Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΕΘ 2012


ΑΝΕΡΓΟΙ-ΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 ώρα 6μ.μ. στο ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Με την συνεχείς αύξησης της ανεργίας, τον Μάη έφτασε στο 23,1% οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.200.000 άτομα, συμφωνά με τα «επίσημα» στοιχεία. Και τους πραγματικούς άνεργους να είναι κοντά στο 1,5 εκ. και μαζί με την μερική απασχόληση, υποαπασχόληση κλπ. πάνω από 3 εκ. - δηλαδή ένας στους δύο είναι είτε άνεργος είτε υποαπασχολούμενος. Παράλληλα μειώθηκε και το ήδη εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας στα 359ευρώ! που μ' αυτό κρατιόνται στη ζωή 300.000 άνεργοι, μόλις το 25% τον καταγεγραμμένων και οι υπόλοιποι έχουμε μηδενικό εισόδημα!
Η μείωση του βασικού μισθού κατά 22% (μαζί με την ακόμα μεγαλύτερη μείωση για τους νεοπροσληφθέντες και το πάγωμα-κατάργηση των ωριμάνσεων) και η κατάργηση της μετενέργειας, δηλαδή ουσιαστικά η κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων, θα ρίξουν τους πραγματικούς μισθούς σε επίπεδα της δεκαετίας του '50. Η νέα αύξηση των φόρων σημαίνει ότι «όσο πιο φτωχός είσαι τόσο περισσότερο φόρο θα πληρώνεις»! Το ασφαλιστικό σύστημα, που ήδη καταρρέει, θα έχει μια νέα τρύπα 9 δις το 2012 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και με το κούρεμα των ομολόγων χάθηκαν άλλα 10-12 δις €, όπως έχει προαναγγελθεί θα έρθει νέο ασφαλιστικό, που θα ρίξει τις συντάξεις στα 200 με 500 € και θα βάλει σαν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης την ημερομηνία θανάτου του εργαζόμενου!
Η υγεία καταρρέει με τα συνεχή κλεισίματα κλινικών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, τα γενόσημα φάρμακα, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος, στις εξετάσεις, στα φάρμακα κ.α. Απλά και ωμά, μόνο όποιος έχει πολλά λεφτά θα έχει φάρμακα και υγεία.
Τώρα έρχεται  νέο πακέτο μέτρων που θα ξεπεράσει συνολικά κατά πολύ τα 15 δις €
Αν τους αφήσουμε η ζωή μας θα μετατραπεί σε μια κόλαση δίχως τέλος...
Η νέα μείωση-κατάργηση του επιδόματος ανεργίας η αλλαγή στις προϋποθέσεις για τη λήψη του, μείωση μισθών και συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, αγαθών και υπηρεσιών, η διαρκής φορολογική αφαίμαξη, τα λουκέτα επιχειρήσεων ...;και η αποπληρωμή των χρεών θα οξύνουν την οικονομική κρίση, θα καταστρέψουν την οικονομία και κάθε προοπτική να βρούμε δουλεία. [Ήδη στοιβαζόμαστε κατά χιλιάδες στις ουρές για να υποβάλουμε τα χαρτιά μας για τις ελάχιστες θέσεις ελαστικής και κακοπληρωμένης εργασίας}. Επόμενο είναι να καταρρεύσουν και τα κρατικά έσοδα, όσο κι αν μας γδάρουν με τα διάφορα χαράτσια, ακόμη και αν καταργήσουν πλήρως τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, ασφάλιση και απολύσουν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Συνεπώς το Μνημόνιο 2 οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Το γνωρίζουν οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι των τραπεζών: Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Μπαρόζο κ.α. - γι' αυτό άρχισαν από τώρα να μιλούν για νέο κούρεμα, να στέλνουν καραβιές επιτρόπους, «εφοριακούς», «χωροφύλακες» κ.α. Το χρέος είναι αδύνατο να ξεπληρωθεί αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους σταματήσει να ρουφήξουν όσο περισσότερο αίμα μπορούν. Ό,τι δημόσια (επιχειρήσεις, λιμάνια, δρόμοι, παραλίες και δάση κ.λπ.) και ιδιωτική περιουσία (σπίτια, καταθέσεις κ.α.) υπάρχει, θα την αρπάξουν και στο τέλος θα μας πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες!
Ή Αυτοί Ή Εμείς!
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι αυτό που βιώνουμε σαν άνεργοι με την αδυναμία εύρεσης εργασίας και επιβίωσης θα ενταθεί και πάρει δραματικές διαστάσεις. Οι άνθρωποι που ζούμε κάτω από το όριο της φτώχειας, αν και δεν υπάρχουν νέα στοιχεία ξεπερνούν σίγουρα το 35-40% και με το νέο πακέτο θα ξεπεράσουν και το 50%.  Οι άνεργοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και μόνο σ' αυτές. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα», ούτε από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ. Ο δρόμος των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ, ο δρόμος των απεργιών και καταλήψεων, της εξεγερσιακής και συγκρουσιακής γιγαντιαίας διαδήλωσης στις 12 Φλεβάρη, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.
Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Στις γειτονιές και στις πλατείες, ενισχύοντας την Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης και τις Λαϊκές Συνελεύσεις για να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. Να κάνουμε παντού συνελεύσεις, να μην αφήσουμε κανέναν χωρίς ρεύμα, χωρίς τροφή,  να οργανώσουμε συσσίτια, δίκτυα αλληλοϋποστήριξης, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, να μην μείνει κανένας μόνος απέναντι στην  φρίκη που φέρνει η κρίση. Να μην αφήσουμε να κλείσει κανένα σχολειό, κανένα νοσοκομείο. Μπορούμε να νικήσουμε  και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις .
Όλοι στους δρόμους μέχρι τη Νίκη!
Απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των Ανέργων:
" Επίδομα ανεργίας 700 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις.
" Ο χρόνος της ανεργίας να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
" Πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη για όλο το διάστημα ανεργίας, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
"Απαγόρευση των απολύσεων.
" Δημόσιες επενδύσεις για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας. Προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές υπηρεσίες.
" Δωρεάν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας Ανεργίας.
" Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, απαλλαγή από τιμολόγιο ΔΕΗ-ΕΥΑΘ, πάγωμα των δανείων.
" Να καταργηθούν τα χαράτσια.
ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ-ΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ: ΕΦΟΡΙΑ-ΔΕΗ-ΕΥΑΘ-ΟΑΣΘ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κάθε Τρίτη 10:30-12:00 στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 32), 4ος όροφος, 1ο γραφείο, τηλ: 698 606 4806, e-mail: ep.anergoithess@yahoo.gr