνια, οι δανειακές συνθήκες, τα βάρβαρα μέτρα τους, οι πολιτικές της υποτέλειας…και ακόμη «η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και του ευρώ», δηλ. βασικοί πυλώνες του αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα.
Η χαρά, η ανάταση, οι ελπίδες είναι δίκαιες, για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στώματα, τη νεολαία, που θέλουν μια ανακούφιση ή απαλλαγή από τις μνημονιακές δυνάμεις και πολιτικές της καταστροφής. Όμως, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα και αναμέτρηση δεν μπορεί να σταματήσει την χρεοκοπία και κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας καθημερινά, την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, τον αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αν δεν πάρουμε οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες.
Η παύση πληρωμών που κράτος και καπιταλιστές μας έχουν επιβάλλει δεν έχει προηγούμενο. Πάνω από 500.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 1 έως 5 μήνες, με τα οφελούμενα να φτάνουν το 1 δις ευρώ. Η επίσημη ανεργία έφτασε το 21,27% και στους νέους (15-24 χρονών) αγγίζει το 54% (από 40% πέρσι), ποσοστά που σημαίνουν πάνω από 1 εκ. καταγραμμένους ανέργους. Μέσα στο 2012 αναμένεται να κλείσουν πάνω από 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ρίχνοντας στην ανεργία επιπλέον 320.000. Η ύφεση είναι αλματώδης, ενώ η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος της καταστροφής: -28% την τριετία 2008-2011! Η ραγδαία επιβολή των ατομικών συμβάσεων & η κατάργηση της μετενέργειας σημαίνουν την απόλυτη «κινεζοποίηση» της εργατικής τάξης, την τοποθέτηση μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Καμία «αριστερή» ή άλλη κυβέρνηση, ιδιαίτερα από ρεφορμιστικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι έτοιμες για κάθε κωλοτούμπα και συμβιβασμό με την ΕΕ και τους καπιταλιστές, που δεν θέλουν να θίξουν τα «ιερά και όσια» του συστήματος, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Καμία διέξοδος δεν υπάρχει με την διασπαστική, σεχταριστική πολιτική του ΚΚΕ.
Μόνη λύση είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιώντας την αποδυνάμωση των «μνημονιακών», τη ριζοσπαστικοποίηση που απλώνεται στην ελληνική κοινωνία, την αναζήτηση για κάτι ριζικά διαφορετικό. Να οργανωθούμε παντού, να στήσουμε Επιτροπές Δράσης για την καταγγελία και κατάργηση των Μνημονίων και όλων των βάρβαρων μέτρων, για τη διαγραφή του χρέους – και  να εξαπολύσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική ανατροπή, μέσα από μια κυβέρνηση και εξουσία των εργαζομένων, από τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία. Οικοδομώντας μια νέα επαναστατική δύναμη, για να βγούμε νικητές στην σκληρή, ανελέητη σύγκρουση που ανοίγεται μπροστά μας.

ü        Άμεση κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων
ü        Διαγραφή του Χρέους
ü        Έξω από Ευρώ και Ε.Ε. Όχι στους εκβιασμούς «ευρώ ή χρεοκοπία και δραχμή»
ü        Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιά της οικονομίας με Εργατικό-Κοινωνικό Έλεγχο

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας