Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, (συνδικαλιστική παράταξη του Κ.Κ.Ε – Π.Α.ΜΕ) του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού (Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε)

Καταγγέλλουμε την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, (συνδικαλιστική παράταξη του Κ.Κ.Ε – Π.Α.ΜΕ) του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού (Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε) που έχει την πλειοψηφία του Δ.Σ, για την αντισυναδελφική,  πραξικοπηματική και συκοφαντική συμπεριφορά εναντίον του Συνδικάτου μας και της παράταξη μας ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ και συγκεκριμένα, μελών της που είναι εκλεγμένοι στην Διοίκηση του Συνδικάτου.
Οι συκοφάντες της Τ.Ε. μας καταγγέλλουν, βγάζοντας ανακοίνωση σαν Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε, ότι τραμπουκίσαμε, κλέψαμε σημαντικά αρχεία του Σωματείου, και έχουμε σχέσεις με εργοδότες και εργατοπατέρες. Όπως επίσης ότι είμαστε κατακάθια του κινήματος και από όπου έχουμε περάσει έχουμε αφήσει στάχτες και κουρνιαχτό!!! Ότι ο σκοπός μας είναι η διάλυση του κλάδου μας και του Σωματείου. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
1)Την Δευτέρα 8/10 μαθαίνουμε όλως τυχαίως από τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου ότι η Ταξική Ενότητα έχει αποφασίσει εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 17/10 και έχει ενημερώσει ήδη τα μέλη του Σωματείου, (μονό αυτά που είναι προσκείμενα στην Τ.Ε.) χωρίς να έχει συνεδριάσει πρώτα το Διοικητικό Συμβούλιο. Από την μεριά μας έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες από τα τέλη Σεπτέμβρη για την Συνεδρίαση του Δ.Σ. χωρίς όμως αποτέλεσμα.
2)Την ιδία στιγμή επικοινωνούμε με τον πρόεδρο του Σωματείου για να επιβεβαιώσουμε τα παραπάνω. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνδικάτου μας είπε ότι δεν ισχύει τίποτα και αναρωτιόταν ποιος διαδίδει αυτές τις πληροφορίες.
Το σχέδιο ήταν σαφές από την μεριά της Τ.Ε. : Να πάμε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ειδοποιώντας τελευταία στιγμή τα μέλη της Αντεπίθεσης, ώστε να μην μπορέσουν να έρθουν καν στην συνεδρίαση, πράγμα που έγινε σε προηγούμενο Δ.Σ! Να βάλουν γρήγορα την εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ώστε να μην προλάβουμε να ειδοποιήσουμε τους συναδέλφους για την Συνέλευση και  να μην γίνουν άλλες εγγραφές στο Συνδικάτο. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πραξικόπημα!
3) Στις 10/10 μέλος της παράταξης μας που είναι και μέλος διοίκησης του Σωματείου, βρίσκει τα γραφεία του Σωματείου ανοιχτά από ένα μέλος της ΚΝΕ με τα μητρώα των μελών στα χεριά του, παρανόμως. Εδώ και πολλά χρόνια, από το 2004 που εκλέγουμε σαν Αντεπίθεση, μέλη στο Δ.Σ αρνούνται την είσοδο μας στο Σωματείο αλλάζοντας συνεχώς κλειδαριές, αρνούνται να μας δείξουν τα μητρώα μελών, τα πρακτικά των συνεδριάσεων κτλ. Η κομματική σταλινική δικτατορία της Τ.Ε. έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο συνδικάτο μας!
4) Για ακόμα μια φορά ρωτάμε τον πρόεδρο για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και για ακόμα μια φορά μας λέει ψέματα, ενώ στην ερώτηση για τον νεαρό της ΚΝΕ και τα μητρώα δεν δίνει καμία απάντηση, αντιθέτως μαζί με τους συντρόφους του, μας προπηλακίζουν, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την σταλινική  τους καταγωγή.
Μετά από όλα τα παραπάνω είχαν το θράσος να κυκλοφορήσουν καταγγελία σε βάρος μας, σε καταστήματα του επισιτισμού - και όχι στους εργαζόμενους ή στο Σωματείο ή στο ΕΚΘ -  με ονόματα μελών του Σωματείου αποκαλώντας μας συμμορία, (να ποιοι είναι οι εργοδοτικοί και επικίνδυνοι) και μάλιστα σε καταστήματα που εργάζονται μέλη της παράταξης μας και δίνουν αγώνες μαζί με τους συναδέλφους τους  pizza hut, Everest, κα. ώστε συνειδητά να δημιουργήσουν προβλήματα. Αυτό βέβαια ήταν βούτυρο στο ψωμί τον εργοδοτών.
Η συγκεκριμένη παράταξη (Τ.Ε. -  ΠΑΜΕ)  που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάντησε το Σωματείο μας, Σωματείο σφραγίδα, κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ, που το χρησιμοποιούσε μονό για βγάζει έδρες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στην Ομοσπονδία μας, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους και ανοργάνωτους απέναντι στις επιθέσεις, εργοδοτών και κυβερνήσεων, απέναντι στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις αυτής, έχει το θράσος να μας κατασυκοφαντεί και να λασπολογεί.
Οι πράξεις  αυτές, αποδεικνύουν το πόσο επικίνδυνοι είναι για τους εργαζόμενους και το κίνημα. Προβοκάτορες, τσιράκια, εργοδοτικοί, πράκτορες είναι οι συνηθισμένες φράσεις που εκτοξεύουν συνεχεία και προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως σε εργαζόμενους όταν αυτοί επιλέξουν να ακολουθούσουν μια άλλη πολιτική και όχι αυτή του Κ.Κ.Ε – ΠΑΜΕ.
Τους ακούσαμε να λένε τα παραπάνω στην εξέγερση του 2008, στο κίνημα των αγανακτισμένων, στην μεγάλη 48ωρη απεργία και την περιφρούρηση της βουλής από τους ιδίους ώστε να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να την πλησιάσουν.
Όπως επίσης πολλά είναι τα παραδείγματα σε αγώνες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν εργαζόμενοι του κλάδου μας και μέλη του Συνδικάτου μας, που η Τ.Ε δεν ήταν μόνο απούσα αλλά και έκανε ότι μπορούσε για να δημιουργήσει προβλήματα, μόνο και μόνο επειδή οι εργαζόμενοι δεν ήταν με το ΠΑΜΕ, λέγοντας τους, αφού πηγαίνετε με την Αντεπίθεση καλά να πάθετε, (βλέπε αγώνες στα GOODY'S, BANQUET, APPLEBEES, Καφεναί κ.α.).
Οι εργαζόμενοι όμως δεν είναι ανόητοι όπως αυτοί πιστεύουν. Μπορούν και αναγνωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα και βάζουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας συνδικαλιστές και κόμματα με τακτικές σαν τις παραπάνω.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν και να οργανωθούν στο Συνδικάτο και στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για να παλέψουμε εναντία σε τρόικα κυβέρνηση, Ε.Ε. που μας έχουν μετατρέψει από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους, που έχουν ξεπουλήσει και καταστρέψει ότι έχτισαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.
Kαλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν μαζί μας για να ανασυγκροτήσουμε και να ενισχύσουμε το Συνδικάτο μας, για να σταματήσει να είναι κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΜΕ ή όποιου άλλου έτσι ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο αντίστασης, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι να είναι υποχείριο των εργοδοτών και του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ.