Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ – Σάββατο 7/9, 6μμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Ενάντια σε κυβέρνηση  ΝΔ και σε όλα τα μνημονιακα ρετάλια

Κάτω το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και το Κράτος Έκτατης Ανάγκης των Μνημονίων

Μόνη διέξοδος οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας


Η ΝΔ με το που βγήκε κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει άμεσα την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτικής. Από δίπλα και ο ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, που με την πολιτική του χτύπησε σκληρά το εργατικό κίνημα στο όνομα δήθεν της «Αριστεράς», σπέρνοντας τεράστια σύγχυση, ανοίγοντας τον δρόμο στη ΝΔ για ακόμα χειρότερα, στηρίζοντας σήμερα τη μνημονιακή «συναίνεση». Η κατάσταση αυτή μετά τα αποτέλεσμα της 7ης Ιούλη  δημιούργησε ένα κοινοβούλιο έκτρωμα με 80% μνημονιακούς, το οποίο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Τα μνημόνια αποτελούν μια ακραία αντεργατική πολιτική, που αν και έχει αποτύχει σε όλους τους διακηρυγμένους στόχους (μείωση χρέους, αύξηση επενδύσεων, ανάπτυξη κ.λπ.), ισοπέδωσε τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Ο Μητσοτάκης και το ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο επιτελείο του, αποτελούμενο από τα πιο διεφθαρμένα, επικίνδυνα  και γνωστά για το μίσος τους προς τους εργαζόμενους πρόσωπα (Άδωνις, Βορίδης, Μπογδάνος, Παπαδημητρίου κ.λπ.), με κυνισμό συνεχίζει την εφαρμογή των μνημονίων  με ακόμα πιο αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις»: 1) Ενισχύουν  το Κράτος Έκτατης Ανάγκης ανακοινώνοντας την πρόσληψη 1500 αστυνομικών, την επαναφορά τις τραμπούκικης ομάδας ΔΕΛΤΑ, την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ κ.λ.π. 2) Προχώρησαν  άμεσα μέσα στον Αύγουστο στην ψήφιση νομοσχεδίου που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ ταυτόχρονα πέρασαν τροπολογίες που αφορούν τα εργασιακά που ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. 3) Ετοιμάζουν τροπολογία για τον συνδικαλιστικό νόμο που πρακτικά θα καταργήσει  την δυνατότητα κήρυξης απεργίας και θα προχωρήσει στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων. 4) Ετοιμάζουν κύματα ιδιωτικοποιήσεων σε ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ελληνικού κτλ) καθώς και στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, πρόνοια, υποδομές κ.λπ.), μετατρέποντας τα σε  πανάκριβα εμπορεύματα για λίγους – που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. 5) Ετοιμάζουν μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων  που αφορούν, την μείωση των παροχών υγείας, της επικουρικής ασφάλισης, της παροχές για τους ανέργους, της εργατικής κατοικίας και εστίας συνολικά 2,6 δις ευρώ, ενώ υπόσχονται πλεονάσματα κάτω από 3%, όλα αυτά είναι δωράκια που ετοιμάζουν στους δανειστές εν όψη της 4ης αξιολόγησης στις 23/9.
Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης γίνεται ακόμα πιο στυγνό. Με την απειλή νέων απολύσεων. Με μια αγορά εργασίας ζούγκλα, τον εργαζόμενο έρμαιο του εργοδοτικού δεσποτισμού. Με μισθούς φιλοδωρήματα, χωρίς ωράριο ή συλλογική σύμβαση, με τους εργοδότες ακόμα και να μας τραμπουκίζουν με μαχαίρια, τουφέκια και βασανιστήρια! Με μέτρα που δυσκολεύουν ολοένα τη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, στοχεύοντας στην πλήρη ατομικοποίηση και υποταγή τους. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχει επικρατήσει η  λογική της αγοράς (ανταγωνισμός, αξιολόγηση, εργοδοτικό/διευθυντικό δικαίωμα, ενοχοποίηση των εργαζομένων κ.ά.), του χτυπήματος των αξιών του εργατικού κινήματος, δημιουργώντας σοβαρές απειλές για τους εργαζόμενους. Μας έχουν μετατρέψει από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.
Η  ήττα της 7ης Ιουλίου δεν είναι μόνο εκλογική, οι μνημονιακοί με κύριο εκφραστή αυτή την στιγμή την Κυβέρνηση Ν.Δ. έχουν ενισχυθεί αρκετά και τα αντιδραστικά κομμάτια της κοινωνίας βγαίνουν στον αφρό καθώς η κατάσταση αυτή τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν  κάθε διαστροφή που υπάρχει μέσα στο μυαλό τους ενάντια πάντα στα δικαιώματά των εργαζομένων και στην οργάνωση τους.
Για να μπορέσει να διατηρήσει και να βαθύνει  το ΝΣΕ η ακροδεξιά Κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει μια ακόμα  πιο βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση, σκλήρυνση της αστικής δικαιοσύνης. Με το δόγμα «Νόμος και Τάξη  δηλαδή ο νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη και των πλουσίων. Πλήθος εκτρωματικών αποφάσεων δείχνουν εδώ και καιρό  αυτή την αντιδραστική στροφή, που θα ενταθεί (καθαρίστριες και γιαγιάδες «εγκληματίες», τιμωρητική επιστροφή δεδουλευμένων από εργαζόμενους, σκανδαλώδεις αποφάσεις υπέρ μεγαλοεπιχειρηματιών, ναρκεμπόρων, φασιστών, κ.ά.) ενώ πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης ήταν να αφήσει  ελεύθερους και τους δολοφόνους του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η άσχημή αυτή κατάσταση ενισχύεται με την κρίση που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η επανεμφάνιση διαλυτικών και εκφυλιστικών φαινομένων (νοθεία, βία, διορισμένες διοικήσεις κ.λπ.) στη ΓΣΕΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχει οδηγήσει σε παράλυση. Στην ίδια μοίρα και οι δυνάμεις  του ΠΑΜΕ , έχουν  σχεδόν  παραλύσει όλες τις διαδικασίες (διάλυση συνεδρίων της ΓΣΕΕ, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί κ.λ.π.) και συνολικά τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα. Με την βρώμικη   πολιτική του, συναγωνίζεται την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εμπλέκει  όλο και περισσότερο την αστική δικαιοσύνη και γενικά το κράτος στις  συνδικαλιστικές διεργασίες που είναι πολύ επικίνδυνο φαινόμενο για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Μέτωπο ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ιμπεριαλισμό! Για την Ενότητα και Αντεπίθεση του εργατικού κινήματος! Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι!
Με την απειλή του πολέμου να πλησιάζει όλο και περισσότερο εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με περισσότερες βάσεις, εξοπλισμούς, συμμαχίες με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής. Για τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών και μεγαλοκαπιταλιστών, οξύνουν τυχοδιωκτικά τον ανταγωνισμό με την Τουρκία για ΑΟΖ και ενέργεια, προσπαθώντας να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με την πατριδοκαπηλεία τους.  Κανένας εργαζόμενος και νέος να μην πέσει στην παγίδα του εθνικισμού και των «εθνικών συμφερόντων». Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από καμία τυχοδιωκτική «αναβάθμιση» του ελληνικού καπιταλισμού, από τα συμφέροντα των καπιταλιστών στους αγωγούς της ενέργειας, που γι’ αυτά μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους.
Μόνο πραγματικό συμφέρον μας είναι η υπεράσπιση και επέκταση των εργατικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουμε τέλος στην αδράνεια και αναμονή, στην απόγνωση και ματαιότητα όπου μας θέλουν να βουλιάξουμε για να συνεχιστούν ανεμπόδιστα τα μνημόνια. Πρέπει να προχωρήσουμε στην οργάνωση  του εργατικού κινήματος. Για ένα νέο γύρο αγώνων, που θα προωθήσει την ενότητα, την ανασυγκρότηση-ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, θα γκρεμίσει το καθεστώς των Μνημονίων και όλες τις δυνάμεις που τα εφάρμοσαν. Που θα βάλει τις βάσεις για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει ένα «αντίστροφο μνημόνιο» σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Ώστε να αρχίσουν να επουλώνονται οι πληγές, να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, οικολογικές καταστροφές πόλεμο. Μία κοινωνία σοσιαλιστική.

  • Κάτω όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων μνημονιακών ρεταλιών.
  • Κάτω τα Μνημόνια Διαρκείας –Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και το Κράτος Έκτατης Ανάγκης
  • Να επαναφέρουμε όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα (Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες. Στοπ στην ελαστική, «μαύρη» και απλήρωτη εργασία, στη λαίλαπα των εργατικών          δυστυχημάτων. Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων σε συνδικαλισμό–απεργία.)
  • Διαγραφή του χρέους. Έξω από Ευρώ/ΕΕ. Κοινή πάλη των εργαζόμενων στην Ευρώπη.
Εθνικοποίηση των τομέων–κλειδιά της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.
  • Ενάντια σε πόλεμο και εθνικισμό – Διεθνισμός των εργατών και των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις.    Όχι στους εξοπλισμούς. Κάτω ο αντιδραστικός άξονας με Ισραήλ–Αίγυπτο–Κύπρο.