Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ! – Προκήρυξη της Μαθητικής Αντεπίθεσης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Συμμαθητή-συμμαθήτρια,
Τα σχολεία, οι μαθητές, οι καθηγητές, η νεολαία έχουν μπει στο στόχαστρο της χουντικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αφού απέλυσαν μέσα στο καλοκαίρι 2500 καθηγητές από ΕΠΑΛ, κι ενώ ήδη ετοιμάζουν τις επόμενες απολύσεις, φέρνουν για ψήφιση νέο εξεταστικό σύστημα στα Λύκεια, που θα φέρει τα πάνω κάτω:
Τα Λύκεια γίνονται εξεταστικά κάτεργα. Αντί για μια φορά θα δίνουμε 4 φορές πανελλαδικές εξετάσεις (για πρόσβαση από τη μια τάξη στην άλλη, για απολυτήριο και για το πανεπιστήμιο). Αυτό σημαίνει ότι πολλοί λιγότεροι θα φτάνουν στην Τρίτη Λυκείου, ενώ ακόμα λιγότεροι θα περνάνε στο πανεπιστήμιο, αφού εκτός από τις εξετάσεις για την πρόσβαση θα μετράει και ο βαθμός πρόσβασης και των τριών τάξεων. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι όλος ο αυτός ο αγώνας δρόμου με τις εξετάσεις και τους βαθμούς χρειάζεται πολλά φροντιστήρια για τα οποία οι οικογένειές μας δεν έχουν πλέον χρήματα.
Τα ΕΠΑΛ -όσο κι αν λέει η κυβέρνηση ότι θέλει να τα ενισχύσει- πραγματικά διαλύονται. Από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν έχουν παραμείνει μόνο 23! Παράλληλα απολύθηκαν ήδη 2500 καθηγητές και είναι μόνο η αρχή!
Το σχέδιο τους είναι η σημερινή νεολαία να γίνει ένας στρατός δούλων, που θα δουλεύει αν, όταν και όσο θέλουν τα αφεντικά μας, για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό είναι στην πραγματικότητα και η «μαθητεία» που θα κάνουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ μετά από τα τρία χρόνια φοίτησής τους, αφού θα δουλεύουν σε κάποια επιχείρηση για έναν χρόνο ανασφάλιστοι και απλήρωτοι ενώ ο εργοδότης τους θα επιδοτείται κιόλας από τον ΟΑΕΔ επειδή τους απασχολεί!
Ο μεγάλος κερδισμένος του νομοσχεδίου θα είναι η ιδιωτική παιδεία. Προσπαθούν να μας κατευθύνουν εκεί, διώχνοντας μας από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τη «μη τυπική εκπαίδευση», δηλαδή ΣΕΚ, ΙΕΚ, Κολέγια κλπ, τα οποία όμως και δωρεάν δεν θα είναι φυσικά, αλλά δεν θα παρέχουν και μόρφωση αλλά σκόρπιες και ασύνδετες πληροφορίες. Έτσι κι αλλιώς όσα παιδιά θέλουν να μάθουν μία από τις ειδικότητες που καταργήθηκαν θα αναγκαστούν να πάνε σε ιδιωτικές σχολές.
Τέλος, στα σκαριά είναι και νέο σχέδιο συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων που θα τα μειώσει κατά πολύ, αφού και οι καθηγητές και οι μαθητές θα μειωθούν άμεσα.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, πέταγμα των μαθητών έξω από τα σχολεία, ξεπούλημα κομματιών της εκπαίδευσης στους ιδιώτες. Και μετά απ” όλα αυτά μας περιμένουν ανεργία (στους νέους 70%), μισθοί-χαρτζιλίκια, βία και καταστολή σε όποιον τολμάει να αντισταθεί.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτήν την κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της. Δεν μπορούμε να γίνουμε δούλοι χωρίς δικαιώματα, να ανεχθούμε άλλη ταπείνωση.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Ναι, μπορούμε!
Πρέπει σε κάθε σχολείο να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα που από κει θα συντονίζουμε συλλογικά τη δράση μας. Να πραγματοποιήσουμε συνελεύσεις και καταλήψεις σε όλα τα σχολεία. Οι καταλήψεις αυτές να συντονίζονται μέσα από ένα συντονιστικό στο οποίο θα έχουν λόγο όλοι οι μαθητές.
Αυτά τα μέτρα για την κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Είναι μεγάλη ανάγκη γι” αυτούς να εφαρμοστούν, άλλωστε είναι και βασικά σημεία των μνημονίων. Γι” αυτό το λόγο δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Ή θα περάσουν τα μέτρα, τις απολύσεις και το εξεταστικό ή θα πέσουν. Αυτό πρέπει να επιδιώξουμε και εμείς. Γι” αυτό το λόγο δεν αρκεί να αντισταθούμε μόνοι μας. Πρέπει να ενωθούμε με όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση και να οργανώσουμε μια εξέγερση που θα τη διώξει όσο πιο γρήγορα γίνεται μαζί με τα μέτρα της.
Πρώτα απ” όλα πρέπει να ενωθούμε με τους καθηγητές μας. Να συμμετέχουμε σε κοινές επιτροπές μαζί τους. Μαζί να οργανώσουμε και τις καταλήψεις και τη περιφρούρηση της απεργίας τους. Αλλά καλέσουμε να ενωθούν μαζί μας και όλοι όσοι πλήττονται από τα μέτρα και τα μνημόνια. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι. Πρέπει να σώσουμε τα σχολεία μας αλλά και το μέλλον και την αξιοπρέπειά μας. Να δείξουμε στην κυβέρνηση, την τρόικα, τους δανειστές, όλους όσους μας βλέπουν σαν νούμερα και περιττά έξοδα ότι έχουμε φωνή και δύναμη. Ούτε λεπτό για χάσιμο! Όλοι στον αγώνα!
Κάτω το νέο εξεταστικό! Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων.
Καμιά απόλυση καθηγητών.
Κάτω η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τρόικας. Διαγραφή του χρέους.
Αύξηση δαπανών για παιδεία και υγεία.
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ