Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων για τον ξυλοδαρμό του διανομέα στους Αμπελόκηπους

ΟΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

  • ΌΛΟΙ-ΕΣ : Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας-μοτοπορεία την Παρασκευή 7/1, ώρα 10.30πμ Πλατεία Αμπελοκήπων
  • και την ίδια ημέρα 12.00 μμ, στα Δικαστήρια Θες/νίκης (εκδίκαση μήνυσης του συναδέλφου προς τον εργοδότη)

Στις 3/12 στους Αμπελόκηπους Θες/νίκης, συνάδελφος διανομέας δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά από πρώην εργοδότη του, στην πιτσαρία ‘’Μafiozo’’, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κατάγματα στα ζυγωματικά! Ο συνάδελφος εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Σα να μην έφτανε αυτό, όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη πως δεν θα μπορέσει να εργαστεί λόγω ασθένειας, τότε ο συγκεκριμένος ξεκίνησε να του στέλνει απειλητικά μηνύματα (από την Ελβετία όπου βρισκόταν), με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να παραιτηθεί από το κατάστημα. Έτσι, στις 3/12 έκανε πράξη τις απειλές του και ξυλοκόπησε τον συνάδελφο διανομέα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο!

Το συγκεκριμένο περιστατικό, δυστυχώς δεν είναι το μόνο και δεν είναι τυχαίο, αφού είναι η δεύτερη περίπτωση ξυλοδαρμού από εργοδότη τον τελευταίο μήνα. Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, δεν μας αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενους, αλλά σαν δουλοπάροικους. Η μη πληρωμή/κλοπή των Δώρων από τους εργοδότες, περιμένοντάς μας έξω από τα ΑΤΜ υπό την απειλή της απόλυσης, οι 10 νεκροί συνάδελφοι διανομείς, εν ώρα εργασίας τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, η καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα. Μας έχουν ανασφάλιστους ή υπο-ασφαλισμένους, μας πληρώνουν άμα θέλουν/ότι θέλουν και σα να μη φτάνει αυτό, μας ξυλοκοπούν κι από πάνω!
Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων καταδικάζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες επιθέσεις από εργοδότες σε συναδέλφους μας. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και θα αλλάξει μόνο από εμάς τους ίδιους.  Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, νεολαία, φτωχά λαϊκά στρώματα, με μαχητικούς και διαρκείς αγώνες, με αυτό-οργάνωση, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Να ανατρέψουμε και αυτή την άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να διαλύσουμε το μνημονιακό καθεστώς που μας έχει επιβληθεί, για την επιβολή μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων, για τα δικά μας συμφέρονται και την αξιοπρέπειά μας!