Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους ενάντια στις 34 εκβιαστικές απολύσεις συναδέλφων. Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά πως οι απολύσεις έγιναν επειδή οι Χαλυβουργοί απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν ωρομίσθιοι, με μειωμένο ωράριο 5 ώρες την ημέρα και με αντίστοιχη 40% μείωση των αποδοχών τους.  Την ίδια στιγμή η παραγωγή του εργοστασίου με τη σκληρή δουλειά των εργατών, από τους 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους, παρά τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα και παρά τον  νεκρό εργάτη πέρυσι. Τα κέρδη του βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα και αυτός συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν αποδεχθούν να δουλεύουν σαν σκλάβοι, θα απολύσει ακόμη 180 εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας με την περιφρουρούμενη απεργία τους, που έχει ξεπεράσει  τον ένα μήνα, έχουν δώσει μία περήφανη απάντηση. Δείχνουν το δρόμο της αξιοπρέπειας. Ο αγώνας που δίνουν είναι αγώνας με αντίχτυπο σε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα. Χαιρετίζουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, κάθε εστία αντίστασης και αξιοπρέπειας στους χώρους δουλειάς, στην Χαλυβουργία, στην Ελευθεροτυπία, στα Goodys, στα φροντιστήρια Μπαχαράκη ή αλλού, στις γειτονιές ενάντια στα χαράτσια και τις συνέπειες των Μνημονίων. Όλα αυτά τα ρυάκια αντίστασης αποτελούν τη συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του καλοκαιριού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας, των δύο άγριων 48ωρων Γενικών Απεργιών και των δεκάδων μικρότερων, κ.α.
Καθήκον όλων όσων αντιστέκονται  ή θέλουν να αντισταθούν ενάντια στην μετατροπή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, σε δουλοπάροικους είναι, πέρα από την στοιχειώδη έκφραση αλληλεγγύης, η διεύρυνση των εστιών αντίστασης, η δημιουργία επιτροπών αγώνα παντού. Σε σχολεία και σχολές, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, μέσα από Συνελεύσεις Λαϊκές ή Εργατικές, να προχωρήσουμε σε κάθε είδους αγώνες και κυρίως στον συντονισμό τους.
Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί, οι απολύσεις και η ελαστικοποίηση της εργασίας, οι επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο δεν πρέπει να περάσουν. Η άμεση, αποφασιστική και δυναμική απάντηση των εργαζομένων στα  εκβιαστικά διλλήματα κυβέρνησης, Τρόικας και  εργοδοσίας είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, ένα παράδειγμα για όλη την κοινωνία.
Απέναντι στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων από την Τρόικα, στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων,  έχουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, το δίκιο και τους αγώνες μας. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
― Αλληλεγγύη, με κάθε τρόπο, στον αγώνα των απεργών
― Νίκη στον αγώνα των απεργών της Χαλυβουργικής
― Δεν κάνουμε καμιά θυσία για την κρίση τους.
― Κάτω η κυβέρνηση-Τρόικα. Να διαγραφεί το χρέος
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
                                                  www.okde.gr – ergatikipali@okde.gr