Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Να φύγουν Κυβέρνηση – Τρόικα – Μνημόνια

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – Να φύγουν Κυβέρνηση – Τρόικα – Μνημόνια – Διαγραφή του Χρέους
Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η χουντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο η αρχή ενός νέου πακέτου βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, που θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2011 και θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμο κλπ. που έχουν διαλύσει και καταστρέψει τα πάντα, έχουν ρίξει στη ανεργία, την εξαθλίωση και την πείνα εκατομμύρια συνανθρώπων μας.
1. Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στα 5.000 ευρώ, που είναι αρκετά κάτω από το όριο της φτώχειας των 6.897 ευρώ το άτομο. Με το Μεσοπρόθεσμο, το αφορολόγητο είχε κιόλας μειωθεί από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ. Έτσι, σε σχέση με το 2010, οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κλπ. θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον 700 ευρώ, αν ο συντελεστής φορολόγησης παραμείνει στο 10%! Τόση είναι η αναλγησία της κυβέρνησης, που θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν μισθό της τάξης των 357 ευρώ το μήνα! Επιπλέον, θα υπάρξει και πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση της τάξης των 340 ευρώ ανά οικογένεια, λόγω αλλαγής υπολογισμού του αφορολόγητου για τα παιδιά.
2. Μειώνονται όλες οι συντάξεις πάνω από τα 1.200 ευρώ, από 1ης Νοεμβρίου, κατά 20%. Η μείωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των οριζόντιων μειώσεων στις συντάξεις το 2010, αλλά και άλλων επιβαρύνσεων (ΛΑΦΚΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κλπ.).
3. Οι συνταξιούχοι κάτω των 55 χρόνων θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση: θα περικοπεί κατά 40% το ποσό της σύνταξης που είναι πάνω από 1.000 ευρώ. Η κοροϊδία είναι ότι ενώ σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει και νέα επίθεση στις συντάξεις, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μείωση αυτή θα είναι ωσότου αυτοί οι συνταξιούχοι φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών.
4. Εισάγεται, μάλλον, από τον επόμενο μήνα το λεγόμενο νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, που ισοπεδώνει κυριολεκτικά τις αποδοχές των εργαζομένων σε ολόκληρο το Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η μείωση στις αποδοχές θα είναι πρωτοφανής, φτάνοντας μέχρι και το 50%, λόγω κατάργησης δεκάδων επιδομάτων, μεγαλύτερων φορολογικών επιβαρύνσεων και πρόσθετων περικοπών. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα δουν τις αποδοχές τους να καταρρέουν σε επίπεδα που θα καταστραφούν ολοκληρωτικά οι ατομικοί και οικογενειακοί τους προϋπολογισμοί.
5. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην εργασιακή εφεδρεία-ανεργία. Μέχρι το τέλος του 2011, 30.000 εργαζόμενοι του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα θα τεθούν στο καθεστώς της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας και ουσιαστικά της ανεργίας. Θα τους ακολουθήσουν δεκάδες ακόμα χιλιάδες το 2012 και τα επόμενα χρόνια. Όσοι είναι «τυχεροί» θα μείνουν για έναν χρόνο στην εργασιακή εφεδρεία με το 50-60% του βασικού τους μισθού και μετά θα απολυθούν σαν «περιττοί». Είναι το «λίπος» του κράτους, όπως κραυγάζει η χούντα Κυβέρνησης–Τρόικας κι οι αργυρώνητοι παπαγάλοι τους στα Μ.Μ.Εξαπάτησης.
6. Προώθηση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών. Δηλαδή επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ύψους 5 δις μέχρι τέλους του χρόνου! και 50 δις έως το 2015!), άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου – και κυρίως διάλυση των εργασιακών σχέσεων, εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων (με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών), κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κλπ.
7. Το έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα, που έγινε μόνιμο όπως διευκρινίστηκε τελικά!
Όμως τα βάρβαρα μέτρα δεν τελειώνουν εδώ. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της κατοχικής κυβέρνησης Ηλ. Μόσιαλος «οι συζητήσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης βδομάδας» και θα ανακοινωθούν νέα μέτρα που θα προβλέπουν: Εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, το πιο πιθανό μέσα στο 2011. Συρρίκνωση ή κατάργηση στις ήδη πετσοκομμένες «φοροελαφρύνσεις» των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών (δαπάνες ενοικίων, φροντιστηρίων, στεγαστικών δανείων κ.α.). Νέα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων. Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ από 1/1/2012. Παραπέρα μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και των αναπηρικών συντάξεων. Πολλές επικουρικές συντάξεις θα καταργηθούν στα αμέσως επόμενα χρόνια. Μεγάλες περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, με μείωση κατά 30 – 40% πέραν της μείωση που ήδη έγινε κατά 10% στο δημόσιο και 15% στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Κατακρεούργηση της λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Και έπεται συνέχεια…
Η απάντησή μας: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Η μισητή κλίκα Παπανδρέου-Βενιζέλου μας εκβιάζει με διλήμματα «Τα μέτρα ή Χρεοκοπία», «Μέσα ή έξω από την ΕΕ, το Ευρώ» κλπ. Την αλήθεια όμως τη ζούμε καθημερινά: Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, νέα μέτρα οδηγούν μόνο σε μια χρεοκοπημένη, κατεστραμμένη, εξαθλιωμένη κοινωνία. Η διαρκής υποτίμηση της αξίας της εργασίας, η συνεχής απαξίωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας οδηγούν σε πλήρη διάλυση και κατάρρευση: της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, όλης της υποδομής που δημιούργησε ο ελληνικός λαός με ιδρώτα και αίμα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή Αυτοί ή Εμείς. Ή Εμείς θα αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω τον πλούτο που παράγουμε και όσα μας λεηλάτησαν – ή Αυτοί θα φτιάχνουν αμύθητες περιουσίες, όπως τα 600 δις τους στις ελβετικές τράπεζες (πολύ παραπάνω από το δημόσιο χρέος). Ή θα σωθούμε εμείς, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία – ή θα «θυσιαστούμε» για το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, τους τραπεζίτες, κερδοσκόπους και δοσίλογους.
Για να μην γίνουμε δουλοπάροικοι, πρέπει να ενισχύσουμε τη δική μας αλληλεγγύη και οργάνωση. Να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα ενάντια σε μια χούφτα καπιταλιστές, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και στους υπηρέτες τους. Για να κάνουμε μια νέα αρχή, ν’ ανοίξουμε τον δρόμο σε μια άλλη κοινωνία, με επίκεντρο τις ανάγκες μας, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.
Να βάλουμε φρένο σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση, αρχίζοντας με την ανυπακοή και ανταρσία στα χαράτσια και σ’ ό,τι αποφασίσει η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει την παραμικρή νομιμότητα. Και βέβαια με την πάλη για να τη ρίξουμε.
Για να το πετύχουμε, χρειάζεται να μαζικοποιήσουμε όλα τα κινήματα και τις αντιστάσεις (φοιτητές, μαθητές εκπαιδευτικοί, συγκοινωνίες, έφεδροι-απολυμένοι, ταξιτζήδες κλπ.), να βγούμε ξανά στις πλατείες πιο δυναμικά και αποφασιστικά από τον περσινό Μάη-Ιούνη, για τσακίσουμε τη χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας αλλά και όποιους άλλους σκέπτονται να εφαρμόσουν τις ίδιες πολιτικές, ματαιώνοντας τα σχέδια συναίνεσης των αστικών κομμάτων που μας ετοιμάζουν κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Να παλέψουμε για να κηρυχτεί Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και όχι να ζητιανεύουμε εκλογές, όπως κάνουν τα ρεφορμιστικά κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Για να πετύχει μια τέτοια απεργία, θα πρέπει να την οργανώσουμε εμείς «απ’ τα κάτω», όχι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει παραλύσει τα συνδικάτα μας. Μόνο η ενότητα και ο αγώνας μας μπορεί ν’ απαλλάξουν τη χώρα απ’ αυτή η δοσίλογη κυβέρνηση και την Τρόικα.
- Άρνηση πληρωμής οποιουδήποτε χαρατσιού της κατοχικής κυβέρνησης
- Άμεση διαγραφή του χρέους
- Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου
- Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ, χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.
- Για μια άλλη κοινωνία, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική
Δημοτική Κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6940 950 183