Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης – Τρόικας



ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!


6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,
ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ώρα 10:30 στο Εργατικό Κέντρο
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ώρα 10:30
μπροστά από το κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες-οι στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κάτοικοι του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης , δεν πάει άλλο. Η «τρόικα εσωτερικού», η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ είναι επικίνδυνη, πρέπει να φύγει. Υπόσχονταν «επαναδιαπραγμάτευση» και φέρνουν το πιο βάρβαρο πακέτο μέτρων, διαλύοντας οριστικά μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και κοινωνικές υπηρεσίες, χαρατσώνοντας τα τελευταία εισοδήματά μας. Μας καταλήστεψαν με την ασύλληπτη φοροδιαφυγή τους (λίστες Λαγκάρντ και ΣΔΟΕ), με τα βουνά από σκάνδαλα δεκάδων και εκατοντάδων δις των ίδιων και των καπιταλιστών φίλων τους. Αυτοί που ξυλοφορτώνουν και συλλαμβάνουν απλήρωτους εργάτες και όποιον αντιστέκεται. Που «ξέχασαν» στα συρτάρια τους τις λίστες της ξεδιάντροπής φοροδιαφυγής! Που ξεφωνίζουν ότι υπερασπίζονται τη σάπια αστική «δημοκρατία» από την «αποσταθεροποίηση»! Μετατρέπουν την κοινωνία σε κόλαση και τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.
Οι τεμενάδες στη Μέρκελ δεν έσωσαν την κατάσταση. Ξεκαθαρίστηκε ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δεν δεσμεύονται ούτε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όπως ζητιανεύουν ο Σαμαράς και οι Κουίσλιγκ της συγκυβέρνησης και της αστικής τάξης. Η «στήριξή» τους σημαίνει μόνο όλο και πιο άγρια μέτρα, όλο και πιο ταπεινωτικά, χωρίς τέλος και διέξοδο. Και μισό ευρώ «βοήθειας» θα συνοδεύεται από ασφυκτική διεθνή, νεο-αποικιακή εποπτεία και από ειδικούς λογαριασμούς δέσμευσης των χρημάτων μας. Για να εξασφαλίσουν πάντα την αποπληρωμή των δανειστών, δηλαδή την εξόντωσή μας!
Ο ελλ. καπιταλισμός καταρρέει στις πλάτες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Ύφεση και ανεργία–τέρας, απανωτά λουκέτα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς καν να πληρώνονται. Το δημόσιο χρέος φουσκώνει ξανά. Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα ζήσουμε φέτος την κατάρρευση της παιδείας–υγείας–ασφάλισης, των κοινωνικών υπηρεσιών. Η επιβίωσή μας μετατρέπεται σε καθημερινή μάχη.
Να μην περάσει το κράτος «έκτακτης ανάγκης». Η συγκυβέρνηση (και όποια παρόμοια μπορέσουν να στήσουν μελλοντικά), ξέροντας την αδυναμία της, θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία επιβάλλοντας ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης». Δεν θα διστάσουν να χύσουν αίμα, κατ’ εντολή των ντόπιων και ξένων αφεντικών τους! Δημιουργούν κλίμα με κραυγές για αποσταθεροποίηση, διαρροές για πραξικόπημα, δοκιμές χουντικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων και «συναθροίσεων». Έχουν ανοίξει τον δρόμο στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, την αφήνουν ν’ αλωνίζει και την ενισχύουν, ώστε να παίξει το ρόλο της δίπλα στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, στις συμμορίες των ΜΑΤ και Δίας. Πρέπει να τους φράξουμε τον δρόμο, με μαζικές, ενωτικές, αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας.
Η σύγκρουση μπροστά μας είναι τεράστια… Να προετοιμαστούμε!
Η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, το χάος σε Ε.Ε./Ευρωζώνη, η χειροτέρευση της παγκόσμιας κρίσης, οι επικίνδυνες εξελίξεις σε ΝΑ Μεσόγειο και Μ. Ανατολή, δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Ή θα επιτρέψουμε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας να διαχειριστούν την επερχόμενη κατάρρευση, ενώ θα βουλιάζουμε σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο – ή θα χαράξουμε πορεία σύγκρουσης μ’ αυτό το σάπιο σύστημα, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.
Έχουμε την εμπειρία των τεράστιων γενικών απεργιών, της ανυπακοής στα χαράτσια, των «αγανακτισμένων», των καταλήψεων χώρων δουλειάς, των συγκρούσεων όπως στις 12 Φλεβάρη. Κανένας απ’ αυτούς τους αγώνες δεν πήγε χαμένος. Ένα νέο κύμα αγώνων εξαπλώνεται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και ξανά στην Ελλάδα, που μπορεί να επεκταθεί πανευρωπαϊκά.
Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από την άθλια συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με την ακραία διασπαστική πολιτική του, που φέρνει μόνο ήττες και απογοήτευση. Από τις αυταπάτες για «κυβέρνηση της Αριστεράς» γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν θα μετριάσει την κατάρρευση χωρίς να συγκρουστεί με τον καπιταλισμό, δείχνοντας «υπευθυνότητα», μέσα από τους αστικούς θεσμούς, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Ένας στόχος συζητιέται σήμερα όλο και περισσότερο: Αρκετά ανεχτήκαμε. Πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτή τη χούντα συγκυβέρνησης–Τρόικας. Να πάμε αποφασιστικά, όχι με ξεκομμένες απεργίες που εξαντλούν τις δυνάμεις μας, αλλά με επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι τη νίκη. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!
Αυτή την Απεργία Διαρκείας πρέπει να οργανώσουμε παντού. Οι απεργίες σε διάφορους κλάδους (π.χ. ΟΤΑ) ανοίγουν τον δρόμο προς τα εκεί. Να μην επιτρέψουμε στις ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες ή σε όποιον άλλο γραφειοκράτη να σταματήσει αυτή τη δυναμική, τη μόνη που δίνει προοπτική στον αγώνα μας. Να την επιβάλλουμε και να την οργανώσουμε γερά, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με εκλεγμένες απεργιακές επιτροπές που θα συντονίζονται. Να στήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα ή Επιτροπές Δράσης και να εξαπολύσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές, στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουμε τα κατειλημμένα δημαρχεία σε πραγματικά κέντρα αγώνα που θα συντονίζουν τον κοινό αγώνα εργαζόμενων-ανέργων-νεολαίας-κατοίκων. Τότε θα δει η εσωτερική και η εξωτερική Τρόικα ποιος έχει τη δύναμη!
Το σάπιο σύστημά τους ψυχορραγεί.
Θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν στη ζωή πάνω στα πτώματά μας, με όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, καταφεύγοντας στις πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λύσεις. Δεν υπάρχει για μας εύκολος δρόμος. Η σωτηρία μας περνάει αναγκαστικά μέσα από τη ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα.
Χρειάζεται καταρχήν να φύγουμε από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Να εξαπλώσουμε την Ανυπακοή και την Εξέγερση Παντού. Να προβάλλουμε ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, με βάση τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας, όχι τα κέρδη του κεφαλαίου και μιας χούφτας τραπεζιτών–τοκογλύφων και παρασίτων. Να επιβάλλουμε μια Επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό: μια οικονομία με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, ένα καθεστώς βασισμένο στον έλεγχο, τη συμμετοχή, τις αποφάσεις όλων των «από κάτω», στην επέκταση και όχι τον περιορισμό των ελευθεριών, στο δημοκρατικό σχεδιασμό όλων των βασικών επιλογών. Στην ελεύθερη συνεργασία των λαών της Ενωμένης Σοσιαλιστικής Ευρώπης και όχι στο «πειθαρχείο» της καπιταλιστικής Ε.Ε. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος – και για να την επιβάλλουμε πρέπει να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη που θα συγκρουστεί νικηφόρα με την αστική τάξη και το κράτος της.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

-Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων.
-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. –Εμπρός για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιών της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο
-Συντακτική Συνέλευση.
-Να οργανώσουμε παντού την αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση, την αυτοάμυνα του κινήματος από τους μηχανισμούς καταστολής. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.

Σαν Δημοτική κίνηση, σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να πορευτούμε μαζί.