Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στην επέμβαση των Ιμπεριαλιστών – Nίκη στις επαναστατικές δυνάμεις της Συρίας

Η απειλή μιας γενικευμένης σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, είναι ορατή περισσότερο από ποτέ. Η επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με τη βοήθεια, ενδεχόμενα, του γαλλικού ιμπεριαλισμού και τη συμπαράσταση ψοφοδεών δυνάμεων τύπου Σαμαρά-Βενιζέλου, οδηγεί αναπόφευκτα σε μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη.

1. Για ακόμη μια φορά οι ιμπεριαλιστές και ιδιαίτερα οι αμερικάνοι, με κατασκευασμένα στοιχεία από τους ίδιους, όπως τόσες φορές στο παρελθόν (π.χ. «όπλα μαζικής καταστροφής» του Σαντάμ, Λιβύη κ.λπ.), θέλουν να επέμβουν στη Συρία προκειμένου: α) Να ανακόψουν τη διαρκή πολιτικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση των αραβικών εργατικών-λαϊκών-πλειβιακών μαζών, που πάνω από δυο χρόνια κινητοποιούνται κατά εκατομμύρια και με χιλιάδες θύματα. β) Να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς πλήρως φιλικό και υποταγμένο σ’ αυτούς. γ) Να μπορέσουν να σταθεροποιήσουν κάπως την κατάσταση στην περιοχή, που βρίσκεται σε μια πρωτοφανή αναστάτωση και αναταραχή. δ) Να ενισχύσουν τη στρατιωτική δικτατορία που πρόσφατα επέβαλαν στην Αίγυπτο και πάνω απ’ όλα το σιδερένιο χέρι τους στην περιοχή, το Ισραήλ. ε) Να ανοίξουν το δρόμο για την επίθεση στο Ιράν ή για την ανατροπή της ισλαμικής κυβέρνησης. Να αποτρέψουν τον κίνδυνο επέκτασης των γεγονότων και ενδεχόμενα την ανατροπή των μοναρχικών/σκοταδιστικών καθεστώτων στην Αραβική χερσόνησο και την Ιορδανία. Να τελειώνουν με το παλαιστινιακό και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Να «επέμβουν» στη Τυνησία και στη Λιβύη για να βάλουν τέρμα στο χάος που δημιούργησε η ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. στ) Να εδραιώσουν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή. Να ελέγξουν τα πολύ μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου (και πετρελαίου) στην περιοχή της Λεβαντίνης, αλλά και σ’ ολόκληρη τη Μ. Ανατολή, στη Λιβύη και το Μαγκρέμπ.
2. Το καθεστώς των Μπααθιστών, έτσι όπως εξελίχθηκε με επικεφαλής τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, είναι μια στυγνή δικτατορία, που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει με τον πιο άγριο τρόπο τις εργατικές, λαϊκές και πληβειακές μάζες της Συρίας. Ευθύνεται για εγκλήματα τόσο κατά του συριακού λαού όσο και κατά των Παλαιστινίων, Λιβανέζων κ.λπ. Αποτελεί μύθο, προερχόμενο κυρίως από τους σταλινικούς, ότι το καθεστώς Άσαντ είναι εχθρικό προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Η στάση του απέναντι στους ιμπεριαλιστές ήταν περίπου ίδια με το καθεστώς Καντάφι.
Όσο αντιδημοκρατικό και τυραννικό κι αν είναι το καθεστώς Άσαντ, οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιβάλλουν την «ειρήνη», τη «δημοκρατία», τον «πολιτισμό» τους, τη βάρβαρη και απάνθρωπη κατοχή τους όπως έκαναν στο Ιράκ και στη Λιβύη. Τόσο περισσότερο μάλιστα, όταν αυτούς που υποστηρίζουν είναι μισθοφόροι σκοταδιστές χρηματοδοτούμενοι και εξοπλιζόμενοι από την Τουρκία, το Ισραήλ και τις φεουδαρχικές μοναρχίες του Κόλπου. Καμιά υποστήριξη δεν πρέπει να δοθεί σε δυνάμεις που θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ αλλά που επιδιώκουν να επιβάλλουν ένα καθεστώς απείρως χειρότερο.
3. Πρέπει να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στις επαναστατικές-λαϊκές δυνάμεις, που παρά τις δυσκολίες, τις αντίξοες συνθήκες, είναι παρούσες και μάχονται για δημοκρατικά, πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Δυνάμεις που δεν ανήκουν στο άλλο αντιδραστικό μπλοκ της Ρωσίας και του Ιράν, που με κάθε μέσο υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ.
4. Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, βασιλικότερη του βασιλέως, τάχθηκε αμέσως στο πλευρό των ιμπεριαλιστών. Ακόμη και τώρα που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές μένουν σχεδόν μόνοι τους, οι μόνοι που τους ακολουθούν είναι αυτοί οι εγκληματίες σε βάρος του ελληνικού λαού, που με την πολιτική τους έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα. Τα ανδρείκελα της Μέρκελ και του Ομπάμα είναι έτοιμα, για ακόμη μια φορά, με την παραχώρηση κάθε είδους διευκόλυνσης και βοήθειας να συμμετάσχουν σ’ ένα νέο καταστρεπτικό πόλεμο για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να παλέψουμε για την ανατροπή της άθλιας και επικίνδυνης συγκυβέρνηση των δυο αστικών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κάτω το τυραννικό καθεστώς Άσαντ
Όχι στην επέμβαση της Τουρκίας, του Ισραήλ και των μοναρχιών του Κόλπου
Όχι στη βοήθεια από Ρωσία, Ιράν στο καθεστώς Άσαντ
Ζήτω η συριακή Επανάσταση