Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΜΕΘ


Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) καλεί όλους τους εργαζόμενους και νέους της πόλης να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου καθηγητή Φυσικής Γ. Παπαγιάννη, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά και αυτήν την εβδομάδα.

Η εργοδοσία απέλυσε το συνάδελφο, γνωστό συνδικαλιστή-αγωνιστή και ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας, επειδή απαίτησε δυναμικά και επανειλημμένα να εργαστεί τη φετινή χρονιά με κανονικό ωράριο για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς αυτός και η οικογένειά του (πέρσι τον είχαν "κατεβάσει" από τις 10-12 ώρες στις 4, δηλ. στα 150 ευρώ).

Η εργοδοσία απέστειλε στο σωματείο μας και στον εργαζόμενο εξώδικο με το οποίο μας απειλεί να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις υπέρ της επαναπρόσληψής του και αποκαλεί τη συνδικαλιστική δράση "έκνομη" ενέργεια και τα μέλη του σωματείου μας "φουσκωτούς" και "τραμπούκους".

Επιχείρησε να διαιρέσει και να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους καθηγητές πιέζοντάς τους αφόρητα προκειμένου να υπογράψουν κείμενο με το οποίο θα καταδίκαζαν τόσο τον συνάδελφό τους όσο και το σωματείο, ενώ θα εθείαζαν τον "καλό" εργοδότη. Όμως οι συνάδελφοι αντέδρασαν, αντιστάθηκαν στην τρομοκρατία και πάρα πολλοί απ' αυτούς δεν υπέγραψαν το κατάπτυστο αυτό κείμενο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ:
- Την άμεση επιστροφή του Γ. Παπαγιάννη στην εργασία του
- Την ανάκληση του εξωδίκου
- Την ανάκληση του εσωτερικού κειμένου με επίσημη ανακοίνωση που θα καταδικάζει το συγκεκριμένο περιεχόμενο του κειμένου επί της ουσίας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.