Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 
Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει έναν σκληρό αγώνα, διεκδικώντας κάτι αυτονόητο ακόμα και για μια σαπισμένη αστική "δημοκρατία". Ο Νίκος Ρωμανός διεκδικεί να λαμβάνει κανονικά τις προβλεπόμενες εκπαιδευτικές άδειες για να μπορεί να σπουδάζει στο ΤΕΙ Αθήνας, στο οποίο εισήλθε μετά από εξετάσεις που έδωσε στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών Αυλώνα. Αφού όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ύστατο μέσο και από τις 10 Νοέμβρη πραγματοποιεί απεργία πείνας μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα του. Είχε προηγηθεί η έναρξη απεργίας πείνας από τον φυλακισμένο για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Ηρακλή Κωστάρη για τους ίδιους λόγους.
"Δυστυχώς" οι Ρωμανός και Κωστάρης δεν είναι έμποροι ναρκωτικών,  μεγαλοεπιχειρηματίες, υπουργοί ή μπάτσοι για να αποφυλακίζονται πριν προλάβουν να μπουν μέσα. Ούτε καταχραστές πολιτικοί, χουντικοί ή χρυσαυγίτες για να απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση και να ζουν μες στη χλιδή ακόμα και στη φυλακή. Οι Ρωμανός και Κωστάρης είναι στην φυλακή γιατί επέλεξαν να αγωνιστούν ενάντια σε αυτό το σάπιο σύστημα και τους ντόπιους και ξένους υπηρέτες του. Μέσα στη φυλακή δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους, δεν υπέγραψαν "πιστοποιητικά φρονημάτων" και δεν φίλησαν "κατουρημένες ποδιές". Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τώρα εκδικητικά τους αρνούνται ακόμα και τα αυτονόητα. Στον Ν. Ρωμανό και τους συντρόφους του άλλωστε είχαν συμπεριφερθεί με ακόμα μεγαλύτερη "αβρότητα" και μετά τη σύλληψη τους, όταν οι εικόνες με τα αλλοιωμένα από το ξύλο και τα βασανιστήρια πρόσωπα των συλληφθέντων έκαναν το γύρο του κόσμου.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού και των υπόλοιπων κρατουμένων απεργών πείνας και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα τους για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και τον αγώνα τους ενάντια στην εκδικητική συμπεριφορά κυβέρνησης, δικαστών και αστυνομίας ενάντια στο τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης και την αυταρχικοποίηση των φυλακών. Πάνω απ΄ όλα στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα όχι μόνο γιατί είναι δίκαιος ή γιατί πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά γιατί στο πρόσωπο του Ν. Ρωμανού εκφράζεται με τον πιο τραγικό τρόπο το μίσος που τρέφουν η κυβέρνηση και οι ξένοι και ντόπιοι εντολείς της, απέναντι στη νεολαία την οποία αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά σαν σκουπίδι. Η αταλάντευτη στάση, η αποφασιστικότητα και η αυτοθυσία του Ν. Ρωμανού πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη μάχη που έχει μπροστά της η νεολαία, για να μην γίνει η γενιά μας, η χαμένη γενιά της κρίσης.    
- Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Ν. Ρωμανού και Η. Κωστάρη. Να δίνονται κανονικά οι εκπαιδευτικές άδειες σε όλους τους κρατούμενους.
- Όχι στην αυταρχικοποίηση των φυλακών. Να καταργηθούν οι φυλακές "τύπου Γ"
 ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ   ΠΑΛΗ