Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

25-26 ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 
Τρίτη 25-9 συγκέντρωση στο δημαρχείο Ευόσμου Κορδελιού στις 6.30μμ και πορεία προς την πλατεία Επταλόφου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τετάρτη 26/9, στις 10:30 πμ, στο Εργατικό Κέντρο Θες/νίκης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες-οι στους Δήμους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα των μέχρι τώρα Μνημονίων η ντόπια τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δηλώνει την αφοσίωσή της σε αυτά. Δια στόματος Σαμαρά, δίνουν εγγυήσεις προς τους δανειστές-τραπεζίτες ότι θα πάρουν τα χρήματά τους και παράλληλα σκάβουν κυριολεκτικά τον λάκκο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με νέα σαρωτικά μέτρα (που ξεκίνησαν από τα 11,5 δις και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα τα φτάσουν). Καθημερινά μας απειλούν ότι αν δεν δεχτούμε τα μέτρα τους, τότε θα χρεοκοπήσουμε, ότι μετά θα επικρατήσει το χάος και καθημερινά μας βομβαρδίζουν με τα πιο απίθανα-πιθανά μέτρα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ήδη η χώρα μας ζει μια ανθρωπιστική κρίση, με κύρια θύματα εκατομμύρια άνεργους, ελαστικά απασχολούμενους, ανασφάλιστους, συνταξιούχους, φτωχούς πλέον εργαζόμενους και κατεστραμμένα μικρομεσαία στρώματα. Αν τα νέα μέτρα περάσουν και πολύ περισσότερο αν εφαρμοστούν, τότε αυτή η ανθρωπιστική κρίση θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση κάθε ίχνους εργατικού δικαίου,  ο φορολογικός στραγγαλισμός ακόμη και των πιο φτωχών, οι μειώσεις των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, φάρμακα, κοινωνική προστασία, πρόνοια, οι μειώσεις δαπανών για τους δήμους κλπ, πολύ γρήγορα θα οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση-χρεωκοπία της παιδείας, της ασφάλισης, της υγείας, αλλά και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών, δομών και θεσμών. Οι συγχωνεύσεις/κλεισίματα σχολείων, σχολών, νοσοκομείων θα πάρουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας, ενώ ότι απομείνει θα υπολειτουργεί αδυνατώντας να καλύψει τις απολύτως βασικές ανάγκες. Όλα αυτά δεν συνιστούν κανένα «πρόγραμμα», παρά μόνο έναν κατάλογο μέτρων, παραγγελμένων από την Τρόικα, που φέρνουν πιο κοντά και πολύ πιο γρήγορα στην χρεοκοπία, το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις τράπεζες, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοικοκυριά, τα πάντα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 26/9/2012 μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή.
ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μοναδική διέξοδος απέναντι στη κατάρρευση,  είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στη ριζοσπαστικοποίηση που απλώνεται στην ελληνική κοινωνία, στην αναζήτηση για κάτι ριζικά διαφορετικό. Να οργανωθούμε, στα Σωματεία μας, να στήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα ή Επιτροπές Δράσης και να εξαπολύσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές, στους χώρους δουλειάς, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις:
·        Άμεση κατάργηση όλων των Μνημονίων
·        Διαγραφή του Χρέους
·        Έξω από Ευρώ και Ε.Ε
·        Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με Εργατικό-Κοινωνικό Έλεγχο
·        Δημόσια Δωρεάν Παιδεία & υγεία, για όλους.
ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, απέναντι στα Μνημόνια και τα διαρκή μέτρα, δεν υπάρχουν μεσσίες, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που θα προκύψουν ξαφνικά και από ψηλά, δεν μπορούμε να σωθούμε ατομικά και κυρίως δεν υπάρχει περίπτωση «να τα βρούμε με τα αφεντικά μας». Οι εργοδότες, το μεγάλο ιδίως κεφάλαιο, με τα «επικαιροποιημένα Μνημόνια και τους διάφορους μηχανισμούς στήριξης» νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία τους και έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου διαρκή επίθεση στα όποια δικαιώματά μας. Χρησιμοποιούν κάθε τρόπο, συλλογικά και ατομικά, για να ρίξουν όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, για να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω και κυρίως για να επιβάλουν μια πλήρη ατομικοποίηση, δηλαδή ο κάθε ένας εργαζόμενος να διαπραγματεύεται μαζί τους μόνος του.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η εικόνα στο χώρο των Δήμων  είναι λίγο πολύ γνωστή. Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις αλλά και οι Δημοτικές αρχές στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν μετατρέψει τους δήμους, για τους δημότες και τους κατοίκους, από τη μια σε έναν φορομπηχτικό μηχανισμό και  ταυτόχρονα πουλούσαν πανάκριβες υπηρεσίες ή στη καλύτερη περίπτωση πουλούσαν σε «συμβολικές» τιμές αγαθά ή υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Και από την άλλη, χρόνο με το χρόνο, «ξήλωναν» τις σταθερές- πλήρεις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους. Τα δύο τελευταία χρόνια τα πράγματα είχαν οξυνθεί, λόγο Μνημονίων Καλλικράτη κλπ στο μέγιστο βαθμό. Αποκορύφωμα και ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι οι έκτακτοι οκταμηνίτες και άλλοι. Οι οποίοι, αν και χρόνια άνεργοι έπιασαν μια δουλειά, στην οποία δεν πληρώνονται άμεσα, δεν τους χορηγούν τα στοιχειώδη μέσα προστασίας, πχ γάντια, αδιάβροχα, γιλέκα κλπ, και από πάνω τους λένε ότι αν θέλουν να πάνε να τα αγοράσουν!
Τα νέα μέτρα αν περάσουν θα ρημάξουν στη κυριολεξία τόσο τις υπηρεσίες, τις δομές και τις όποιες παροχές προς τους κατοίκους και τους δημότες, όσο και τις εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων στους δήμους. Για τα Μνημόνια ο στόχος για όλους τους εργαζόμενους είναι ένας: να μας απασχολούν και να μας πληρώνουν όταν, όσο, όπου και όπως θέλουν, αν θέλουν.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μοναδική διέξοδος για εμάς είναι να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι τους δικούς μας αγώνες. Ξεκινώντας από την ενίσχυση και το ζωντάνεμα του Σωματείου μας, τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις του, να οργανώσουμε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αγώνες που έρχονται, τις γενικές απεργίες, τις διαδηλώσεις, την αντίσταση στον χώρο εργασίας. Είναι απόλυτη ανάγκη το να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι (μόνιμοι, έκτακτοι κλπ) στους δήμους και στη συνέχεια να ενωθούμε με τους κατοίκους και τους δημότες, στη δράση και στον αγώνα τόσο ενάντια στα Μνημόνια όσο και στην αντιμετώπιση των πιο άμεσων προβλημάτων, από την εφαρμογή τους (στέγη, τροφή κλπ). Απέναντι στη βία και τρομοκρατία των Μνημονίων να υψώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης, αγώνων, ενότητας και συντονισμού. Αυτό που τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να υψώσουν όλες οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, είτε γιατί δεν ήθελαν είτε γιατί δεν μπορούσαν.
Ο μοναδικός δρόμος για να σώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας αλλά και την ίδια την κοινωνία από τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν  οι καπιταλιστές, οι εργοδότες μας, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ και οι κάθε λογής δανειστές και τραπεζίτες είναι οι πιο άμεσοι, αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και το «κλειδί» για αυτό είναι το θέμα της άμεσης/ενεργητικής συμμετοχής του καθενός στην οργάνωση αυτών των αγώνων. 
Σαν Αντεπίθεση των εργαζομένων, σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να πορευτούμε μαζί.
Αντεπίθεση των Εργαζομένων
(: 2310265730 & 6982268508,  e-mail: ergatiki@yahoo.gr