Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Debate του ΑΠΕ-ΜΠΕ στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. 

Kαρασαρλίδου Σοφία, «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ»
Ερ. Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;
Απ. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία Δημοτικού Συνεταιριστικού Παντοπωλείου. Η καταπολέμηση των νέων δουλικών εργασιακών σχέσεων. Η σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εργαζόμενους του Δήμου. Η υπεράσπιση των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια. Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Η οργάνωση της αντίστασης ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών.
Ερ. Σε τι κινήσεις σχεδιάζετε να προβείτε στο μέλλον προς την κατεύθυνση της ανατροπής των ανισοτήτων που παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με την ανατολική; (είτε σε επίπεδο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης είτε σε επίπεδο πληθυσμιακής ανάπτυξης, έλλειψης επαρκών υποδομών κ.ά.).
Απ. Η περιβαλλοντική αποκατάσταση του δυτικού παραλιακού μετώπου και του ρέματος του Δενδροποτάμου και ο αγώνας ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Χώροι πράσινου και αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο και στο στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου. Όλα τα δημοτικά έργα για υποδομές με δημοτικές επενδύσεις, χωρίς εργολάβους. Για φθηνά έργα και δημιουργία θέσεων εργασίας με δικαιώματα.
Ερ. Πώς έχετε σκοπό να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες που προκύπτουν στον τομέα της σχολικής στέγης;
Απ. Με την πάλη για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Εκπαίδευση. Σχολικά κτίρια με αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην κατασκευή σχολικών κτιρίων. Προτεραιότητα η κατασκευή του καλλιτεχνικού γυμνασίου, η κατασκευή νηπιαγωγείων για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, η βελτίωση των υποδομών των σχολικών κτιρίων.