Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ!

Κυβέρνηση και διοίκηση της ΕΥΑΘ υπεύθυνοι για το διαρκές έγκλημα εις βάρος των φτωχών νοικοκυριών που απειλούνται μέσα στο καλοκαίρι από τις διακοπές υδροδότησης. Η ΕΥΑΘ ακολουθεί την γνώστη εκβιαστική πολιτική, προχωρώντας σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (άνεργοι, μονογονεικές, ανάπηροι κτλ). Περισσότερες από πενήντα (50!) διακοπές υδροδότησης καθημερινά.


Παρά την θέσπιση του κοινωνικού τιμολόγιου η διοίκηση της ΕΥΑΘ κάνει το πάν για να ενταθούν σ’ αυτό όσο το δυνατόν λιγότερα νοικοκυριά. α) Μετά υπέρογκα ποσά που ζητάει για την αλλαγή ονόματος στο υδρόμετρο ώστε να περάσει στο όνομα του δικαιούχου β) την παράλογη απαιτήσει να έχει εξοφλήσει μέχρι τελευταίου ευρώ τους προηγουμένους λογαριασμούς(ξεχνώντας ότι όλη αυτή η διαδικασία γίνεται από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τρομερά οικονομικά προβλήματα) γ) με την ετήσια ταλαιπωρία-εξευτελισμό του δικαιούχου να προσκομίζει ξανά και ξανά δικαιολογητικά για να αποδείξει την φτώχια που τον ανάγκασαν να ζει οι μνημονικές πολιτικές δ) και πάνω απ’ όλα με την απόκρυψη της ύπαρξης του! όπως προκλητικά είχε δήλωση αρμόδιος υπάλληλος «δεν θα το φωνάζουμε κιόλας».

Παρότι οι κινητοποιήσεις και οι πιέσεις επιτροπών, συνελεύσεων και συλλογικοτήτων της πόλης  έχουν φέρει αρκετά αποτελέσματα, δε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, όταν καθημερινά συνεχίζονται οι διακοπές υδροδότησης σε δεκάδες οικογένειες από την ΕΥΑΘ. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, όσο συνεχίζεται και η οικονομική - ανθρωπιστική κρίση.

Ακόμη κι αν καταφέραμε να διώξουμε τη συγκυβέρνηση των μνημονίων, δυστυχώς δεν διώξαμε ακόμη, όλους όσους μας εκβιάζουν με κάθε τρόπο για να συνεχιστεί η εφαρμογή της ίδιας δολοφονικής πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας

Καλούμε τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχει μαζικά στις δράσεις μας  για τη δημιουργία ενός διχτύου αλληλεγγύης και αγώνα, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Για να σταματήσουμε τον εκβιασμό και την τρομοκρατία που μας επιβάλουν ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι!Απαιτούμαι και αγωνιζόμαστε να επιβάλουμε:

·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.

·  Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση

·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

·  Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.

·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.

·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.