Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-mailinfo@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 59/2012          
Αθήνα, 15/11/2012
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11, ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤH 13.00
Ø      σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 15/11 στην κουζίνα του ισογείου του κτιρίου της ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ø      αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11 στο κτίριο της Παλλήνης
Ø      την ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11 στην κουζίνα του ισογείου του κτιρίου της Λυκόβρυσης
 
 
Συνάδελφοι,
Οι πρώτες δύο ημέρες κινητοποιήσεων του Σωματείου μας σημείωσαν επιτυχία, με αξιοσημείωτη συμμετοχή συναδέλφων, κυρίως της διεύθυνσης CustomersOperations, αλλά και από άλλες διευθύνσεις. Η στάση εργασίας ξεκίνησε το μεσημέρι και συνεχίστηκε ως τη λήξη της βάρδιας.
Χθες 13/11/2012, αλλά και σήμερα 14/11/2012 έγινε συνέλευση των εργαζομένων στο κτίριο της Λυκόβρυσης με μεγάλη συμμετοχή, όπου και ελήφθη η παρακάτω απόφαση.
Θα συνεχιστούν οι στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση μέχρι και τη λήξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, από 12:00 ως και τη λήξη της βάρδιας, με διαδοχικές συνελεύσεις στα κτίρια που στεγάζουν κομμάτια της διεύθυνσης Customers Operations, δηλαδή Πειραιώς, Παλλήνη, Λυκόβρυση.
Συνάδελφοι, δεν ανεχόμαστε άλλο να μας εμπαίζουν.
Όταν το προσωπικό της εταιρείας μειώνεται σταθερά εδώ και μήνες κατά εκατοντάδες συναδέλφους και όταν στη διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών σήμερα οι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς τρομακτικής πίεσης, απαξίωσης, προσβολών, ενοχοποίησης γιατί δεν πιάνουν τους παράλογους στόχους που προκύπτουν από ευφάνταστους μαθηματικούς τύπους δικής τους επινόησης και ερμηνείας, όταν συνάδελφοι εκβιάζονται να παραμείνουν στη θέση εργασίας τους κατά την ώρα διαλείμματος τους, για να κλείσουν αιτήματα συνδρομητών, όταν αρκετοί από αυτούς παραμένουν επιπλέον του 8ώρου μια και δυο απλήρωτες παραπανίσιες ώρες για «βγουν οι στόχοι του τμήματος», καταλαβαίνουμε όλοι πως κάθε υπάλληλος του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας, και αυτή τη στιγμή πετιέται στο δρόμο με το «τυρί» των δυο-τριών επιπρόσθετων μισθών.
Δεν είναι το μοναδικό καταχρηστικό φαινόμενο. Στο Corporate call center το τελευταίο έτος και με μεθόδους πειθαναγκασμού επειδή μόνιμα «δε βγαίνει η δουλειά» TeamLeaders και Supervisors έχουν συντάξει μόνιμο πρόγραμμα υποχρεωτικών καθημερινών υπερωριών, κάνοντας κατάχρηση του νόμου για την υπερεργασία και μετατρέποντας έτσι κατά παράνομο τρόπο το 8ωρο σε 9ωρο ή 10ώρο. Έτσι οι συνάδελφοι κάθε μέρα στο πρόγραμμα τους βλέπουν 9ωρη τουλάχιστον βάρδια. Τέτοια παραδείγματα έχουν παρατηρηθεί σποραδικά και σε άλλα τμήματα της Εξυπηρέτησης. Αναγκάζουν έτσι τους συναδέλφους να δεχθούν εκ των προτέρων επιμήκυνση του χρόνου εργασίας τους με σοβαρές συνέπειες στον προσωπικό τους χρόνο, στην ανάπαυσή τους, στην οικογενειακή τους ζωή.
Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν, πως όσα ισχυρίζονται περί μείωσης της κίνησης των κλήσεων και άρα έλλειψης έργου είναι ανυπόστατα. Κάθε συνάδελφος καθημερινά μπορεί να επιβεβαιώσει πως τα καθήκοντα που του ανατίθενται είναι όλο και περισσότερα, όλο και πιεστικότερα. Ας μην κάνουν τον κόπο να μας πείσουν ότι «περισσεύουμε». Ο στόχος τους είναι να μας εξευτελίσουν, να μας πετάξουν στην ανεργία του 30%, και μετά να απευθυνθούν στους εργολάβους-ιδιοκτήτες γαλέρας, για να αναλάβουν να τους βρουν ανθρώπους που να κάνουν την ίδια δουλειά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και με το ένα τρίτο του κατοχυρωμένου μισθού μας.
Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ!
 
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
 
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11, ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤH 13.00
Ø      σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 15/11 στην κουζίνα του ισογείου του κτιρίου της ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ø      αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11 στο κτίριο της Παλλήνης
Ø      την ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11 στην κουζίνα του ισογείου του κτιρίου της Λυκόβρυσης
 
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ