Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η εργοδοσια ΣΤΑ GOODY’S Λ. ΠΥΡΓΟΥ στήνει σκευωριες εναντιον των εργαζομενων ώστε μετα να τους απολυσει!!!


Στα τέλη Δεκέμβρη του 2010 η εργοδοσία στα goodys του Λ. Πύργου μπαίνοντας στο κλίμα του ΔΝΤ, της δωσίλογης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων εργοδοτών αφού προηγουμένως είχε απολύσει αρκετούς συναδέλφους προσπάθησε να περάσει σε μια επίθεση για την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κατάστημα (αλλαγές συμβάσεων εργασίας, μείωση ρεπό και μισθών κτλ) και μάλιστα με την απειλή ότι: ή θα το δεχτούν ή θα απολύσει και άλλους εργαζόμενους. Έτσι με πρωτοβουλία του συναδέλφου Γ. Τσουκαλά η πλειοψηφία των εργαζομένων στο κατάστημα κατέφυγε στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού. Στην συνέχεια δημιουργήθηκε μια επιτροπή εργαζομένων όπου μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου προχώρησαν σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατάφεραν να αναχαιτίσουν αυτή την επίθεση. Όμως η περίοδος «εργασιακής ειρήνης» δεν κράτησε για πολύ καιρό. Η εργοδοσία αφού με διάφορες μεθοδεύσεις (επιβολή συμβάσεων εκ περιτροπής εργασίας, αλλαγή πόστων και εντατικοποίηση εργασίας) δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων κατέφυγε στο τελευταίο όπλο της δηλαδή στις απολύσεις.
Ø                   Έτσι στις 4 Ιούλη απέλυσε τον συνάδελφο ψήστη Λάντζο Κ. με την γελοία δικαιολογία ότι δεν έκανε καλά την δουλειά του.
Ø                   Στις 4 Οκτώβρη απέλυσε και τον Γ. Τσουκαλά, εργαζόμενο του καταστήματος για 10 χρόνια, με ένα σχέδιο το οποίο είχε στηθεί μήνες πριν. Η εργοδοσία βρήκε έναν καλοθελητή της, τον Σταύρο Αλεξίου, εργαζόμενο του καταστήματος, που δέχτηκε να κάνει μήνυση εναντίον του συναδέλφου Γ. Τσουκαλά, έτσι ώστε να μπορέσει να τον απολύσει.
Ø                   Στις 30 Νοέμβρη απέλυσε εκδικητικά και την γυναίκα του Γ. Τσουκαλά, εργαζόμενη και αυτή στο κατάστημα για 10 χρόνια, αφού προηγούμενος της είχε στείλει εξώδικο ότι δήθεν δεν κάνει καλά την δουλειά της, ουσιαστικά επειδή συνέχισε να αντιδράει και επειδή στις 1 Δεκέμβρη δήλωσε Απεργία!!!
Τώρα η εργοδοσία προσπαθεί να φασιστικοποιήσει το κλίμα μέσα στο κατάστημα λέγοντας «ότι απαγορεύονται τα πηγαδάκια» και ότι «το θέμα των απολύσεων έχει τελειώσει». Τρομοκρατεί τους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι αν δεν σταματήσει τις διαμαρτυρίες η Επιτροπή Αλληλεγγύης δεν πρόκειται να πληρωθούν (ο μισθός του Οκτώβρη και του Νοέμβρη δεν έχει ακόμη καταβληθεί). Επίσης τους λέει ότι όποιος πάει με το Σωματείο θα απολυθεί ενώ παράλληλα εφαρμόζει στην πράξη την επίθεση που είχε ξεκινήσει το 2010 όπου με αυθαίρετο τρόπο μειώνει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων με συνέπεια την μείωση των μισθών έως και 300 ευρώ και την κατάργηση του 8ωρου και του 5μέρου!!!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Τέτοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν μόνο στην κατοχή και στην χούντα. Μια τέτοια χούντα έχουμε και σήμερα. Η εργοδοσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν ή να τους καθυποτάξει έτσι ώστε να περάσει όλα τα σχέδιά της στο κατάστημα. Στις ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης έξω από το κατάστημα, έχει απαράδεκτη και επιθετική συμπεριφορά, σπρώχνοντας, βρίζοντας και απειλώντας, ενώ την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη ημέρα Πανεργατικής Απεργίας, χτύπησε και μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και  αλληλέγγυους!!! Η αστυνομία και η ασφάλεια Θες/νικης δείχνοντας τρομερό ζήλο καλύπτει την εργοδοσία και κάνει εξακριβώσεις στοιχείων πριν και μετά τις κινητοποιήσεις στους αγωνιστές της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Αντί να συλλάβουν τους παράνομους εργοδότες και τους μπράβους τους οι οποίοι σπρώχνουν, βρίζουν και απειλούν ακόμα και μπροστά στα μάτια τους, κυνηγάνε απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους και αλληλέγγυους που συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα τους.
 Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής τόσο της χουντικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν μια κινεζοποίηση της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας, για να σώσουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των εργοδοτών.
Στον δρόμο των συναδέλφων μας στο restaurant Banquet, στα Applebees, στον Καφεναί, στη Pizza Hut κ.τ.λ., των αγανακτισμένων στις πλατείες όλης της Χώρας, των εργαζομένων που παλεύουν να περισώσουν ότι έχει απομείνει από κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Γ. Τσουκαλά και Π. Κατσιγιάννη, για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματος σε χώρο εργασίας, για να ξεφορτωθούμε την χούντα συγκυβέρνησης-Τρόικας.

·         ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Π. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

·         ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΨΕΥΔΟμήνυση του Σταύρου Αλεξίου
·         ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ εργαζόμενοι - ΝΑ τηρειται η εργατικη νομοθεσια
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΤA  GOODYS  Λ.  ΠΥΡΓΟΥ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9/12  ΚΑΙ  ΣΑΒΒΑΤΟ  10/12   ΩΡΑ   20:00 μ.μ.
                                     και  ΚΥΡΙΑΚΗ   11/12  ΩΡΑ  12:00 π.μ.    ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΑΝΤΙ Λ. ΠΥΡΓΟΥ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ  7/12  ΩΡΑ  18:00  ΣΤΟ  Ε.Κ.Θ.
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα GOODYS Λ. Πύργου
goodysresistance.blogspot.com