Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Συγκέντρωση ενάντια στη «Λευκή Νύχτα» του Δήμου Αμπελοκήπων, Παρασκευή 14/12

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΥΤΕ στους Αμπελόκηπους ΟΥΤΕ πουθενά!


«ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» – ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ/ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ – ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ


Οι Εργαζόμενοι δεν θα γίνουμε δούλοι!



Συγκέντρωση ενάντια στην καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων, την Κυριακάτικη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία


Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 6:30μμ Πλατεία Επταλόφου



Την ώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια σύμφωνα με τους απατεώνες της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι ζούνε και εργάζονται σε συνθήκες απόλυτης καταπίεσης, απαξίωσης και τρομοκρατίας. Οι εργοδότες αποθρασυνόμενοι από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους ΕΕ/ΔΝΤ κανίβαλους, επιβάλουν στους χώρους εργασίας μια αντεργατική χούντα. Μισθοί φιλοδωρήματα, ωράρια λάστιχο, απλήρωτη εργασία και υπερεργασία, αποφυγή ασφάλισης, επιστροφή δώρων, δουλικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, μήνες απληρωσιάς, εντατικοποίηση και αυταρχισμός. Με τον εκβιασμό της ανεργίας, πατάνε στο λαιμό τους εργαζόμενους και ειδικά τους νέους, επιχειρώντας να μετατρέψουν την ελληνική εργατική τάξη σε υπάκουους δούλους.

Οι εργοδότες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και την βία για να τιμωρήσουν όποιον αντιδρά. Ο πρόσφατος ξυλοδαρμός εργαζόμενου διανομέα στους Αμπελόκηπους (υπάρχει σειρά παρόμοιων επιθέσεων τον τελευταίο χρόνο) δείχνει τον «πολιτισμό» της Εργοδοσίας και τα «καλά» της Αγοράς τους. Οι δεκάδες νεκροί και τραυματίες συνάδελφοι εργαζόμενοι κάθε χρόνο, στους ΟΤΑ, στα εργοστάσια, στη ΔΕΗ, στους διανομείς (μόνο 10 νεκροί πακετάδες τον τελευταίο χρόνο) κτλ αποδεικνύουν πως τα κέρδη των Εργοδοτών είναι, όχι μόνο βγαλμένα, αλλά βαμμένα με το αίμα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία από τα επίσημα κόμματα και τα υποτιθέμενα διαφορετικά μίγματα πολιτικής που μας πλασάρουν. Η μόνη λύση είναι η μαχητική ενότητα και αυτοοργάνωση των εργαζομένων, με επιτροπές και σωματεία, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, χωρίς καμία υποχώρηση.


Η κυβέρνηση και όλοι οι Μένουμε Ευρώπη, αφού ψήφισαν και εφάρμοσαν όλα τα αντεργατικά/αντισυνδικαλιστικά μέτρα, καθιέρωσαν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας επιβάλλοντας την κυριακάτικη εργασία, προς όφελος των μεγάλων πολυκαταστημάτων και εξοντώνοντας κυριολεκτικά τους εμποροϋπάλληλους. Τώρα συνεχίζουν με τις «Λευκές Νύχτες» θέλοντας να μας «καλλιεργήσουν» το εορταστικό πνεύμα, πάνω στις πλάτες των εργαζομένων των Αμπελοκήπων και ευελπιστώντας να μας αρπάξουν και τα ψιλά από την τσέπη. Είναι ειρωνεία, σε έναν από τους πιο εργατικούς και φτωχούς δήμους της πόλης, η δημοτική αρχή να μας προσφέρει λευκές νύχτες – όταν μας βασανίζει η ανεργία, τα εισοδήματα των εργατικών οικογενειών είναι για κλάματα, εργαζόμενοι βιώνουν ξυλοδαρμούς και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις μας απειλούν καθημερινά, αγωνιζόμενοι μαθητές (βλ. καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο) δεν βρίσκουν λύση στα χρόνια προβλήματά τους, συνδημότες συντηρούνται από ελεημοσύνες και συσσίτια-ζούνε χωρίς θέρμανση και βασικά είδη. Εξάλλου, στην οικονομία δεν λείπει η εορταστική διάθεση, λείπουν οι μισθοί για να μπορούμε να αγοράσουμε αυτά που χρειαζόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας. Από την μία φροντίζουν κυβέρνηση και Δήμοι να ξεφτιλίζουν την πληρωμή της εργασίας (βλ. συμβασιούχους – μερική απασχόληση – βασικός μισθός πείνας) και από την άλλη μας καλούν σε γιορτές κατανάλωσης. Μάλλον ζούνε στο δικό τους φανταστικό κόσμο που τα εισοδήματά τους φτάνουν και για να τονώσουν την εμπορική κίνηση. Εμείς θα είμαστε απέναντι, παλεύοντας για την εξασφάλιση και άνοδο των εργατικών δικαιωμάτων, για το δίκιο των εργαζομένων.