Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Μαζική συμπαράσταση στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!


Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές, Η. Σμήλιο, γραμματέα του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης και δημ. σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τον δικηγόρο Ζ. Κλεισιάρη, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης, οι οποίοι στις 23/9 δικάζονται, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας.

Την Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση για την απόφαση του εφετείου πλημμελημάτων, όπου καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 10 μήνες με τριετή αναστολή(!) επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση, τον Ιούνιο του 2017, για να σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια τραπεζών και funds. Το δικαστήριο επέβαλε την καταδικαστική απόφαση με το σαθρό κατηγορητήριο της «παράνομης βίας» σύμφωνα με την μοναδική μαρτυρία κατηγορίας που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενός αστυνομικού!

Αυτό το κατηγορητήριο δεν είναι τυχαίο. Επιβλήθηκε μέσα σε μια περίοδο, όπου το 50% της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, η ακρίβεια σε βασικά αγαθά, νοίκια, λογαριασμούς τρώει τα εισοδήματά μας, ο μισθός τελειώνει στα μέσα του μήνα, και τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια, καταργούν κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας, διαλύουν και ξεπουλάνε την Δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, ρεύμα, συγκοινωνίες και επιπλέον, ελίτ και κυβέρνηση της ΝΔ μας μπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο. Επειδή αυτή η συνολική επίθεση που δεχόμαστε, φέρνει αντιδράσεις και εκρήξεις, κυβέρνηση και πλούσιοι προχωρούν στην παγίωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και την αντιδραστικοποίηση του ποινικού κώδικα. Επιβάλουν μια προληπτική αντεπανάσταση, με καταστολή, ποινές και διώξεις σε όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Γι’ αυτό και οι δίκες των αγωνιστών αφορούν όλη την κοινωνία, κάθε άνθρωπο που ζει σ’ αυτήν την μαύρη «κανονικότητα», αγανακτεί και αγωνίζεται.

Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων από το μαύρο καθεστώς Μητσοτάκη και το γεγονός ότι σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται όσοι υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία, την ίδια στιγμή που κολυμπούν στην ατιμωρησία και την ασυλία όσοι κατακλέβουν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των φτωχών, κερδοσκοπούν ασύστολα με την ακρίβεια και ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά σε ιδιώτες-κοράκια και στα funds που ξεσπιτώνουν εργαζόμενους και φτωχούς. Να αθωωθούν άμεσα οι αγωνιστές Η. Σμήλιος και Ζ. Κλεισιάρης και να απαλλαχθούν πλήρως από κάθε κατηγορία.

Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία! Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των νόμων για τους πλειστηριασμούς, την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των λαϊκών χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και (πρώην) ΔΕΚΟ. Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε! Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και των ζωών μας.