Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Να δοθεί άμεσα λύση στους αστέγους και τους φτωχούς του Δήμου!

 Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης:

Ο Δήμος αδιαφορεί πλήρως για τους αστέγους. Η μόνη πρόβλεψη που υπήρχε από τις προηγούμενες εκλογές ήταν η εγκατάσταση 20 προκατασκευασμένων κατοικιών στον Δενδροπόταμο για να κατοικήσουν οικογένειες που ζουν σε πρόχειρες κατασκευές (από ξύλα, χαρτόνια, νάυλον...), φυσικά η εγκατάσταση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Παράλληλα η μόνη βοήθεια που δίνει στους φτωχούς είναι η επιχορήγηση(!), και μάλιστα αδρά αλλά χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, των συσσιτίων της εκκλησίας στα οποία παρέχεται σίτιση με face control για τις πολιτικές απόψεις του καθενός. Για αυτό άλλωστε "τιμήθηκε" με το χρυσό σταυρό του Γέροντος Διονυσίου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως.

Η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση έχει αναδείξει τα παραπάνω ζητήματα τόσο με την δράση της (επανασυνδέσεις ρεύματος/νερού, χαριστικά παζάρια) όσο και με τις προτάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και μία και πλέον δεκαετία. Πιο συγκεκριμένα προτείναμε την δημιουργία δημοτικού εστιατορίου και δημοτικού συνεταιριστικού παντοπωλείου. Φυσικά η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική, καθώς υπερασπίζεται τα συμφέροντα των super market και των εργοδοτών της περιοχής.

Απαιτούμε:

       Δημιουργία Δημοτικού Εστιατορίου και Δημοτικού Συνεταιριστικού Παντοπωλείου.

      Επίλυση του στεγαστικού προβλήματος με ένα πρόγραμμα ανέγερσης δημοτικών κατοικιών και με δημοτικά συνεργεία για την επισκευή κατοικιών, επικεντρωμένο στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Δημιουργία δομής για αστέγους.