Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πρέπει να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης-Τρόικας


ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  ΤΩΡΑ!
Τρίτη 9 Οκτώβρη,  στάση εργασίας 12–3μμ
Όλοι στο Άγαλμα Βενιζέλου 1μμ
Όλοι στους δρόμους

Δεν πάει άλλο. Η «τρόικα εσωτερικού», η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ είναι επικίνδυνη, πρέπει να φύγει. Αυτοί που υπόσχονταν «επαναδιαπραγμάτευση», ετοιμάζονται να σερβίρουν το πιο βάρβαρο πακέτο μέτρων, διαλύοντας οριστικά μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και κοινωνικές υπηρεσίες, χαρατσώνοντας και τα τελευταία εισοδήματά μας. Αυτοί που λήστεψαν τον ιδρώτα μας με την ασύλληπτη φοροδιαφυγή τους (βλ. λίστα Λαγκάρντ), πριν λίγες μέρες ξυλοφόρτωσαν και συνέλαβαν τους απλήρωτους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Σήμερα, κάνουν δουλικούς τεμενάδες στη Μέρκελ.
Ο ελληνικός καπιταλισμός καταρρέει στις πλάτες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Ύφεση–τέρας χωρίς τέλος, ανεργία που θερίζει, απανωτά λουκέτα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε δουλοπάροικους, αφού δουλεύουν χωρίς καν να πληρώνονται. Το δημόσιο χρέος φουσκώνει και πάλι. Περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά, θα ζήσουμε φέτος την κατάρρευση της παιδείας–υγείας–ασφάλισης, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Η επιβίωση μετατρέπεται σε καθημερινή μάχη για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς.

Να μην περάσει το κράτος «έκτακτης ανάγκης». Η συγκυβέρνηση (και όποια παρόμοια στήσουν μελλοντικά), ξέροντας την αδυναμία της, θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία επιβάλλοντας ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης», χτυπώντας ακόμα πιο σκληρά τους αγώνες μας. Δεν θα διστάσουν να χύσουν αίμα, κατ’ εντολή των ντόπιων και ξένων αφεντικών τους! Γι’ αυτό δημιουργούν κλίμα με τις κραυγές για αποσταθεροποίηση και τις διαρροές για πραξικόπημα. Γι’ αυτό έχουν ανοίξει τον δρόμο στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, την αφήνουν ν’ αλωνίζει και την ενισχύουν, ώστε να παίξει το ρόλο της δίπλα στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, στις συμμορίες των ΜΑΤ και Δίας. Πρέπει να τους φράξουμε τον δρόμο, με μαζικές, ενωτικές, αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας.

Η σύγκρουση μπροστά μας είναι τεράστια... Να προετοιμαστούμε!
Η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, το οικονομικό–πολιτικό χάος σε Ε.Ε. & Ευρωζώνη, η νέα όξυνση της παγκόσμιας κρίσης, οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Ή θα επιτρέψουμε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας να διαχειριστούν την επερχόμενη κατάρρευση, ενώ θα βουλιάζουμε σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο – ή θα χαράξουμε πορεία σύγκρουσης μ’ αυτό το σάπιο σύστημα, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.
Έχουμε την εμπειρία των τεράστιων γενικών απεργιών, της ανυπακοής στα χαράτσια, των «αγανακτισμένων», των καταλήψεων χώρων δουλειάς, των συγκρούσεων όπως στις 12 Φλεβάρη. Κανένας απ’ αυτούς τους αγώνες δεν πήγε χαμένος. Σήμερα, ένα νέο κύμα αγώνων εξαπλώνεται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και φουσκώνει ξανά στην Ελλάδα, που μπορεί να επεκταθεί πανευρωπαϊκά.
Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε: Από την άθλια συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ακόμα συμμετέχει σε «κοινωνικούς διάλογους». Από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με την ακραία διασπαστική, σεχταριστική πολιτική του, που οδηγεί μόνο σε ήττες και απογοήτευση. Από τις αυταπάτες για «κυβέρνηση της Αριστεράς» γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν θα μετριάσει την κατάρρευση χωρίς να συγκρουστεί με τον καπιταλισμό, δείχνοντας «υπευθυνότητα», μέσα από τους αστικούς θεσμούς, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Σε χώρους δουλειάς και σωματεία, σε γειτονιές, σχολεία και σχολές, ένας στόχος συζητιέται σήμερα όλο και περισσότερο: Αρκετά ανεχτήκαμε. Πρέπει να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης–Τρόικας. Να πάμε αποφασιστικά, όχι με ξεκομμένες απεργίες που εξαντλούν τις δυνάμεις, αλλά με επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι τη νίκη.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!
Αυτή την Απεργία Διαρκείας πρέπει να οργανώσουμε παντού. Οι απεργίες σε διάφορους κλάδους (π.χ. ΟΤΑ) ανοίγουν τον δρόμο προς τα εκεί. Να μην επιτρέψουμε στις ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ ή σε όποιον άλλο γραφειοκράτη να σταματήσει αυτή τη δυναμική, τη μόνη που δίνει προοπτική στον αγώνα μας. Να την επιβάλλουμε και να την οργανώσουμε γερά, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με εκλεγμένες απεργιακές επιτροπές που θα συντονίζονται. Τότε θα δει η εσωτερική και η εξωτερική Τρόικα ποιος έχει τη δύναμη!

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι,
Το σάπιο σύστημά τους ψυχορραγεί. Θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν στη ζωή πάνω στα πτώματά μας, με όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, καταφεύγοντας στις πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λύσεις. Δεν υπάρχει για μας εύκολος δρόμος. Η σωτηρία μας περνάει αναγκαστικά μέσα από τη ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα.
Χρειάζεται καταρχήν να φύγουμε από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Να εξαπλώσουμε την Ανυπακοή και την Εξέγερση Παντού. Να προβάλλουμε ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, με βάση τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας, όχι τα κέρδη του κεφαλαίου και μιας χούφτας τραπεζιτών–τοκογλύφων και παρασίτων. Να επιβάλλουμε μια Επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό: μια οικονομία με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, ένα καθεστώς βασισμένο στον έλεγχο, τη συμμετοχή, τις αποφάσεις όλων των «από κάτω», στην επέκταση και όχι τον περιορισμό των ελευθεριών, στο δημοκρατικό σχεδιασμό όλων των βασικών επιλογών. Στην ελεύθερη συνεργασία των λαών της Ενωμένης Σοσιαλιστικής Ευρώπης και όχι στο «πειθαρχείο» της καπιταλιστικής Ε.Ε. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος – και για να την επιβάλλουμε πρέπει να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη που θα συγκρουστεί νικηφόρα με την αστική τάξη και το κράτος της.

ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΔΙΕΞΟΔΟ
Ø      Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων
Ø      ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. – Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική. Εμπρός για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία.
Ø      Εθνικοποίηση των τραπεζών & τομέων-κλειδιών της οικονομίας, με Εργατικό Έλεγχο
Ø      Συντακτική Συνέλευση

Ø      Να οργανώσουμε παντού την αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση, την αυτοάμυνα του κινήματος από τους μηχανισμούς καταστολής. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.