Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ VODAFONE

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-
mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 42/2011
                                                                           
Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους - Διαγραφή του Χρέους
ΑΓΩΝΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ για να φύγουν Κυβέρνηση - Τρόικα - Μνημόνια

Kυβέρνηση και Τρόικα ανακοινώνουν σταδιακά, το ένα μετά το άλλο, πακέτα σκληρών αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, τα οποία θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης», «έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες», «τέλος επιτηδεύματος», «ειδικό τέλος ακινήτων», αύξηση φορολογίας: απανωτά χαράτσια, που θίγουν όλους τους συναδέλφους και τελικά από έκτακτα θα γίνουν μόνιμα. Οι θυσίες και τα μέτρα δεν επιβάλλονται για να αντιμετωπιστεί η κρίση ή να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, αλλά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι τραπεζίτες από τα τοκογλυφικά τους δάνεια, να μην χάσουν ούτε ευρώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πλούσιοι από τα κέρδη τους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: Το ύψος της 6ης δόσης είναι 8 δις ευρώ και το Δεκέμβρη πρέπει να δοθούν 8,5 δις για την πληρωμή ομολόγων και εντόκων γραμματίων που λήγουν τότε.  Πάνω από τον μισό προϋπολογισμό του 2011 - 63,6 δις - θα δώσουν για τόκους και χρεολύσια. Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού του 2012 προβλέπονται 19 δις ευρώ μόνο για τόκους χρεών, δηλαδή περισσότερα από όσα προβλέπονται για παιδεία και υγεία μαζί. Και παρόλα αυτά, στο τέλος το χρέος θα είναι μεγαλύτερο από όσο ήταν όταν υπογράφηκε το Μνημόνιο, δηλαδή το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, δεν είμαστε «συνένοχοι» για την κρίση και την χρεοκοπία. Και δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην βύθισή μας στην ανεργία, την φτώχεια, την εξόντωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην VODAFONE δηλώνει ότι αρνείται να πληρώσει οποιοδήποτε χαράτσι, και καλεί όλους τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο. Αποδοκιμάζουμε έτσι έμπρακτα και δημόσια τις πολιτικές των Μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου, αρνούμαστε να υποστούμε την καταλήστευση που μας επιβάλλουν.
Στους εκβιασμούς της κυβέρνησης (τοκισμός της έκτακτης εισφοράς 1% ανά μήνα, μη παροχή φορολογικής ενημερότητας, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, κυρώσεις) απαντάμε με την αποφασιστική και συλλογική στάση μας. Αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, μπορούμε να ανατρέψουμε τα χαράτσια στην πράξη, ακόμα και να τους διώξουμε. Αντίθετα, όσο πληρώνουμε, τόσο θα μας ζητάνε κι άλλα μέχρι να μας τα πάρουν όλα.

Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα;
Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στα 5.000 ευρώ, (με το Μεσοπρόθεσμο είχε ήδη μειωθεί από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ), που είναι αρκετά κάτω από το όριο της φτώχειας των 6.897 ευρώ το άτομο. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν φόρο ακόμη κι εκείνοι με μισθό 350 ευρώ το μήνα, ενώ οι περισσότεροι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον 600-900 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
-                      Εισάγεται το λεγόμενο νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, που θα επιφέρει πρωτοφανή μείωση, μέχρι και 50%, στις αποδοχές των εργαζομένων σε Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ και ΟΤΑ. Η ισοπέδωση των μισθών στο Δημόσιο θα επιφέρει γρήγορα την κατάρρευση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε τελικά θα καταστραφούν ολοκληρωτικά οι ατομικοί και οικογενειακοί προϋπολογισμοί όλων των εργαζομένων.
-                      Μέχρι το τέλος του 2011 30.000 εργαζόμενοι του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα θα τεθούν στη λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία και θα ακολουθήσουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες τα επόμενα χρόνια. Οι «τυχεροί» θα διατηρήσουν για έναν χρόνο το 50-60% του βασικού τους μισθού κι έπειτα θα απολυθούν. Το αποτέλεσμα θα είναι η εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας, και η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης, με δραματικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την κοινωνία.
-                      Προώθηση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, με την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (βλέπε το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ύψους 5 δις μέχρι τέλους του έτους και 50 δις έως το 2015), άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, αναστολή δηλ. κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων, εξάπλωση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων (με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών), κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Ακόμη και την κατάργηση του κατώτατου μισθολογικού ορίου των 751 ευρώ που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχουν βάλει στόχο!
-                      Μειώνονται όλες οι συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ, κατά 20% για το ποσό άνω των 1.200 ευρώ, από 1ης Νοεμβρίου. Επιπλέον, για τους συνταξιούχους κάτω των 55 χρόνων θα περικοπεί κατά 40% το ποσό της σύνταξης που είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ. Και είναι απόλυτα βέβαιο ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις στις συντάξεις.
Με αλαζονεία η κυβέρνηση και οι δημοσιογράφοι της εκβιάζουν όλη την κοινωνία με το ψευτοδίλημμα «Μέτρα ή Χρεοκοπία». Στην πραγματικότητα δίλημμα δεν υπάρχει: Το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, τα νέα μέτρα, οδηγούν σίγουρα και άμεσα στην χρεοκοπία, την καταστροφή, την εξαθλίωση όλη την κοινωνία. Είναι φανερό πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο η Ελλάδα θα μοιάζει με τριτοκοσμική χώρα.

Τι να κάνουμε;
Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε καθημερινά τις συνθήκες ζωής μας να χειροτερεύουν, αν θέλουμε να μπορούμε να κοιτάμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας στα μάτια, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. Είμαστε εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο, και έχουμε κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση.
Στο χώρο μας είμαστε επιπλέον αντιμέτωποι με την ενδεχόμενη συγχώνευση Vodafone-Wind που θα οδηγήσει σε 1.000 ή και περισσότερες απολύσεις σύμφωνα  με τα σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο.
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου δεν πρέπει ούτε ένας συνάδελφος να έρθει στην δουλειά, αλλά να συμμετέχουμε όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση/διαδήλωση. Να ενισχύσουμε τον παρατεταμένο αγώνα πιάνοντας το νήμα από την 48ωρη απεργία στις 28-29 Ιούνη, τις πλατείες, τις συνεχιζόμενες απεργίες στις συγκοινωνίες, τις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, την μεγάλη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου. Να μετατρέψουμε την απεργία στις 19 Οκτωβρίου σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα συντονισμένο απεργιακό αγώνα, για να κηρυχτεί Γενική Απεργία Διαρκείας, που θα παραλύσει όλη την χώρα για να επιβάλλουμε αυτά που ζητάμε:
- Άμεση Διαγραφή του χρέους. Δεν Χρωστάμε, Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι.
- Να πέσει η κυβέρνηση και να ανατραπεί όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Να φύγει η Τρόικα και το ΔΝΤ.
- Δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση για όλους. Να απαγορευτούν οι απολύσεις.
- Ενάντια στη λογική και το σύστημα του κέρδους, να πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τις τύχες μας στα χέρια μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ