Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο «Τσαρούχας» ζητάει με αγωγή 200.000 ευρώ από διανομείς που απέλυσε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζητάει με αγωγή 200.000 ευρώ από διανομείς που απέλυσε!
 Συγκέντρωση Τετάρτη 12/12 στις 9 πμ στο Δικαστικό Μέγαρο
για την εκδίκαση της μήνυσης της Επιθεώρησης Εργασίας
για δεδουλευμένα των απολυμένων από το πατσατζίδικο «Τσαρούχας»

Κι ενώ όλη η χώρα παρακολουθεί κυριολεκτικά αποσβολωμένη την πρωτοφανή, άγρια επίθεση σε συνάδελφό μας διανομέα από πρώην «εργοδότη» του την περασμένη εβδομάδα στους Αμπελόκηπους. Δέκα (10) συνάδελφους μας να έχουν σκοτωθεί εν ώρα εργασίας μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Χιλιάδες από εμάς να εργαζόμαστε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό για 3€/ ώρα, ενώ δεν μας καταβάλλονται δώρα, αργίες, νυχτερινά κτλ κι όταν τα διεκδικούμε μας απολύουν, ένα νέο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην αθλιότητα που βιώνουμε!

Το εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» ζητάει 200.000€ από 4 διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε στις 10/12!!!  Μάλιστα οι 2 είναι και μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες, το Συνδικάτο και το συνδικαλισμό. Γιατί οι συνάδελφοί μας δεν έσκυψαν το κεφάλι στις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη, αλλά διεκδίκησαν με επώνυμες καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση κτλ. Αυτός ήταν κι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απολύθηκαν οι συνάδελφοί μας. Μετά την απόλυση τους συνέχισαν με νέες καταγγελίες, ενώ παράλληλα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας προβήκαμε σε δεκάδες νόμιμες παραστάσεις διαμαρτυρίας,  στα πλαίσια των συνδικαλιστικών νόμων και ελευθεριών που το σύνταγμα κατοχυρώνει.
Κι όλα αυτά την ίδια μέρα (10/12)  που το υπ. Εργασίας μέσω του ΓΓ κ. Νεφελούδη μας προτρέπει «…να καταγγέλλουμε ανώνυμα την εργοδοτική αυθαιρεσία, να ενημερώνουμε τις αρχές για να είμαστε πια ασφαλισμένοι, να έχουμε καλύτερο μισθό, να μην  «φορτωνόμαστε» τις βενζίνες, το μηχανάκι, τη συντήρηση, κ.ά…».
Διερωτόμαστε λοιπόν: πως θα μας «προστατεύσει» το  υπ. Εργασίας, από τον εν λόγω εργοδότη; Ένα εργοδότη που επώνυμα έχουμε καταγγείλει ότι: με εισαγγελική παραγγελία ζήτησε τα πρακτικά αρχαιρεσιών του Συνδικάτου. Επισκέφτηκε εργοδότες συναδέλφων διανομέων, «ενημερώνοντάς» τους για την συνδικαλιστική τους δράση με σκοπό να προκαλέσει την απόλυσή τους! Ζητάει  πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων στις συνεντεύξεις πρόσληψης «αν είναι αριστεροί, αν είναι μέλη στο Συνδικάτο, αν είναι άθεοι» κτλ!
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Ως διανομείς έχουμε βροντοφωνάξει όλο το προηγούμενο διάστημα και καλούμε όλους τους διανομείς και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μέσα από τους αγώνες μας και τη συλλογική δράση να δώσουμε ένα τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα…

Τηλέφωνο : 6982268508
blog: dianomeisthess.blogspot.gr
Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων