Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απολογισμός της Διοίκησης Κυρίζογλου για το 2011, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Οκτώβρη


Σε κλίμα εκτός πραγματικότητας (που βιώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι) και με μια παρουσίαση σχεδόν «ιδανικής» κατάστασης στα πλαίσια την οικονομικής κρίσης(βεβαία πάντα!) πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της Διοίκησης Κυρίζογλου για το 2011 για τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Λίγο έλειψε να μας πουν ότι η πόλη μας θα βρεθεί στο top 10(παγκοσμίως) των πόλεων που πρέπει να ζει κάποιος. Βέβαια πίσω από όσα είπαν κρύβονται όλα αυτά που δεν είπαν. H ανυπαρξία ουσιαστικής μέριμνας για τους ανέργους, η εναπόθεση της κοινωνικής πολιτικής στην εκκλησία, η μη ύπαρξη κοινωνικού παντοπωλείου και ουσιαστικών κοινωνικών δομών, για την όλο και αυξανόμενη φτωχιά και ανεργία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε και κάτι περισσότερο από αυτούς που δεν χάνουν ευκαιρία παρά τα λεγόμενα τους, να εφαρμόζουν τα μνημόνια, τις εργασιακές σχέσεις δουλοπάροικου και να κινούνται στο πνεύμα της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης. Συνεχίζουν να καθησυχάζουν για την ομαλή λειτουργία του Δήμου (χασκογελάμε κατά την διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων) παρ’ ότι είναι ολοφάνερη πλέον η λαίλαπα-κατάρρευση που έρχεται και η διάλυση-ιδιωτικοποίηση δομών-υπηρεσιών.

Μοναδική διέξοδος για εμάς είναι να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι τους δικούς μας αγώνες. Ξεκινώντας από την ενίσχυση και το ζωντάνεμα των συνελεύσεων γειτονίας και την δημιουργία Επίτροπων Δράσης, να οργανώσουμε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αγώνες που έρχονται, τις γενικές απεργίες, τις διαδηλώσεις, την αντίσταση παντού. Είναι απόλυτη ανάγκη το να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι, κάτοικοι και δημότες, στη δράση και στον αγώνα τόσο ενάντια στα Μνημόνια όσο και στην αντιμετώπιση των πιο άμεσων προβλημάτων, από την εφαρμογή τους (στέγη, τροφή κλπ). Απέναντι στη βία και τρομοκρατία των Μνημονίων να υψώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης, αγώνων, ενότητας και συντονισμού.
Ο μοναδικός δρόμος για να σώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας αλλά και την ίδια την κοινωνία από τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν  οι καπιταλιστές, οι εργοδότες μας, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ και οι κάθε λογής δανειστές και τραπεζίτες είναι οι πιο άμεσοι, αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και το «κλειδί» για αυτό είναι το θέμα της άμεσης/ενεργητικής συμμετοχής του καθενός στην οργάνωση αυτών των αγώνων. Σαν Δημοτική κίνηση Εργατική Αντεπίθεση, σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να πορευτούμε μαζί και να παλέψουμε για:

·         Άμεση κατάργηση όλων των Μνημονίων
·         Διαγραφή του Χρέους
·         Έξω από Ευρώ και Ε.Ε
·         Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με Εργατικό-Κοινωνικό Έλεγχο
·         Δημόσια Δωρεάν Παιδεία & υγεία, για όλους.