Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ



Την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια στον Δήμο μας καλπάζει, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να ζουν με μηδενικό εισόδημα, η διοίκηση Κυρίζογλου (εκλεκτός του τροϊκανού Σαμαρά) αποφασίζει να παραδώσει την εσωτερική καθαριότητα των κτηρίων του δήμου σε ιδιώτες εργολάβους.
Είναι γνωστές οι άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν σε αυτές τις εργολαβίες που έχουν κατακλύσει νοσοκομεία, πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. κ.τ.λ.

Σε παρέμβαση της «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ»  στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Σεπτέμβρη 2012 ο δήμαρχος χαρακτήρισε το αίτημα μας για σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις :μπούρδες! Χαρακτήρισε μπούρδες(καθισμένος πάνω στον παχυλό μισθό του) το δικαίωμα του κάθε ανέργου να βρει μια δουλειά με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Η δική μας πρόταση είναι:

-ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ- ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ- ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
Μέσω του Καλλικράτη επιχειρούν να εφαρμόσουν τα μνημόνια στην τοπική αυτόδιοίκηση, θα πρέπει να ενισχύσουμε παντού τη δική μας αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Στις γειτονιές και στις πλατείες, ενισχύοντας τις Λαϊκές Συνελεύσεις και δημιουργώντας ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΡΑΣΗΣ για να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας, το κλείσιμο σχολείων-νοσοκομείων κ.τ.λ, μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. Μπορούμε να νικήσουμέ  και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις:

-Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βαρβάρων μέτρων
-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε.- Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιών της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο
-Συντακτική Συνέλευση