Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ - ΜΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ !


ΝΑ  ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ  ΑΜΕΣΑ  Η ΑΠΟΛΥΣΗ - ΜΗ  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΤΟΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ  Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ !

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ  ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ !

ΝΑ  ΤΗΡΕΙΤΑΙ  Η  ΣΥΜΒΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ !

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι καθηγητές, γονείς και μαθητές του φροντιστηρίου Μπαχαράκη.

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα έναν αγώνα έξω από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη με στόχο την επιστροφή του καθηγητή Φυσικής Γιώργου Παπαγιάννη στην εργασία του. Δηλώνουμε σε όλους ότι ΔΕΝ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΙΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΜΕΧΡΙ  Ο  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ  ΝΑ  ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ  ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΟΥ.

Ο συνάδελφος απολύθηκε γιατί: α) Αντέδρασε επανειλημμένα στην παράνομη και αυθαίρετη μείωση ωρών που του είχε γίνει ήδη από την περσινή χρονία. Ο εργοδότης δίχως καμία αιτιολόγηση και καμία απολύτως δικαιολογία τον "κατέβασε" πέρσι από τις 10-12 ώρες εβδομαδιαίως στις μόλις 4 (=150 ευρώ το μήνα!) με τις οποίες περίμενε από τον Παπαγιάννη να ζήσει την οικογένεια και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Ο συνάδελφος αντέδρασε και ζήτησε επανειλημμένα να επιστρέψει στο κανονικό γι' αυτόν ωράριο εργασίας, όπως ίσχυε τόσα χρόνια. Φαίνεται ότι ο κ. Μπαχαράκης δεν επιθυμεί οι εργαζόμενοι καθηγητές του, οι οποίοι του έχουν "χτίσει" την επιχείρηση, να αντιδρούν στις αυθαιρεσίες του!
β) Αγωνίζεται διαρκώς και ανιδιοτελώς για να υπερασπίσει τα δικαιώματά του και αυτά των συναδέλφων του. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΜΕΘ, ενός σωματείου που έμπρακτα υπερασπίζεται την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των νόμιμων ωρομισθίων, των Δώρων, των επιδομάτων, των αργιών, των αποζημιώσεων, το σταμάτημα των απολύσεων. Η εκδίωξη του συναδέλφου έχει προφανώς στόχο να εκφοβίσει όλους τους εργαζόμενους καθηγητές της επιχείρησης απέναντι σε τωρινές και μελλοντικές αυθαιρεσίες και επιθέσεις του εργοδότη.

Ο εργοδότης απέφευγε να έρθει έστω και σε τηλεφωνική επικοινωνία με το σωματείο μας. Απέναντι στις νόμιμες επισκέψεις-ενημερώσεις στο χώρο εργασίας και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, απέστειλε εξώδικο προς τον συνάδελφο και προς το σωματείο μας, με το οποίο αποκαλεί τα μέλη του σωματείου "τραμπούκους" και τον αγώνα "έκνομη ενέργεια"! Κυκλοφόρησε (άραγε από ποιον;) ένα κατάπτυστο κείμενο σε όλα τα παραρτήματα του φροντιστηρίου. Οι συνάδελφοι καθηγητές-τριες καλούνταν με τον πιο απαράδεκτο και εκφοβιστικό τρόπο να υπογράψουν το κείμενο ως "δικό τους", ενώ αυτό καταδίκαζε τόσο τον συνάδελφό τους όσο και το σωματείο μας, ενώ εξυμνούσε τη... φιλανθρωπία του Μπαχαράκη! Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που μαζικά απέρριψαν αυτό το έγγραφο και πέταξαν στα σκουπίδια την προσπάθεια να διαιρεθούν και να στραφούν ο ένας ενάντια στον άλλον.

Το σωματείο μας και ο συνάδελφος Γ. Παπαγιάννης θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία και για να πάψει επιτέλους η εργοδοτική αυθαιρεσία. Θα συνεχίσουμε τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις ενημερώσεις μέσα και έξω από τα παραρτήματα του φροντιστηρίου, καθώς και στις γειτονιές. Θα ενημερώσουμε σχετικά όχι μόνο τους συναδέλφους καθηγητές αλλά και τους μαθητές του φροντιστηρίου και τους γονείς τους στις ενημερώσεις για την απαράδεκτη και παράνομη στάση του εργοδότη. Θα προχωρήσουμε, μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ, τις νόμιμες καταγγελίες και αγωγές υπέρ του συναδέλφου, στον οποίο εκτός τον άλλων οφείλονται και δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ!

Οι εργαζόμενοι καθηγητές στα φροντιστήρια, ΙΕΚ κ.λπ. δεχόμαστε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, εδώ και χρόνια μια τεράστια επίθεση. Ωρομίσθια-Δώρα-Επιδόματα-Άδειες-Αποζημιώσεις-Προϋπηρεσίες δεν πληρώνονται κανονικά (ορισμένα και καθόλου) και οι εργοδότες "εξοικονομούν" έτσι χιλιάδες ευρώ ετησίως από τον καθένα μας. Κάθε χρόνο είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε το καλοκαίρι είτε με το επίδομα ανεργίας των 454 ευρώ ή και λιγότερο (όποιος το δικαιούται) ή με μηδέν ευρώ. Κάθε χρόνο ξεκινάμε την εργασία τον Αύγουστο και μας προσλαμβάνουν επίσημα τον Οκτώβριο, με εμάς να χάνουμε εκατοντάδες ένσημα και το ΙΚΑ εκατομμύρια ευρώ. Μόλις αντιδράσουμε, μας απειλούν ή μας απολύουν και από πάνω. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό και η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι καθηγητές πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια κάθε εργαζόμενου που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του. Να ζητήσουμε από τον εργοδότη να δοθεί επιτέλους τέλος σ' αυτήν την κατάσταση την οποία αυτός δημιούργησε. Να εγγραφούμε στο σωματείο που υπερασπίζεται στην πράξη τα δικαιώματά μας. Αν χρειαστεί, να κάνουμε και στάση εργασίας - απεργία για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και για να σώσουμε τα δικαιώματά μας.

Οι μαθητές του φροντιστηρίου υφίστανται τις συνέπειες μιας απαράδεκτης κατάστασης για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει η εργοδοσία. Και οι μαθητές, όπως και οι γονείς τους, πρέπει να ζητήσουν από τη διεύθυνση του φροντιστηρίου να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε. Ειδικά οι εργαζόμενοι γονείς, πέρα από την επίθεση που δέχονται και οι ίδιοι στα δικαιώματά τους εντός και εκτός του χώρου εργασίας τους, πληρώνουν χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε φροντιστήρια όπως στον Μπαχαράκη. Γιατί ο Μπαχαράκης επιτρέπει να δημιουργούνται εντάσεις στο χώρο εργασίας (με το κείμενο που "επέτρεψε" να κυκλοφορήσει) και δεν αφήνει τους καθηγητές να κάνουν απρόσκοπτα μάθημα; Γιατί δεν επαναπροσλαμβάνει τον  Γ. Παπαγιάννη, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να το κάνει;

Οι κινητοποιήσεις μας θα αυξηθούν, θα γίνουν πιο μαχητικές και αποφασιστικές. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου, όπως το έχουμε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν στο φροντιστήριο Σύστημα και όχι μόνο. Πρέπει να κόψουμε την όρεξη που έχει ανοίξει στους εργοδότες η χουντική συγκυβέρνηση Παπαδήμου, το ΔΝΤ και η Τρόικα. Πρέπει να σταματήσουμε τα Μνημόνια στην πράξη, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πλατείες, έξω από τα κυβερνητικά κτίρια και τη Βουλή. Οι "αγανακτισμένοι" και η πρωτοφανής 48ωρη απεργία και διαδήλωση του Οκτώβρη δείχουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

- ΑΜΕΣΗ  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΤΟΥ  Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΙ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΤΟΥ  ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΣΙΑ
- ΑΠΟΣΥΡΣΗ  ΤΟΥ  ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
- ΝΑ  ΤΗΡΕΙΤΑΙ  ΣΤΟ  ΑΚΕΡΑΙΟ  Η  ΣΥΜΒΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 8ΜΜ
στο «ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ» (Παπαναστασίου με Μπότσαρη)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΜΙΣΘΩΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εργαζόμενων εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών-τριων σε: φροντιστήρια κάθε είδους (Μ.Ε., Ξ.Γ., ΑΣΕΠ, κ.λπ.), ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, ΕΕΣ, ιδιωτικές και δημοτικών επιχειρήσεων σχολές χορού, μουσικής, γυμναστήρια, ωδεία, ιδιωτικούς και δημοτικών επιχειρήσεων παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος, 1ο γραφείο, στο ΕΚΘ
2310-265 730   somiekth@gmail.com   www.smeth.gr