Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.


21 Νοέμβρη 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Η «νέα» κυβέρνηση προσηλωμένη στις εντολές της Τρόικας, οδηγεί το λαό της Ελλάδας σε πλήρη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Η πολιτική των Μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε εναντίον του αγανακτισμένου λαού, έχει οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία (πάνω από 20%) και τη φτώχεια. Τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στα λουκέτα, τους τοκογλύφους και την ανεργία. Η επιβολή του Μεσοπρόθεσμου σημαίνει την πλήρη, όχι απλά ιδιωτικοποίηση αλλά, καταστροφή της Παιδείας και της Υγείας όπως ήδη τη ζούμε στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία που έχουν απομείνει σε «λειτουργία». Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας που ετοιμάζεται για να πάρουν λίγα δισεκατομμύρια οι «δανειστές», θα αποτελειώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού και θα ιδιωτικοποιήσει-διαλύσει όλη την υποδομή της χώρας που φτιάχτηκε με τις θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων τα τελευταία 60 χρόνια. Κάθε εργατικό δικαίωμα καταργείτε μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.
Ιδιαίτερα στον δήμο μας με την κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού (κυρίως εργατικές-λαϊκές οικογένειες) ο οποίος μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια, καθιστάτε αδύνατη η πληρωμή του νέου χαρατσιού στα ακίνητα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Εξάλλου ήδη πολύ συνδημότες μας αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και σε αρκετούς από αυτούς το έχουν κόψει.

του δήμου μας καλεί το δημοτικό συμβούλιο:
α) Να καλέσει τους δημότες να αρνηθούν μαζικά την πληρωμή του χαρατσιού.
β) Να παρέχει νομική κάλυψη στους δημότες που δεν πληρώνουν το χαράτσι μέσω τον νομικών συμβούλων του δήμου μας.
γ) Να παρέχει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου μας(ηλεκτρολόγοι κ.τ.λ.) ώστε να επανασυνδέουν το ρεύμα σε δημότες μας που τους έχει κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ.
δ) Να συγκεντρώνει τις αποδείξεις και τις κοινοποιεί με εξώδικα στη ΔΕΗ.
ε) Θα συνδράμει στον αγώνα των κατοίκων του για τη μη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κανένα κάτοικο του δήμου μας. Θα διαθέσει τους ηλεκτρολόγους του δήμου να επανασυνδέσουν την ηλεκτροδότηση σε όποιον δημότη μας διακόπηκε από τη ΔΕΗ, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το “ΤΑΠ”
Τα χρήματα που σκοπεύουν να συγκεντρώσουν απ αυτό το χαράτσι όπως και όλα που κλέβουν από τον ελληνικό λαό, πηγαίνουν στα δάνεια των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων δανειστών. Αυτό επιβάλουν οι συμφωνίες κυβερνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Τίποτα δεν επιστρέφεται στο λαό. Όλα τα δίνουν στην πλουτοκρατία.
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει. Το χαράτσι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό και ως εκ τούτου δεν πρέπει κανένας να το πληρώσει. Ο δήμος θα παρέχει κάθε βοήθεια με κάθε μέσο στους δημότες για να εξασφαλίσουμε ότι κανένας δημότης δεν θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
-Να καταργηθεί το χαράτσι
-Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ,ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ