Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη για τον θάνατο της 13χρονης Σάρας

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Όλοι-ες στην διαδήλωση
Πέμπτη 5 Δεκέμβρη  6μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο πάρκο στις Δωδεκαόροφες
στην οδό Λαγκαδά


         Σ’ ένα ακόμη έγκλημα εκ προμελέτης προχώρησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ένα ακόμη αθώο θύμα στο βωμό της κρίσης και της σαπίλας του ελληνικού καπιταλισμού. Η 13χρονη Σάρα, μαθήτρια ζούσε στην Ξηροκρήνη με την άνεργη μητέρα της σε σπίτι που τους είχε κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα. Την Κυριακή το βράδυ η μικρή Σάρα απεβίωσε από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού που χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν. Το έγκλημα δε τελειώνει εδώ. Η μητέρα της που κινδύνεψε επίσης με θάνατο, συνελήφθη κατηγορούμενη για φόνο εξ αμελείας, ενώ κινδυνεύει και με απέλαση!
   Ένα ακόμη θύμα προστίθεται στους χιλιάδες δολοφονημένους της κρίσης και των μνημονίων . Στους 6.000 περίπου που έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια, τους 2 φοιτητές στη Λάρισα που πέθαναν επίσης από αναθυμιάσεις και το θάνατο τριών  μικρών αγοριών που κάηκαν ζωντανοί  στο Μεσορόπη Καβάλας από φωτιά που προκλήθηκε από ξυλόσομπα, πέρσι το χειμώνα, αρκετές ακόμη μεμονωμένες περιπτώσεις ηλικιωμένων οι οποίοι δηλητηριάστηκαν από μαγκάλια, ο μαθητής τον οποίο σκότωσε ο ελεγκτής επειδή δεν πλήρωσε εισιτήριο  στο λεωφορείο στο Περιστέρι κτλ. Άραγε ποιος έχει σειρά; Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα αυτού του πολέμου που έχει ανοίξει η συγκυβέρνηση και η συμμορία  τραπεζιτών, επιχειρηματιών και λοιπών ντόπιων και ξένων τοκογλύφων ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους της χώρας;
   Με μαθηματική ακρίβεια όλοι εμείς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα έχουμε αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσουμε μια από τις κυριολεκτικά θανάσιμες παγίδες που μας στήνουν, αν δεν τους σταματήσουμε.   Από το κόψιμο του ρεύματος μέσα στο καταχείμωνο, την απειλή κατασχέσεων σε σπίτια και καταθέσεις, την κατάρρευση του συστήματος υγείας με το κλείσιμο νοσοκομείων, με το επερχόμενο κλείσιμο ιατρείων του ΕΟΠΠΥ, τα σχολεία χωρίς θέρμανση, την ανεργία, τους χιλιάδες ανασφάλιστους, την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το ξεπούλημα  των στρατοπέδων  (Μ.Αλεξάνδρου, Παπακυριαζή) που αποτελούν τους μόνους ελεύθερους χώρους στην περιοχή μας κτλ.
Να σταματήσουμε τώρα τα εγκλήματα συγκυβέρνησης-τρόικας
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην αφήσουμε να πεταχτούν οικογένειες στο δρόμο. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Να προστατέψουμε όσους απειλούν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Με επιτροπές δράσης παντού, να οργανώσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε
 Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε: 
·  Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση
·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·  Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.Σαν Δημοτική κίνηση, σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να πορευτούμε όλοι μαζί.