Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΚΔΕ: Για την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ


Στις 28 Δεκέμβρη και ενώ τα πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η συμμορία της κυβέρνησης με εκτελεστή την αστυνομία ξαναχτύπησε. Έστησαν ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και εισέβαλλαν μέσα στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ παραβιάζοντας το άσυλο. Ο απολογισμός ήταν η σύλληψη 16 μεταναστών μικροπωλητών, που αναζήτησαν καταφύγιο στο χώρο του ασύλου και η εισβολή σε στέκια φοιτητικών παρατάξεων που λειτουργούν σε χώρους της σχολής και στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ.

Η πρόφαση για την εισβολή ήταν το λεγόμενο «παραεμπόριο» μπροστά από την ΑΣΟΕΕ από μετανάστες μικροπωλητές. Αυτή η καραμέλα χρησιμοποιείται από κυβέρνηση-Τρόικα για να μας διαιρούν σε ντόπιους και «ξένους» και να μπορούν να εξαπολύουν επιθέσεις των κατασταλτικών μηχανισμών, με ή χωρίς τη συνδρομή των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής, εναντίων μεταναστών που προσπαθούν να επιβιώσουν. Η κατάσταση ιδιαίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ είναι χαρακτηριστική καθώς επί μονίμου βάσεως υπάρχει στρατοπεδευμένη αστυνομική δύναμη.
Η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων περιστατικών αυξανόμενης καταστολής τον τελευταίο καιρό, όπως ήταν η εισβολή από την αστυνομία στη κατάληψη της βίλα Αμαλίας στις 20/12 και η προσαγωγή 8 αγωνιστών, οι συλλήψεις μαθητών και φοιτητών στη διαδήλωση στις 6/12, η παραβίαση δυο φορές του ασύλου στο ΑΠΘ, η σύλληψη μέσα στο άσυλο 11 απεργών εργολαβικών εργαζομένων στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, η επίθεση στο φοιτητικό μπλοκ, ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις 16 φοιτητών (μέσα στο άσυλο) στη διαδήλωση στις 17/11 στη Θεσ/νίκη, οι συλλήψεις συνδικαλιστών στις 15/11 στη Θεσ/νίκη κ.α. Όλες οι συλλήψεις συνοδεύτηκαν και από στημένες διώξεις, κάποιες από τις οποίες αναμένονται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.
Η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ στοχεύει στην τρομοκράτηση του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος και των μεταναστών. Βρίσκεται μέσα στα πλαίσια του κράτους έκτακτης ανάγκης που οικοδομεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας και ιδιαίτερα των πιο ριζοσπαστικών και αγωνιστικών τους κομματιών. Η κυβέρνηση, εκτός από την Τρόικα, τα αφεντικά και τους ιμπεριαλιστές, τη Χρυσή Αυγή, δεν έχει σχεδόν κανένα έρεισμα μέσα στην κοινωνία και για αυτό προσπαθεί να επιβιώσει με την ωμή βία και καταστολή.
Πρέπει να ξεμπερδεύουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μ’ αυτή τη χουντική κυβέρνηση και με την Τρόικα. Ν’ απαντήσουμε αποφασιστικά, δυναμικά και μαζικά απέναντι στην καταστολή, τις συμμορίες των ΜΑΤ και τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που τους συνδράμουν, με ένα κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.
- Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και το Άσυλο.
- Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς χώρους, τα στέκια και τις καταλήψεις.
- Καμία δίωξη αγωνιστών, άμεση απόσυρση των κατηγοριών.
- Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ – Αφοπλισμός της Αστυνομίας.
- Να οργανώσουμε παντού την αυτοάμυνα και την αλληλεγγύη του κινήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις χρυσαυγίτικες συμμορίες.


30.12.2012