Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων του Μετρό!


Στα μπλόκα της απεργίας να τσακίσουμε τις φασιστικές απειλές επιστράτευσης

- Απεργία τώρα σε όλες τις συγκοινωνίες

- Να νικήσουμε τη χούντα συγκυβέρνησης – Τρόικας με

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οι απεργοί του Μετρό, με τον περήφανο αγώνα διαρκείας που δίνουν, ανοίγουν νέο δρόμο για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλης της χώρας, για ν’ αντισταθούμε και ν’ ανατρέψουμε την τρικομματική χούντα της συγκυβέρνησης, τις βάρβαρες πολιτικές των απανωτών Μνημονίων, που σπρώχνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην ταπείνωση. Ο αγώνας τους ενάντια στο λεγόμενο «Ενιαίο Μισθολόγιο», στην πραγματικότητα φτωχολόγιο, είναι ένας αγώνας:

- Ενάντια στις μειώσεις μισθών, στη μετατροπή τους σε φιλοδώρημα ανέχειας και πείνας.
- Ενάντια στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Ενάντια  στην απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών – και κατ’ επέκταση όλων των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών.
Τα χυδαία ψέματα της συγκυβέρνησης και των υπουργών της, των γιάπηδων τύπου Χατζηδάκη, των αργυρώνητων δημοσιογράφων–γκαιμπελίσκων των ΜΜΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους δεν απολογούνται στο σάπιο πολιτικό σύστημα των ατέλειωτων «λιστών» φοροδιαφυγής και κλεψιάς, στους σύγχρονους δοσίλογους που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο της Τρόικας και των ιμπεριαλιστών, τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους των τραπεζιτών και του κεφαλαίου! Σ’ αυτούς που κυβερνούν με έκτακτες νομοθετικές πράξεις και διατάγματα, στηριγμένοι στην καταστολή και βία.
Πρέπει να ορθώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης των εργαζομένων του Μετρό, να κόψουμε τα ξερά της συγκυβέρνησης σε κάθε προσπάθειά της να τους επιτάξει. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζομένων, οι συκοφαντίες ενάντια σ’ όποιον αγωνίζεται! Κάτω η νέα χούντα, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν! Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που τις βγάζουν όλες «παράνομες».
Άμεσα να απαιτήσουμε επέκταση της απεργίας σ’ όλες τις συγκοινωνίες, χωρίς αυταπάτες για «εξαιρέσεις» κάποιου κομματιού ή κλάδου. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν γραφειοκράτη να μπλοκάρει τη γενίκευση του αγώνα. Να την οργανώσουμε από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις και εκλεγμένες επιτροπές, που θα συντονίζονται, ξεπερνώντας έμπρακτα τους επικίνδυνους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που «παρακολουθούν» περιμένοντας άλλη μια ήττα των εργατών. Όλοι μαζί, να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, για να διώξουμε τη συγκυβέρνηση και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.